reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
dobry wieczór kobietki :)

wybaczcie, w tym miesiącu nie miałam czasu, by pisać, ale starałam się was czytać..ostatnio musiałam nadrobić bodaje 120 stron :D nadal nadrabiam, jestem na stronie 446... :p

Widze, ze nawet nie zapisywałem się w tym miesiącu na testowanie, więc naprawiam ten błąd..proszę mnie zapisać na 23.11 :)
W poprzednim miesiącu @ przyszła pare dni za wcześnie. :/
Nie wiem, jak będzie w tym miesiącu, domniemana owulacja jakieś 8 dni temu. Wczoraj z rana zaczął bolec mnie brzuch jak na okres..dwie godziny mnie trzymał ból..już myślałam, żeby wziąć jakaś tabletkę ( a ja nie z tych, które lubią brać medykamenty) i nagle przeszło. Nie wiem co to było :p chyba dzidziuś się zagniezdzal 🥴😎 )
Lecę dalej czytać :p

Moje testy LH pozytywne - aż bordowe😂

Ja niestety po wyjściu ze szpitala ze spadkową beta, wróciłam do Niego ponownie, beta przez 5 dni się podwoiła. Pecherzyk w jajowodzie 13x10 mm.
Jutro laparoskopowe usunięcie jajowodu.
Czy próbowaliście ratować jajowod? Dziewczyny czy Wy po usunięciu jajowodu zaszlyscie w druga ciaze i macie dzieciaki? Jestem przerazona😭😭
Współczuję sytuacji ☹️ Oby się jednak udało uratować jajowód ale ostatecznie bez jednego można zajść w ciążę.
Przy takim spadku temperatury? A owulka nie jest przy skoku temperatury? 27 dc miałam właśnie duży spadek
Podczas owulacji często jest spadek temperatury i na drugi dzień skok 😊

29.10 lub 30.10. to był 16 lub 17 dc. Tak podejrzewam, chodź potem śluz płodny przydarzył się 2.11 więc już totalnie zgłupiałam :D
A to ile masz faze lutealną? Jak owu miałaś według tego co piszesz 30.10 a okres się spóźnia 4 dni to wychodzi taka na styk prawidłowości 10 dni.
Obstawiam, że miałaś owulacje później i dlatego przesunięcie miesiączki.

Współczuję sytuacji ☹️ Oby się jednak udało uratować jajowód ale ostatecznie bez jednego można zajść w ciążę.

Podczas owulacji często jest spadek temperatury i na drugi dzień skok 😊
Ale to dalej nie możliwe żeby wtedy była owulacja bo 26dc miałam monitoring i było już po owulacji 😊

Poza tym to nie możliwe, przecież byłam u ginekologa w 26 dc i mówiła że jest ciałko żółte owulacja już była. Zapomniałam napisać 🫣🤣
A no to bardzo ważny szczegół :) dlaczego zaczęłaś mierzyć tempke dopiero w 21 dc? Owulacji z wykresu mozna doszukiwać się po skoku tempki w górę, który często występuje po spadku. Temperatura w pierwszej fazie cyklu powinna być na niższych wartościach niż po owu. Jesteś pewna ze te dwa pierwsze pomiary były mierzone zgodnie z zasadami? :)

reklama
A no to bardzo ważny szczegół :) dlaczego zaczęłaś mierzyć tempke dopiero w 21 dc? Owulacji z wykresu mozna doszukiwać się po skoku tempki w górę, który często występuje po spadku. Temperatura w pierwszej fazie cyklu powinna być na niższych wartościach niż po owu. Jesteś pewna ze te dwa pierwsze pomiary były mierzone zgodnie z zasadami? :)
Nie mierzyłam wcześniej bo bardzo mnie to stresowało. Kiedyś mierzyłam chyba w grudniu tamtego roku od początku do końca (wklejam wykres). Potem przydarzyła się ciaza pozamaciczna i od tamtej pory nie mierzyłam, jak mówie, bardzo mnie to stresuje. Zaczęłam mierzyć po możliwej owulacji z czystej ciekawości. Ale teraz znowu mam z tym mierzeniem stresa ze jakieś dziwne pomiary wychodzą i chyba wolę nie wiedzieć jaką mam temp🫣🤣

Do góry