reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

J
Kochana, pisałam Ci już że przy tej becie nie ma opcji zobaczenia pęcherzyka! Widział jakieś poświaty i teraz się stresujesz... jak dziewczyny piszą, idź do innego lekarza!
U mnie dzisiaj przy becie ponad 1000 dopiero pęcherzyk 5mm.
Trzymam kciuki żeby inny lekarz zobaczył że wszystko jest ok ii zostaniesz na sierpniowych.
Ja nawet nie wiem jakie wymiary ma ten pęcherzyk. Lekarz mi nie powiedział, a ja wystrzeliłam z gabinetu jak z procy. Zaraz będę w domu, uspokoję się i zobaczę

reklama
z tej rozpiski to nr 1 wszystko plus dziś rozszerzone badanie nasienia. Piję fertistim i 10 dc mam pisać do lekarza żeby zacząć monitoring. A we wrocku, jeszcze nie wiem, muszę przeprowadzić wywiad, ale jest jeden który pomógł w utrzymaniu ciąży mojemu nie męża bratu( jego żonie), mieli 2 poronienia na przestrzeni 6 miesięcy, i po 5 miesiącach się udało i utrzymali, nie wiem jak się nazywa, jeszcze mam chwilę na to:)
Poczekałabym więc na wyniki badań nasienia i monitoring - jeśli cykl z moni okaże się nieskuteczny, wówczas dalej bym szła z tą listą badań (dziewczyny bardzo fajnie ją opracowały) :)

zrób proszę te betę i skonsultuj się proszę z innym lekarzem, niech zrobi Ci USG. Naprawdę bardzo podejrzanie brzmi to, co Ci opowiada ten obecny lekarz. Równie dobrze to poprzednie to mógł być jakiś pseudopecherzyk, a to co dzisiaj widział to faktyczny pęcherzyk.

Załączniki

• IMG20231127152257.jpg
    IMG20231127152257.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 166
Testować laski, testować! 3 dni zostały, chcę jeszcze móc powpisywać brzuszki 😁

I kto zakłada wątek grudniowy? :D
Nieśmiało powiem, że ja miałam zakładać wątek grudniowych kresek 🫣 ale jak ktoś inny ma ochotę to proszę bardzo! Bić się nie będę 😁
Dobrze wiedzieć na (ewentualną) przyszłość.

Z takich „magicznych” terapii, to czytałam ostatnio o terapii ldn (naltreksonem w niskich dawkach) i to w moim przypadku również wydaje się być ciekawym rozwiązaniem. Ciekawe czy mój lekarz o tym słyszał ;)
Terapia krzyżowo-czaszkowa 🤡

@Kitsune wiem, że jesteś teraz nie lada roztrzęsiona. Jednak rozsądek podpowiada, że to nie możliwe zobaczyć pęcherzyk przy becie 60-80. Czasami przy takiej becie ledwo wychodzi pozytywny test ciążowy.
Idź spokojnie na betę. I najlepiej do innego lekarza na USG tak jak radzą dziewczyny.
Trzymam kciuki aby było dobrze 🤞🤞🤞

reklama
@Kitsune wiem, że jesteś teraz nie lada roztrzęsiona. Jednak rozsądek podpowiada, że to nie możliwe zobaczyć pęcherzyk przy becie 60-80. Czasami przy takiej becie ledwo wychodzi pozytywny test ciążowy.
Idź spokojnie na betę. I najlepiej do innego lekarza na USG tak jak radzą dziewczyny.
Trzymam kciuki aby było dobrze 🤞🤞🤞
Tak, jadę za chwilę na betę. Według kalkulatora wynik minimum 3000 bym musiała mieć żeby był w normie

Do góry