reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A Ty już długo bierzesz? Myślałam, że nie suplementujesz.
Bralam jakieś 3 cykle po potwierdzonej owulacji, mam na stanie. W tym cyklu też miałam brać, ale z uwagi na okoliczności, że chciałam żeby okres przyszedł normalnie A nie później bo drożność- to zrezygnowałam. A tak to mam zalecenie żeby go brać po owulacji- jak będę miała stymulacje tak samo, tylko ma dojść ovitrelle- ale to dopiero po drożności.

reklama
Miałam zastrzyki z heparyny po cc i tego bólu nigdy nie zapomnę. Płakałam przy każdym zastrzyku, dlatego podziwiam za siłę wszystkie z was, które muszą to brać w ciąży.

Straszycie. Ja po pozytywie ma odrazu dzwonić po receptę. Jeszcze nie kułam się nigdy
Nie są najgorsze te zastrzyki, jak masz silny próg bólu to pikuś 😁
Przypomniałam sobie, że robiąc zastrzyki bardzo się cieszyłam z moich fałdek. W końcu się na coś przydały 😉
Oo dokładnie - mi igła wchodziła jak w masełko😂
Mam takie głupie pytanie. Jak wy liczycie fazę lutealną? Chodzi mi o to czy wliczacie w nią owulację czy liczycie ją dopiero dzień po owulacji?
Nie wliczam dnia owu. Owulacja i dzień po niej to 1dpo

Dobry wieczór dziewczyny. Ja mam nadal chore dzieciaki, więc nawet jak popisać nie mam 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję, że weekend będzie dla Was przyjemny/udany 😌
Aa jeszcze co do tej heparyny to ja niejednokrotnie czytałam, żeby właśnie nie wypuszczać tego powietrza co tam jest i jak tak robiłam całe ciąże plus 6tyg.połogu🥴

Jak co roku. 😅 Pierniczę zawsze w listopadzie, bo robię z przepisu, z którego pierniczki są twarde. Pakuję do pudełka z ćwiartką jabłka i tak sobie leżą i miękną do grudnia. Przed świętami wyciągam i dekorujemy. A tak odnośnie świąt, to my tak czysto tradycyjnie traktujemy, ale oboje bardzo lubimy ten świąteczny klimat, więc choinka u nas świeci już w Mikołajki. 😅
My też planujemy choinkę na początku grudnia bo mąż lubi światełka😁 moi sąsiedzi już mają, a niektórzy to już domy mają oświetlone na świąteczny klimat😆ale tutaj to norma💁‍♀️

Nie są najgorsze te zastrzyki, jak masz silny próg bólu to pikuś 😁

Oo dokładnie - mi igła wchodziła jak w masełko😂

Nie wliczam dnia owu. Owulacja i dzień po niej to 1dpo

Dobry wieczór dziewczyny. Ja mam nadal chore dzieciaki, więc nawet jak popisać nie mam 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję, że weekend będzie dla Was przyjemny/udany 😌
Aa jeszcze co do tej heparyny to ja niejednokrotnie czytałam, żeby właśnie nie wypuszczać tego powietrza co tam jest i jak tak robiłam całe ciąże plus 6tyg.połogu🥴
Tak, co do tego powietrza, to jest tam tego taka ilość, żeby ze strzykawki "wycisnąć" całą dawkę leku.

Myślałam, że to ja mam okres w weekend.
Ale wrócił mój mąż. Chyba to on ma. Obrażony na cały świat. I nikt nie wie o co. Zupa be, obiad be. Wziął kiełbasę sobie zrobił na kolację, jeszcze jakaś na mieszance, a nie z kurczaka. No przysięgam, że wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.

Anyżowe_love a objawy jakieś daje da ureaplasma🤔 Człowiek tak się stara o tą ciążę a może nawet nie wiedzieć, że ma jakąś bakterię... Oby lekarka szybko przepisała dobry antybiotyk 🙏🏻

Myślałam, że to ja mam okres w weekend.
Ale wrócił mój mąż. Chyba to on ma. Obrażony na cały świat. I nikt nie wie o co. Zupa be, obiad be. Wziął kiełbasę sobie zrobił na kolację, jeszcze jakaś na mieszance, a nie z kurczaka. No przysięgam, że wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.
Ojj nie ładnie tak jeszcze w sam początek weekendu. Pewnie w pracy ktoś go wkurzył nieźle... Oby szybko mu przeszło

reklama
Do góry