reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A no to bardzo ważny szczegół :) dlaczego zaczęłaś mierzyć tempke dopiero w 21 dc? Owulacji z wykresu mozna doszukiwać się po skoku tempki w górę, który często występuje po spadku. Temperatura w pierwszej fazie cyklu powinna być na niższych wartościach niż po owu. Jesteś pewna ze te dwa pierwsze pomiary były mierzone zgodnie z zasadami? :)
Tak, mierze o tej samej porze rano w pochwie. Jeszcze przed wstaniem z łóżka. Zazwyczaj 6:00

reklama
A no to bardzo ważny szczegół :) dlaczego zaczęłaś mierzyć tempke dopiero w 21 dc? Owulacji z wykresu mozna doszukiwać się po skoku tempki w górę, który często występuje po spadku. Temperatura w pierwszej fazie cyklu powinna być na niższych wartościach niż po owu. Jesteś pewna ze te dwa pierwsze pomiary były mierzone zgodnie z zasadami? :)
Nie wkleił się wykres, mam nadzieje ze teraz widać.

Załączniki

• Screenshot_20231115_212009_My Calendar.jpg
    Screenshot_20231115_212009_My Calendar.jpg
    192,7 KB · Wyświetleń: 41
Nie mierzyłam wcześniej bo bardzo mnie to stresowało. Kiedyś mierzyłam chyba w grudniu tamtego roku od początku do końca (wklejam wykres). Potem przydarzyła się ciaza pozamaciczna i od tamtej pory nie mierzyłam, jak mówie, bardzo mnie to stresuje. Zaczęłam mierzyć po możliwej owulacji z czystej ciekawości. Ale teraz znowu mam z tym mierzeniem stresa ze jakieś dziwne pomiary wychodzą i chyba wolę nie wiedzieć jaką mam temp🫣🤣
Ok rozumiem :) to nie ma co analizować niepełnego wykresu w takim razie i jeśli sprawia Ci to tyle stresu, to rzeczywiście chyba lepiej zrezygnować z mierzenia :)

O matko, ale mnie przewiało jak wracałam z małą z przedszkola 🫣🫣 Fatalnie się czuję, a ibuprofenu wziąć nie mogę 🫣 Błagam, co mnie szybko postawi na nogi? Jutro znowu na 6 do pracy, mam masę roboty i muszę być w stanie pracować...
Zalać imbir w małych kawałkach gorącą woda i jak ostygnie do letniej to dodać dużą łychę miodu. Pyszne i stawia na nogi🙂

Moje testy LH pozytywne - aż bordowe😂

Ja niestety po wyjściu ze szpitala ze spadkową beta, wróciłam do Niego ponownie, beta przez 5 dni się podwoiła. Pecherzyk w jajowodzie 13x10 mm.
Jutro laparoskopowe usunięcie jajowodu.
Czy próbowaliście ratować jajowod? Dziewczyny czy Wy po usunięciu jajowodu zaszlyscie w druga ciaze i macie dzieciaki? Jestem przerazona😭😭
Kochna bardzo mi przykro 😪 Ja również jestem po ciazy pozamacicznej z usuniętym prawym jajowodem już był w takim stanie ze raczej nie udało sie go uratować. Lekarze mówili że lepiej usunąć aby była mniejsza szansa za powtórkę. Mam w rodzinie i znajomych przypadki ze po wyciętym jajowodzie zaszły w ciążę i mają zdrowe dzieciaczki. Ja też z narzeczonym się nie poddajemy. Będzie dobrze 😘

Chyba tez powinnam się na nowo zaprzyjaźnić z czarnuszką. Od dłuższego czasu jej nie dodaje do potraw, ani nie pije oleju (za tym drugim w ogóle nie tęsknie ;) ).
Ja znalazłam idealny sposób na olej z czarnuszki! Bo jak pierwszy raz go wypiłam, to nie byłam pewna, czy go nie zwrócę 🤢 teraz mieszam go z sokiem z ogórków kiszonych i w ogóle tego paskudztwa nie czuć 😁

Wiecie może czy na takim etapie 5/6 tydzień ciąży beta rosnie tak samo jak na początku? Jeśli miałam wczoraj ponad 6 tys, to może bym sprawdziła jutro tylko pytanie czy jest sens? Chyba ciąża bezzarodkowa daje takie same wyniki bety jak prawidłowa? Lekarz mówi ze raczej nie ma sensu, bo i tak trzeba czekac na uwidocznienie na usg … hmm
Niestety przy pustym jaju beta rośnie normalnie - u mnie tak było i w 7tc jak nie było widać zarodka, to odstawiłam proga i po tygodniu zaczęło się poronienie. Także betę warto sprawdzić, żeby wiedzieć, czy jest przyrost czy spadek, ale tylko usg będzie w stanie dać jednoznaczny wynik. Trzymam kciuki, żeby był zarodek 🤞🤞🤞
Właśnie też lecę do paczkomatu odebrać ;)

Ale mam doła laski... Cały czas mam wrażenie, że dostałam okres, jakoś mam wrażenie że znowu się nie uda... Pół dnia w pracy chciało mi się ryczeć. Czy to już hormony? 😓

Ale poprawiłam sobie nastrój puzzlami na które polowałam od kilku tygodni
U mnie też testy na początku się słabo wybarwialy i panikowałam, a teraz są piękne krechy :)) niestety po stratach ciężko uwierzyć, że będzie dobrze - mam dokładnie to samo. Moja głowa mówi, że ucieszy się za 8 miesięcy, a do tego czasu może wydarzyć się wszystko i nie mamy na to wpływu :/

O matko, ale mnie przewiało jak wracałam z małą z przedszkola 🫣🫣 Fatalnie się czuję, a ibuprofenu wziąć nie mogę 🫣 Błagam, co mnie szybko postawi na nogi? Jutro znowu na 6 do pracy, mam masę roboty i muszę być w stanie pracować...
Paracetamol i domowe sposoby.

Ja przez połowę ciąży chodziłam przeziębiona. Lekarze rodzinny kazała zapytać w aptece co mogę brać 🤦 więc piłam codziennie 2litry z miodem i cytryną. Imbiru nie tknę, ale podobno też dobry.

reklama
Ja to nie umiem w testy owu, wszystko mi wychodzą blade, nic nie ciemnieją (próbowałam póki co facelle zanim dojdą zamówione). Dzisiaj udało mi się dostać do ginekologa i pęcherzyk 20mm :O A dopiero 13dc. Dodatkowo nie wyklucza, że była owu z drugiego jajnika już w tym cyklu, bo jest płyn, ale jeszcze nie było ciałka żółtego. Może chociaż mierzenie temp mi coś pokaże :D

Do góry