reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Olka tych 5 lekarzy z Luxmed masz takich co na wizycie robią to USG?
Podzielisz się info? Bo ja jakoś trafić nie mogę. Też mam pakiet Luxmed. Dostałam owszem skierowanie na USG no i nawet wycyrkluje okołoowulacyjnie, ale przecież co miesiąc mi nie wystawią skierowania w systemie :) ja ciąże prowadziłam w przyszpitalnych przychodniach, wcześniej miałam medicover, ale naprawdę na nic nie narzekałam w tej przyszpitalnej...pełen pakiet badań, a USG i tak prywatnie robiłam. A w tych prywatnych jak sobie znalazłam kogoś z dobrymi opiniami to upolować do niego termin to hardcore...

Mam dziś 1dc, to kiedy te wszystkie badania najlepiej zrobić 2-3?

Badania najlepiej 3dc

Co do LuxMed w Warszawie to:
Maria Dubicka
Anna Kamińska
Ewa Kuś
Piotr Piasny
Piotr Stec
Marek Kilijańczyk

Ogólnie dla Warszawy polecam grupę na fejsbuku Halo gdzie rodzić? Warszawa - prawdą jest, że o ile nie udostępniają negatywnych opinii o niektórych szpitalach bo straszą pozwami to jeżeli chodzi o posty dotyczące lekarza, który właśnie robi szybkie USG na każdej wizycie są okej. Ja do Medicover nigdy nie szukałam bo nie mam tam pakietu i nigdy nie miałam, ale w przypadku lux med właśnie tak znalazłam i to się pokrywa

Jeszcze co do Medicover to z tego co wiem to jest różnica np. w prowadzeniu ciąży w placówkach, a w szpitalu. Ja pewnie się skuszę na te drugą opcję bo chciałabym tam rodzić ze względu na własną wygodę

reklama
Tak, robiłam hormony 🙂
Bo ja trochę się zdenerwowałam, bo teraz potwierdził brak owu, nie zalecił mi tego leku bo jeszcze czekaliśmy na progesteron, który to potwierdził w 100%,a po za tym w listopadzie ma urlop, więc kazał czekać do grudnia i wtedy zdecydujemy najprawdopodobniej leki 🤷‍♀️. Tylko wreszcie sama napisałam, czy nie warto sprawdzić amh i hormonów, to mi dał skierowanie na amh, a hormony dopiero powie mi na wizycie w grudniu bo powie co i jak zrobić i zobaczymy co amh powie 🤷‍♀️, trochę mnie to zirytowalo, bo to znów cykle listopada i grudzień stracone czyli bd 8 cykli bezowulacyjnych bo czekamy w sumie nie wiem na co i czemu nie przepisal mi tego 🤷‍♀️ i zastanawiałam się czy ja może przesadzam, że trzeba, ale skoro wam robili to trzeba 🤷‍♀️. Sprawdzimy progesteron to zobaczymy, sprawdzimy ahm to zobaczymy no coś mnie trafia 🤷‍♀️. Przepraszam musiałam gdzieś to wyrzucić z siebie 😂🙈

reklama
Mamy pik? Jak najlepiej to wykorzystać? Dzisiaj, jutro i dla pewności w środę 😈?

Załączniki

• 64485A98-69DD-43ED-A9BB-8786D1DBF8A4.jpeg
    64485A98-69DD-43ED-A9BB-8786D1DBF8A4.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 102
Do góry