reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ah no I miałam też badany progesteron wczoraj i jest dupa. Owulacja była ale jakieś 8dni po piku mój próg to 7.6ng więc słabo. Nadzieja w tym że może akurat robiony o 13 był w spadkowej fazie. Plus znalazłam poniższy artykuł że z tego też może być ciąża ale sama nie wiem. Myślę czy molestować mojego lekarza o przepisanie luteiny ale prawdę mówiąc boje się gmerać w hormonach 🤦🏻‍♀️
Ja przy poziomie od 9.5 do 11.5 dostałam zalecenia do brania Cyclogestu 400 dopochwowo na 10 dni po owulacji,potem test jak negatywny to przerwać i to 3 różnych lekarzy dawało mi recepty żeby suplementować. U mnie też kwestia fazy lutealnej ( 11 dni) żeby trochę ją wydłużyć A i tak przy braniu to 1 dzień dłuższa tylko🤷‍♀️

reklama
Ja przy poziomie od 9.5 do 11.5 dostałam zalecenia do brania Cyclogestu 400 dopochwowo na 10 dni po owulacji,potem test jak negatywny to przerwać i to 3 różnych lekarzy dawało mi recepty żeby suplementować. U mnie też kwestia fazy lutealnej ( 11 dni) żeby trochę ją wydłużyć A i tak przy braniu to 1 dzień dłuższa tylko🤷‍♀️
kurcze no nie wiem właśnie. Tak się zastanawiam czy zawsze warto podbijać i czy nie ma szans na zagnieżdżenie jeśli jest poniżej tego 10ng. Plus próg jest wytwarzany pulsacyjnie więc też nigdy nie wiadomo jaka dokładnie jest jego wartość... Muszę przegadać z lekarzem bo boje się rozchwiania równowagi między hormonami

Mam takie głupie pytanie. Jak wy liczycie fazę lutealną? Chodzi mi o to czy wliczacie w nią owulację czy liczycie ją dopiero dzień po owulacji?

A Ty już długo bierzesz? Myślałam, że nie suplementujesz.

kurcze no nie wiem właśnie. Tak się zastanawiam czy zawsze warto podbijać i czy nie ma szans na zagnieżdżenie jeśli jest poniżej tego 10ng. Plus próg jest wytwarzany pulsacyjnie więc też nigdy nie wiadomo jaka dokładnie jest jego wartość... Muszę przegadać z lekarzem bo boje się rozchwiania równowagi między hormonami
Pewnie, pogadaj I się doradź 🙂 ja kilkakrotnie miałam badany i zawsze takie okolice proga że niby ok, ale szału nie ma i zapewniali, że nie zaszkodzi mi suplementacja, a może podbije moje szanse.

Szybko poczuliście święta😁💜
Jak co roku. 😅 Pierniczę zawsze w listopadzie, bo robię z przepisu, z którego pierniczki są twarde. Pakuję do pudełka z ćwiartką jabłka i tak sobie leżą i miękną do grudnia. Przed świętami wyciągam i dekorujemy. A tak odnośnie świąt, to my tak czysto tradycyjnie traktujemy, ale oboje bardzo lubimy ten świąteczny klimat, więc choinka u nas świeci już w Mikołajki. 😅

reklama
Do góry