reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Mnie czujniki parkowania wyprowadzają z równowagi. Zostawiają za dużo miejsca. Nie dawno miała sytuacje gdzie zrobiło się bardzo ciasno staliśmy tak "= |" i ja oczywiście byłam tym od góry. No ale patrzę i stwierdziłam że się zmiestrze, kuźwa ile stresu mnie ten wyjazd kosztował. Cały czas czujniki wyły, dobrze że było kilku powodujących pod sklepem bo miałam już wychodzić i sprawdzać czy się zmieszczę.
My mamy dwa samochody- jeden z czujnikami a drugi bez. I jeździłam jakiś czas tym z czujnikami, ale pewnego razu musiałam pojechać do pracy tym samochodem bez czujników. I parkuje tyłem pod firmą, z tyłu miałam budynek. I podjeżdżam, podjeżdżam i myślę kurczę co się dzieje, czemu ten czujnik nie piszczy. No nic, dodaje gazu i nagle dup! Tyłem w elewację budynku firmy 🤣 jeszcze na moje „szczęście” był tam monitoring i ktoś sprawdzając nagranie natknął się na ten moment, jak parkowałam tyłem 😂 ten filmik potem krążył po wszystkich działach, razem z tym jak wyszłam z samochodu, sprawdziłam auto (o dziwo na zderzaku nawet śladu, a w środku huk jakbym pół samochodu rozwaliła) i odeszłam jak gdyby nigdy nic 😂😂

reklama
To się tylko wydaje takie trudne 😉 wszystko jest kwestią praktyki. Nie parkowałem tyłem aż zawiesiłam się na zderzaku i teraz przodem rzadko kiedy parkuje 🙂
Ja przodem czasem na kilka razy parkuję, chyba że po skosie to nie mam oczywiście problemów, a tyłem to jakoś zawsze mi pięknie wychodzi. Parkowanie równoległe to dla mnie czarna magia. Chyba raz w życiu udało mi się zaparkować tak za pierwszym razem. 😆

My mamy dwa samochody- jeden z czujnikami a drugi bez. I jeździłam jakiś czas tym z czujnikami, ale pewnego razu musiałam pojechać do pracy tym samochodem bez czujników. I parkuje tyłem pod firmą, z tyłu miałam budynek. I podjeżdżam, podjeżdżam i myślę kurczę co się dzieje, czemu ten czujnik nie piszczy. No nic, dodaje gazu i nagle dup! Tyłem w elewację budynku firmy 🤣 jeszcze na moje „szczęście” był tam monitoring i ktoś sprawdzając nagranie natknął się na ten moment, jak parkowałam tyłem 😂 ten filmik potem krążył po wszystkich działach, razem z tym jak wyszłam z samochodu, sprawdziłam auto (o dziwo na zderzaku nawet śladu, a w środku huk jakbym pół samochodu rozwaliła) i odeszłam jak gdyby nigdy nic 😂😂
Mojemu czasem, gdy czujniki są zabrudzone, wydaje się, że jestem już tuż przy przeszkodzie i wówczas chce być mądrzejszy ode mnie i sam za mnie gwałtownie hamuje - powoduje to taki hałas, że za każdym razem, gdy to się dzieje, mam wrażenie że w coś uderzyłam 😅

Ja przodem czasem na kilka razy parkuję, chyba że po skosie to nie mam oczywiście problemów, a tyłem to jakoś zawsze mi pięknie wychodzi. Parkowanie równoległe to dla mnie czarna magia. Chyba raz w życiu udało mi się zaparkować tak za pierwszym razem. 😆
Ja też nie lubię parkować przodem, dlatego w 98% przypadków parkuje tyłem ;)

Ja też nie lubię parkować przodem, dlatego w 98% przypadków parkuje tyłem ;)
Dajcie spokój z parkowaniem, jak mam parkować na wąskim miejscu to od razu jestem cała spocona. Najgorzej jak jeszcze ktoś stoi i obserwuje moje poczynania za kółkiem 😂

Driving Fast And Furious GIF by HRejterzy

Ja dopiero dziś 6dpo ale robiłam już dwa razy testy ciążowe. 😅😱 Za wcześnie jeszcze chyba będę musiała zapisać się na grudniowe kreski bo według aplikacji mam dostać okres 8 grudnia bo owulacja mi się przesuneła. Zobaczymy normalnie powinnam dostać 1 grudnia 🫣

reklama
Ja dopiero dziś 6dpo ale robiłam już dwa razy testy ciążowe. 😅😱 Za wcześnie jeszcze chyba będę musiała zapisać się na grudniowe kreski bo według aplikacji mam dostać okres 8 grudnia bo owulacja mi się przesuneła. Zobaczymy normalnie powinnam dostać 1 grudnia 🫣
Jeszcze kilka dni listopada mamy, jeszcze jest szansa na ciążę w tym wątku! Trzymam kciuki ❤️

Do góry