reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dodam jeszcze, ze to, że staramy się o dziecko, nie sprawia, że narządy w brzuchu zmnikają i każdy objaw idzie ze strony macicy i jajników. Więc to, ze jest kłucie w brzuchu 6dpo to nie objaw ciaży tylko moze dolegliwości ze storny układu pokarmowego, serio.
to również prawda. Nie raz mam wrażenie, ze podbrzusze boli, coś ciągnie, a to tylko zbiera się na 💩

reklama
Wgl to ananas jest moim odkryciem staraczkowym. Przez całe życie nienawidzilam ananasa i jadłam go tylko pod postacią mieszanki krakowskiej :) a teraz na prawdę mi smakuje :)

Wiecie może o jakichś fajnych promkach z okazji black friday? Ja właśnie widziałam że lindt ma minus 30 procent i biję się z myślami czy kupować kilogram pralinek na święta czy nie… 🫣 w Mango widziałam też promki do minus 85 procent i dodatkowe minus 10 procent z kodem….
To jak za 5% ceny to nawet się nie wahaj😄 lepszej oferty nie będzie 😉

Kupiłam 2opakowania magnezu dzieciorobnego. Zapłaciłam 37.12 zł, bo okazało się, że mam w aplikacji allegro kupon na -10zł ważny do jutra :) czyli kolejne 15 zł zaoszczędzone na beta hcg. Pierwsze 15 zł zaoszczędziłam robiąc pakiet badań w alabie i uzyskując cash back na left shops 😅
Zbieraj grosik do grosika, zostań królem Janosika 💰

Dodam jeszcze, ze to, że staramy się o dziecko, nie sprawia, że narządy w brzuchu zmnikają i każdy objaw idzie ze strony macicy i jajników. Więc to, ze jest kłucie w brzuchu 6dpo to nie objaw ciaży tylko moze dolegliwości ze storny układu pokarmowego, serio.
Totalnie popieram przez własne doświadczenie.

Dzięki!
I dla mnie jeszcze o ile ta owu jest w 14dc, to też wydaje się to sensowne, bo bierze się proga od 7dpo, żeby nie spadł za szybko.
Ale co moj gin wymyślił.. Byłam u niego w 15dc i był pęcherzyk 17mm. U mnie pękają większe niż 25mm. Wg mnie owu była 19dc, bo od 20dc sutki bolą, a to u mnie taki znak wyrzutu proga.
I rzeczywiście na monitoringu w 20dc widać, że pęcherzyk pęknięty.
Na to mój gin, że 21-26 DC mam brać proga, potem zrobić betę i jak negatywna, go odstawić proga 🙄 to się pytam czy aby na pewno, bo w sumie będzie dopiero 6dpo teoretycznie i może nic nie wyjść. A on mi, że z krwi, to już i 4 dni po zapłodnieniu wychodzi 😢 a owulacja też mogła być wcześniej...
Rozumiem, że w takim przypadku odstawienie proga skróci mi fazę lutealną? Bo w teorii będzie wtedy ten szczyt naturalnego proga i nie mam pojęcia jak to działa 😱 spotkałyście się z czymś takim?
Ogólnie gdyby nie 2 lata na forum, to pewnie bym nie wiedziała, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 12dpo..
4 dni po zapłodnieniu? Wtf? Czy on kojarzy, że beta wytwarzana jest dopiero po implantacji, do której dochodzi najwcześniej 6 dpo (a zazwyczaj 8-10 dpo)?
Jeśli zaczynasz brać proga tuż po owulacji (mój lekarz twierdzi, że min 2/3dpo) to wg mojej wiedzy, powinnaś go przyjmować 8-10 dni, wówczas zrobić test i jeśli będzie negatywny - odstawić leki, a jeśli pozytywny - przyjmować je dalej.

reklama
4 dni po zapłodnieniu? Wtf? Czy on kojarzy, że beta wytwarzana jest dopiero po implantacji, do której dochodzi najwcześniej 6 dpo (a zazwyczaj 8-10 dpo)?
Jeśli zaczynasz brać proga tuż po owulacji (mój lekarz twierdzi, że min 2/3dpo) to wg mojej wiedzy, powinnaś go przyjmować 8-10 dni, wówczas zrobić test i jeśli będzie negatywny - odstawić leki, a jeśli pozytywny - przyjmować je dalej.
Mi się wydaje że ma brać proga kółka dni i przed odstawieniem sprawdzić betę. Mi też tak gin wcześniej mówił.

Do góry