reklama
Kosinka94
Moderator
Ale byłoby ekstra "posiadaczki mutacji zaciążyły równocześnie"Do kompletu @Kosinka94 i idziemy wszystkie na sierpniówki
AnnMar88
Moderator
Ja mam nadzieję, że tam na was wszystkie poczekamej ja mam termin grudniowej owulacji 13 grudnia i wtedy mam IUI to moze też się załapię na sierpień xD
H
Ja okolo 14.04 dostalam kataru tak od niczego i myślałam ze mam alergie na coś nawet sobie to zanotowałam do kalendarza (objawy alergii) a to już był pierwszy ciąży. Potem pare dni później latałam po mieście załatwiałam sprawy i nie mogłam przejść półtora km było mi tak ciężko. A mam dobra kondycję. Przyszłam do domu i musiałam się położyć co mi się nie zdarzało wcześniej. 21.04 miałam dostać okres dzień wcześniej bolał mnie brzuch typowo na okres, a okresu nie było tylko pozytywny test ciążowyDziewczyny które były w ciąży mam pytanie z ciekawości. Miałyście jakieś objawy bardzo wczesnej ciąży ( których nie brałyście pod uwagę) słyszałam że są kobiety które od bardzo wczesnej ciąży mają jakieś dzięki temu wiedziały np że są w ciąży
adiika
Fanka BB :)
Hej! Ale długo musiałam Was nadrabiać U mnie impreza urodzinowa sióstr wypadła super. Każdy zadowolony, ja za kierowcę musiałam robić i o 5:30 się położyłam spać żeby wstać o 8:15 i wieźć ciocię i wujka na pociąg. Ale raz można się tak poświęcić
Pytanie małe mam, bo zbytnio skoku temperatury nie miałam i z jednej strony myślałam, że miałam cykl bezowulacyjny (nigdy nie śledziłam tak cyklu od początku do konca). To normalne, że może się podnieść wyżej trochę później? Ja zawsze miałam te wyższe temperatury w granicach 37,1-37,3. Niby aplikacje mi wyznaczają owulacje, bolał mnie jajnik i śluz też był, ale kto tam wie, może się trafił jednak cykl bezowulacyjny.
No i gorsze wieści, po znajomosci udało mi się zapisać do onkologa i wczoraj miałam wizytę. Usg tarczycy wskazało, że urósł mi guzek i konieczna jest kolejna (po 2 latach) biopsja i na usg piersi mam też zmianę do biopsji 8 mm Jak się teraz nie uda, to będzie konieczna przerwa od starań do wyników biopsji
Pytanie małe mam, bo zbytnio skoku temperatury nie miałam i z jednej strony myślałam, że miałam cykl bezowulacyjny (nigdy nie śledziłam tak cyklu od początku do konca). To normalne, że może się podnieść wyżej trochę później? Ja zawsze miałam te wyższe temperatury w granicach 37,1-37,3. Niby aplikacje mi wyznaczają owulacje, bolał mnie jajnik i śluz też był, ale kto tam wie, może się trafił jednak cykl bezowulacyjny.
No i gorsze wieści, po znajomosci udało mi się zapisać do onkologa i wczoraj miałam wizytę. Usg tarczycy wskazało, że urósł mi guzek i konieczna jest kolejna (po 2 latach) biopsja i na usg piersi mam też zmianę do biopsji 8 mm Jak się teraz nie uda, to będzie konieczna przerwa od starań do wyników biopsji
wrobelmm
Śmiechłam w głos ;DAle byłoby ekstra "posiadaczki mutacji zaciążyły równocześnie"
Mademoiselle_Nika
Moderator
Niestety bardzo dobrze Cię rozumiem ja 10 dni po poronieniu dowiedziałam sie, że dziewczyna, która ledwo zaczęła u nas pracę, dostała umowę na czas nieokreślony poszła na l4, bo jest w ciąży. PrzytulamA ja właśnie się dowiedziałam o ciąży koleżanki z pracy która stara się od 2 miesięcy ….. ostatnio bardzo ciężko mi przyjmować takie wieści . Nie wiem czy w listopadzie pyknie bo sex był 5 i 3 dni przed owulacją potem już po ( wnioskuje po testach i objawach) . Mam cholerne poczucie beznadziei w przyszłym miesiącu mam urodziny i nie potrafię ani trochę radości na nie wykrzesać
To ciężkie emocje.
Lily_of_the_valley
Dzięki!W moim przypadku ma, bo pozwala na utrzymanie cyklu w sensownych ryzach (teraz brałam 20-25dc) i nie pozwala na rozwiniecie się torbieli.
I dla mnie jeszcze o ile ta owu jest w 14dc, to też wydaje się to sensowne, bo bierze się proga od 7dpo, żeby nie spadł za szybko.
Ale co moj gin wymyślił.. Byłam u niego w 15dc i był pęcherzyk 17mm. U mnie pękają większe niż 25mm. Wg mnie owu była 19dc, bo od 20dc sutki bolą, a to u mnie taki znak wyrzutu proga.
I rzeczywiście na monitoringu w 20dc widać, że pęcherzyk pęknięty.
Na to mój gin, że 21-26 DC mam brać proga, potem zrobić betę i jak negatywna, go odstawić proga to się pytam czy aby na pewno, bo w sumie będzie dopiero 6dpo teoretycznie i może nic nie wyjść. A on mi, że z krwi, to już i 4 dni po zapłodnieniu wychodzi a owulacja też mogła być wcześniej...
Rozumiem, że w takim przypadku odstawienie proga skróci mi fazę lutealną? Bo w teorii będzie wtedy ten szczyt naturalnego proga i nie mam pojęcia jak to działa spotkałyście się z czymś takim?
Ogólnie gdyby nie 2 lata na forum, to pewnie bym nie wiedziała, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 12dpo..
Mademoiselle_Nika
Moderator
Ale byłoby ekstra "posiadaczki mutacji zaciążyły równocześnie"
Śmiechłam w głos ;D
reklama
amusedxxx
Moderator
Ja też bym chciała z Wami iśćOo Pani idę z Wami jeszcze się łapię xd