reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja dałam do kadr zaświadczenie o ciąży, żeby moc wychodzić w czasie pracy na badania, wiec już w tym dziale wiedzieli. Teraz wpłynęło l4, na którym mam to poronienie. Nie przejmuj się, jak ma się roznieść i tak się rozniesie 😓 czuje się tylko mało kobieco- w takim sensie, ze przecież naszym celem jest zajść w ciąże, donosić ją i urodzić dziecko. A ja tego nie potrafię.
Może dzięki takim sytuacjom poronienia przestaną być tematem tabu ☹️
Ja zawsze mówię głośno 🤷 mam dość tego, że kobiety muszą się bać i wstydzić 😤 komentarzy typu " pewnie o siebie nie dbałaś" itd. jak ktoś chce ze mną dyskutować to proszę bardzo 🤷. Może przez zawód medyczny, może przez to ile w życiu widziałam...ale na pewne rzeczy sobie nie pozwolę 🙈 Kobieta powinna móc powiedzieć normalnie (o ile ma taką potrzebę) "poroniłam" i ma prawo oczekiwać szacunku, zrozumienia i wsparcia tak samo jak przy stracie bliskiej osoby 😔 Powinnyśmy móc powiedzieć "nie chcę o tym rozmawiać" ale nie udawać z przyklejonym uśmiechem, że jest super.
Trzymajcie się cieplutko dziewczyny. Słońce jeszcze zaświeci 🥰

reklama
Haha mamy ten sam wzrost i wagę 🙈 ja się super teraz czuję, gdy byłam lżejsza brakowało mi siły 😬 no i dostakowo byłam pozbawiona jakikolwiek kształtów, teraz nie ma szału, ale jest lepiej 😉
Ja mam 168cm i ważę 50 kg. I tak jak piszesz, brakuje mi sił często. Schudłam tak po ciąży i to chyba wina mojej tarczycy 😐 a dodam, że pracuje przy jedzeniu i ciągle coś podjadam 🙈

Cześć wszystkim! Przeczucie mnie nie zawiodło z resztą można było się tego spodziewać. 😊
Witam się z wami białym testem i lecę do pracy oczekując 🩸 dobrego dnia 🙋🏼‍♀️

Załączniki

• 5b0d286e-5f7a-46db-ac5d-080bd4c07ba7.jpeg
    5b0d286e-5f7a-46db-ac5d-080bd4c07ba7.jpeg
    20,4 KB · Wyświetleń: 124
No bo tyle do przeczytania, że pisać nie ma czasu 😂
U mnie w miarę ok. Chyba po tym transferze, w porównaniu z 3 poprzednimi, czuję się najgorzej. Ale też nasączenie lekami sięgnęło już zenitu.
Dumna jestem z siebie, bo w końcu po 3 miesiącach zamówiłam kuriera, żeby mężowi podszybie do mercedesa wysłać 😂
Jak jestem u mamy, to jak córka zaśnie to leżę obok niej, chwilę poczytam w telefonie i idę spać. W Łodzi mogę iść do drugiego pokoju i sobie poczytać czy coś obejrzeć, a to mi bardzo pomaga na głowę, a tu nie ma jak. No ale w sumie to nie wiem, po co to piszę :D Idę spać, zanim kolejna dawka Accofilu mnie sieknie.
Może po to by poczuć ulgę 🙂 odpoczywaj ile możesz o rób coś dla siebie na ile możesz. Lekki potrafią namieszać w naszym organizmie. Podziwiam, bo mi wystarczyło duphaston bym czyuła się do D 🙈
Ja mam 168cm i ważę 50 kg. I tak jak piszesz, brakuje mi sił często. Schudłam tak po ciąży i to chyba wina mojej tarczycy 😐 a dodam, że pracuje przy jedzeniu i ciągle coś podjadam 🙈
Oj tak... Ja nigdy jedzenia sobie nie żałowałam 😉 wgl przy tej niskiej wadze, to mawet musiałam dużo jeść by się nie osunąć z braku siły 😬 jak chodziliśmy zbierać ziemniaki, to musiałam mieć przy sobie plecak z jedzeniem 🙈

Hej dziewczyny! Dzieki wam za motywacje zdjęciami posiłków 🙂 też muszę się wziąć za siebie pod tym względem! Jestem szczupła, ale mam wysoki cholesterol- dokładnie jak moja mama i mój dziadek.. Mój mąż ma zdecydowanie więcej silnej woli niż ja 🫣

reklama
Do góry