reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Hej, hej :)
Mąż właśnie mi powiedział, że jutro rano idzie na morfologię i że jak chcę, żeby coś jeszcze zbadał to mam wpisać na kartkę... Także przychodzę do Was z prośbą o pomoc. Co powinien oznaczyć z krwi? :)

@Karola3092 jak Ty się czujesz? Idziesz do gina po @? u mnie temperatura dziś prawie 37, oby to się trzymało 🤞🤞🤞

reklama
Mąż właśnie mi powiedział, że jutro rano idzie na morfologię i że jak chcę, żeby coś jeszcze zbadał to mam wpisać na kartkę... Także przychodzę do Was z prośbą o pomoc. Co powinien oznaczyć z krwi? :)

@Karola3092 jak Ty się czujesz? Idziesz do gina po @? u mnie temperatura dziś prawie 37, oby to się trzymało 🤞🤞🤞
może oznaczyć oprócz morfologii hormony typu tsh, testosteron, progesteron, prolaktyna itp.
Dołożyłabym jeszcze crp, glukozę

Super podejście męża ❤️!
Dziękuję, a dobrze w miarę się czuje, tak okresowo-kacowo chociaż nic nie piłam i okresu nie ma😂🙈🙈. W sumie czekam na skierowanie i co dalej 🙈. Tak już się nastawiłam, że nic nie będzie w tym roku, chociaż w grudniu mamy 17 rocznicę więc fajnie by było, albo na lutowe nasze urodziny, więc nastawiam się pozytywnie na razie jest plan jakiś, nie najgorszy scenariusz😁.

A Twoja temp. Pięknie! Muszą z tego być⏸️🙏✊✊

Wiesz co? Biorę Pregnę i MamaDHA, w których składzie jest jod.
Właśnie każdy Endo mówił mi, że przy Hashimoto jod w większych dawkach wpływa negatywnie na tarczycę i żeby nie suplementować. Co innego, jak już w ciążę zajdę, wtedy trzeba.
Ale może w takich suplementach te dawki nie są jakieś wysokie.

I też nie mówię, że tak jest 😁 nie ufam lekarzom w 100%, dlatego pytam, może Tobie mówili inaczej.

Dziewczyny z serii może głupich pytań 😂, bo mam niestey antybiotyk🙈 do 11.11, a okres coś czuję, że przyjdzie wcześniej, bo jedna apl mi pokazuje 9.11, a druga 13. 11, a chciałam zrobić badania, ale zastanawiam się czy nie lepiej poczekać, jak nie będę brać antybiotyku, czy to akurat przy tych badaniach nie ma znaczenia 🙈

Edit: antybiotyk na zęba mam, nie jestem przeziębiona.

Załączniki

• Screenshot_20221103_212929_edit_194654610700503.jpg
    Screenshot_20221103_212929_edit_194654610700503.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 39
reklama
może oznaczyć oprócz morfologii hormony typu tsh, testosteron, progesteron, prolaktyna itp.
Dołożyłabym jeszcze crp, glukozę
Ok, to dopisuje mu to co podpowiadasz plus LH, FSH, estradiol :) jak zrobi rano to do popołudnia będą wyniki i pokażę lekarzowi na wizycie :)
Super podejście męża ❤️!
Dziękuję, a dobrze w miarę się czuje, tak okresowo-kacowo chociaż nic nie piłam i okresu nie ma😂🙈🙈. W sumie czekam na skierowanie i co dalej 🙈. Tak już się nastawiłam, że nic nie będzie w tym roku, chociaż w grudniu mamy 17 rocznicę więc fajnie by było, albo na lutowe nasze urodziny, więc nastawiam się pozytywnie na razie jest plan jakiś, nie najgorszy scenariusz😁.

A Twoja temp. Pięknie! Muszą z tego być⏸️🙏✊✊
17 rocznica??? Wow, gratuluję :D my niedawno obchodziliśmy 7 rocznicę związku i 1 małżeństwa :)
A jeśli chodzi o temperaturę to boję się każdego dnia o 5:30.... na razie jest pozytywnie i niech tak zostanie 🙏 chociaż gdyby jednak sie nie udało to też zaatakuję lekarza co robimy no i obiecałam mężowi, że pójdę z nim na badanie nasienia :) w sumie dowiedzieć się przed świętami o ciąży to też super opcja :)
A pro po antybiotyku.... to podobno nie jest obecny w krwi już 2 dni po tym jak odstawisz. A od kiedy go bierzesz? Wiesz, ja w sierpniu brałam antybiotyk i prawdopodobnie nie miałam owulki przez to :)

Do góry