reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A Ty już długo bierzesz? Myślałam, że nie suplementujesz.
Bralam jakieś 3 cykle po potwierdzonej owulacji, mam na stanie. W tym cyklu też miałam brać, ale z uwagi na okoliczności, że chciałam żeby okres przyszedł normalnie A nie później bo drożność- to zrezygnowałam. A tak to mam zalecenie żeby go brać po owulacji- jak będę miała stymulacje tak samo, tylko ma dojść ovitrelle- ale to dopiero po drożności.

reklama
Miałam zastrzyki z heparyny po cc i tego bólu nigdy nie zapomnę. Płakałam przy każdym zastrzyku, dlatego podziwiam za siłę wszystkie z was, które muszą to brać w ciąży.

Straszycie. Ja po pozytywie ma odrazu dzwonić po receptę. Jeszcze nie kułam się nigdy
Nie są najgorsze te zastrzyki, jak masz silny próg bólu to pikuś 😁
Przypomniałam sobie, że robiąc zastrzyki bardzo się cieszyłam z moich fałdek. W końcu się na coś przydały 😉
Oo dokładnie - mi igła wchodziła jak w masełko😂
Mam takie głupie pytanie. Jak wy liczycie fazę lutealną? Chodzi mi o to czy wliczacie w nią owulację czy liczycie ją dopiero dzień po owulacji?
Nie wliczam dnia owu. Owulacja i dzień po niej to 1dpo

Dobry wieczór dziewczyny. Ja mam nadal chore dzieciaki, więc nawet jak popisać nie mam 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję, że weekend będzie dla Was przyjemny/udany 😌
Aa jeszcze co do tej heparyny to ja niejednokrotnie czytałam, żeby właśnie nie wypuszczać tego powietrza co tam jest i jak tak robiłam całe ciąże plus 6tyg.połogu🥴

Jak co roku. 😅 Pierniczę zawsze w listopadzie, bo robię z przepisu, z którego pierniczki są twarde. Pakuję do pudełka z ćwiartką jabłka i tak sobie leżą i miękną do grudnia. Przed świętami wyciągam i dekorujemy. A tak odnośnie świąt, to my tak czysto tradycyjnie traktujemy, ale oboje bardzo lubimy ten świąteczny klimat, więc choinka u nas świeci już w Mikołajki. 😅
My też planujemy choinkę na początku grudnia bo mąż lubi światełka😁 moi sąsiedzi już mają, a niektórzy to już domy mają oświetlone na świąteczny klimat😆ale tutaj to norma💁‍♀️

Nie są najgorsze te zastrzyki, jak masz silny próg bólu to pikuś 😁

Oo dokładnie - mi igła wchodziła jak w masełko😂

Nie wliczam dnia owu. Owulacja i dzień po niej to 1dpo

Dobry wieczór dziewczyny. Ja mam nadal chore dzieciaki, więc nawet jak popisać nie mam 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję, że weekend będzie dla Was przyjemny/udany 😌
Aa jeszcze co do tej heparyny to ja niejednokrotnie czytałam, żeby właśnie nie wypuszczać tego powietrza co tam jest i jak tak robiłam całe ciąże plus 6tyg.połogu🥴
Tak, co do tego powietrza, to jest tam tego taka ilość, żeby ze strzykawki "wycisnąć" całą dawkę leku.

Myślałam, że to ja mam okres w weekend.
Ale wrócił mój mąż. Chyba to on ma. Obrażony na cały świat. I nikt nie wie o co. Zupa be, obiad be. Wziął kiełbasę sobie zrobił na kolację, jeszcze jakaś na mieszance, a nie z kurczaka. No przysięgam, że wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.

Anyżowe_love a objawy jakieś daje da ureaplasma🤔 Człowiek tak się stara o tą ciążę a może nawet nie wiedzieć, że ma jakąś bakterię... Oby lekarka szybko przepisała dobry antybiotyk 🙏🏻

Myślałam, że to ja mam okres w weekend.
Ale wrócił mój mąż. Chyba to on ma. Obrażony na cały świat. I nikt nie wie o co. Zupa be, obiad be. Wziął kiełbasę sobie zrobił na kolację, jeszcze jakaś na mieszance, a nie z kurczaka. No przysięgam, że wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.
Ojj nie ładnie tak jeszcze w sam początek weekendu. Pewnie w pracy ktoś go wkurzył nieźle... Oby szybko mu przeszło

reklama
Do góry