reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Mnie czujniki parkowania wyprowadzają z równowagi. Zostawiają za dużo miejsca. Nie dawno miała sytuacje gdzie zrobiło się bardzo ciasno staliśmy tak "= |" i ja oczywiście byłam tym od góry. No ale patrzę i stwierdziłam że się zmiestrze, kuźwa ile stresu mnie ten wyjazd kosztował. Cały czas czujniki wyły, dobrze że było kilku powodujących pod sklepem bo miałam już wychodzić i sprawdzać czy się zmieszczę.
My mamy dwa samochody- jeden z czujnikami a drugi bez. I jeździłam jakiś czas tym z czujnikami, ale pewnego razu musiałam pojechać do pracy tym samochodem bez czujników. I parkuje tyłem pod firmą, z tyłu miałam budynek. I podjeżdżam, podjeżdżam i myślę kurczę co się dzieje, czemu ten czujnik nie piszczy. No nic, dodaje gazu i nagle dup! Tyłem w elewację budynku firmy 🤣 jeszcze na moje „szczęście” był tam monitoring i ktoś sprawdzając nagranie natknął się na ten moment, jak parkowałam tyłem 😂 ten filmik potem krążył po wszystkich działach, razem z tym jak wyszłam z samochodu, sprawdziłam auto (o dziwo na zderzaku nawet śladu, a w środku huk jakbym pół samochodu rozwaliła) i odeszłam jak gdyby nigdy nic 😂😂

reklama
To się tylko wydaje takie trudne 😉 wszystko jest kwestią praktyki. Nie parkowałem tyłem aż zawiesiłam się na zderzaku i teraz przodem rzadko kiedy parkuje 🙂
Ja przodem czasem na kilka razy parkuję, chyba że po skosie to nie mam oczywiście problemów, a tyłem to jakoś zawsze mi pięknie wychodzi. Parkowanie równoległe to dla mnie czarna magia. Chyba raz w życiu udało mi się zaparkować tak za pierwszym razem. 😆

My mamy dwa samochody- jeden z czujnikami a drugi bez. I jeździłam jakiś czas tym z czujnikami, ale pewnego razu musiałam pojechać do pracy tym samochodem bez czujników. I parkuje tyłem pod firmą, z tyłu miałam budynek. I podjeżdżam, podjeżdżam i myślę kurczę co się dzieje, czemu ten czujnik nie piszczy. No nic, dodaje gazu i nagle dup! Tyłem w elewację budynku firmy 🤣 jeszcze na moje „szczęście” był tam monitoring i ktoś sprawdzając nagranie natknął się na ten moment, jak parkowałam tyłem 😂 ten filmik potem krążył po wszystkich działach, razem z tym jak wyszłam z samochodu, sprawdziłam auto (o dziwo na zderzaku nawet śladu, a w środku huk jakbym pół samochodu rozwaliła) i odeszłam jak gdyby nigdy nic 😂😂
Mojemu czasem, gdy czujniki są zabrudzone, wydaje się, że jestem już tuż przy przeszkodzie i wówczas chce być mądrzejszy ode mnie i sam za mnie gwałtownie hamuje - powoduje to taki hałas, że za każdym razem, gdy to się dzieje, mam wrażenie że w coś uderzyłam 😅

Ja przodem czasem na kilka razy parkuję, chyba że po skosie to nie mam oczywiście problemów, a tyłem to jakoś zawsze mi pięknie wychodzi. Parkowanie równoległe to dla mnie czarna magia. Chyba raz w życiu udało mi się zaparkować tak za pierwszym razem. 😆
Ja też nie lubię parkować przodem, dlatego w 98% przypadków parkuje tyłem ;)

Ja też nie lubię parkować przodem, dlatego w 98% przypadków parkuje tyłem ;)
Dajcie spokój z parkowaniem, jak mam parkować na wąskim miejscu to od razu jestem cała spocona. Najgorzej jak jeszcze ktoś stoi i obserwuje moje poczynania za kółkiem 😂

Driving Fast And Furious GIF by HRejterzy

Ja dopiero dziś 6dpo ale robiłam już dwa razy testy ciążowe. 😅😱 Za wcześnie jeszcze chyba będę musiała zapisać się na grudniowe kreski bo według aplikacji mam dostać okres 8 grudnia bo owulacja mi się przesuneła. Zobaczymy normalnie powinnam dostać 1 grudnia 🫣

reklama
Ja dopiero dziś 6dpo ale robiłam już dwa razy testy ciążowe. 😅😱 Za wcześnie jeszcze chyba będę musiała zapisać się na grudniowe kreski bo według aplikacji mam dostać okres 8 grudnia bo owulacja mi się przesuneła. Zobaczymy normalnie powinnam dostać 1 grudnia 🫣
Jeszcze kilka dni listopada mamy, jeszcze jest szansa na ciążę w tym wątku! Trzymam kciuki ❤️

Do góry