reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, podczytuję wątek od 2 dni, zaczęłam 1cs 😊
Niestety mam obawy, że w tym miesiącu nie było ovu, wszystkie znaki na to wskazują. Testuję się na LH od kilku dni (w okresie teoretycznej ovu), nic nie wykazuje. A że jestem niesamowicie niecierpliwa, zapisałam się do gina na sprawdzenie co tam się wydarzyło, albo nie wydarzyło.
Takie moje pytanie, czy w medicover lekarz bez problemu zgodzi się na badanie usg pod kątem sprawdzenia ovu czy to będzie jakiś problem i coś koloryzować? 😂 Ma któraś z Was doświadczenia jak do tego podchodzą ginekolodzy z medicover? Nie mam tam nikogo „swojego” i sprawdzonego.

reklama
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, podczytuję wątek od 2 dni, zaczęłam 1cs 😊
Niestety mam obawy, że w tym miesiącu nie było ovu, wszystkie znaki na to wskazują. Testuję się na LH od kilku dni (w okresie teoretycznej ovu), nic nie wykazuje. A że jestem niesamowicie niecierpliwa, zapisałam się do gina na sprawdzenie co tam się wydarzyło, albo nie wydarzyło.
Takie moje pytanie, czy w medicover lekarz bez problemu zgodzi się na badanie usg pod kątem sprawdzenia ovu czy to będzie jakiś problem i coś koloryzować? 😂 Ma któraś z Was doświadczenia jak do tego podchodzą ginekolodzy z medicover? Nie mam tam nikogo „swojego” i sprawdzonego.
Powiem Ci tyle: ja wczoraj byłam na wizycie u gina, chciałam, żeby mi zrobił usg to nie miał sprzętu nawet i wsyatwił mi skierowanie na usg...
Więc jeśli zapisujesz się na zwykłą wizytę na medi mogą Ci nie zrobić usg

Co do za powrót do przeszłości, że ginekolog nie ma USG w gabinecie 😶😶😶
to ja Ci napisze lepszy numer. Rok temu jak się zapisałam na nfz na usg to koleś mimo, że w gabinecie był sprzęt usg wypisał mi skierowanie do swojego kolegi 😂😂 musiałam 3 dni później znowu przyjechać do innego doktora który wykonywal usg. XD później znowu z tym usg musiałam wrócić do tego pierwszego i on ani razu do końca ciąży nie zrobił mi usg tylko wypisywał skierowania, raz w miesiącu badał palpacyjnie a wymagał żebym przyjeżdżała do niego co 2 tygodnie na ciul nie wiem 😂

to ja Ci napisze lepszy numer. Rok temu jak się zapisałam na nfz na usg to koleś mimo, że w gabinecie był sprzęt usg wypisał mi skierowanie do swojego kolegi 😂😂 musiałam 3 dni później znowu przyjechać do innego doktora który wykonywal usg. XD później znowu z tym usg musiałam wrócić do tego pierwszego i on ani razu do końca ciąży nie zrobił mi usg tylko wypisywał skierowania, raz w miesiącu badał palpacyjnie a wymagał żebym przyjeżdżała do niego co 2 tygodnie na ciul nie wiem 😂
Ja pieprze, to jakby to USG było jakimś inwazyjnym badaniem, do którego trzeba tajemnej wiedzy i niesamowitych kompetencji, że aż skierowanie trzeba pisać 😶

Ok, to dopisuje mu to co podpowiadasz plus LH, FSH, estradiol :) jak zrobi rano to do popołudnia będą wyniki i pokażę lekarzowi na wizycie :)

17 rocznica??? Wow, gratuluję :D my niedawno obchodziliśmy 7 rocznicę związku i 1 małżeństwa :)
A jeśli chodzi o temperaturę to boję się każdego dnia o 5:30.... na razie jest pozytywnie i niech tak zostanie 🙏 chociaż gdyby jednak sie nie udało to też zaatakuję lekarza co robimy no i obiecałam mężowi, że pójdę z nim na badanie nasienia :) w sumie dowiedzieć się przed świętami o ciąży to też super opcja :)
A pro po antybiotyku.... to podobno nie jest obecny w krwi już 2 dni po tym jak odstawisz. A od kiedy go bierzesz? Wiesz, ja w sierpniu brałam antybiotyk i prawdopodobnie nie miałam owulki przez to :)
Tak 17 rocznica, ale małżeństwa też dopiero nas czeka 1 rocznica😂😂. Jasne już będziesz mądrzejsza, oby jednak się udało ❤️. U mnie to czy biorę czy nie to nie ma 🙈.

reklama
Do góry