reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny może doradzicie mi, bo bije się z myślami. W środę (13dc) na wizycie pęcherzyk 20mm, endometrium trojlinjjne 0,89cm. Z uwagi że wcześniej już rozjeżdżały mi się cykle do 70dni, lekarka wypisała mi proga 16-25dc. Ale nie idę już na monitoring sprawdzić czy pękł, czyli mogę zablokować owulację jakby się jeszcze przesunęła? Czy raczej marna szansa, żeby dalej rósł? Z tej ekscytacji, że jest pęcherzyk to już nie dopytałam 🤦🏼‍♀️
Na Twoim miejscu, bez potwierdzonej owulacji, nie brałabym proga, bo możesz ją zablokować.

reklama
Doskonale to rozumiem - mój maz miał w kwietniu stłuczkę naszym starym, terenowym autem, które od kilku lat jeździ tylko po budowie, ale jechaliśmy nim do ślubu i mamy do niego ogromny sentyment, dlatego też szukaliśmy kogoś, kto przywróci do do stanu używalności ;)

I tak, Aso to niestety ogromne koszty - na początku roku stary jednym kołem wpadł w dziurę i tył auta zawiesił się na krawężniku. Raz, że pękła opona, a dwa że coś stukało z tyłu. Pojechałam do aso, żeby zobaczyli o co chodzi - ich zdaniem cały element do wymiany - naprawa min. 4k zł. Pojechałam do naszego wioskowego mechanika - puknął młotkiem kilka razy i wyprostował to, co się skrzywiło, w ramach wymiany opon 😅
no właśnie ja mam nadzieje być jeszcze do przodu z hajsem za to auto xD
I też jechaliśmy nim do ślubu właśnie.

No niestety, ale to żadna gwarancja 😢 dwie straty w mojej rodzinie, o których wiem - jedna w 23 tygodniu i druga w 13 tygodniu 😢 o tym czy się mówi każdy powinien zadecydować sam. Ja nie mam problemu o tym w anonimowym internecie mówić. Ale ubrać tej sytuacji w słowa i powiedzieć na głos jeszcze nie potrafię. 😢
Daj sobie czas, to wszystko jest jeszcze bardzo świeże.

Co powiedział lekarz?

Dziewczyny może doradzicie mi, bo bije się z myślami. W środę (13dc) na wizycie pęcherzyk 20mm, endometrium trojlinjjne 0,89cm. Z uwagi że wcześniej już rozjeżdżały mi się cykle do 70dni, lekarka wypisała mi proga 16-25dc. Ale nie idę już na monitoring sprawdzić czy pękł, czyli mogę zablokować owulację jakby się jeszcze przesunęła? Czy raczej marna szansa, żeby dalej rósł? Z tej ekscytacji, że jest pęcherzyk to już nie dopytałam 🤦🏼‍♀️
Może już pisałaś, ale się gubię bo sporo nas jest na grupie. Mierzysz temp? Jeśli tak to po wykresie będzie widać że była owulacja- będą 3 wyższe temp od poprzednich 6 pomiarów.

ale czy będzie tort z penisami? 😂
będą dzieci więc musi być cenzuralny😉 chciałam taki, może by nie do końca zrozumiały, co się wydarzyło na nim🤣 ale moja mama się nie zgadza 🥲

Załączniki

• IMG_3156.jpeg
    IMG_3156.jpeg
    70,3 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Do góry