reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja dałam do kadr zaświadczenie o ciąży, żeby moc wychodzić w czasie pracy na badania, wiec już w tym dziale wiedzieli. Teraz wpłynęło l4, na którym mam to poronienie. Nie przejmuj się, jak ma się roznieść i tak się rozniesie 😓 czuje się tylko mało kobieco- w takim sensie, ze przecież naszym celem jest zajść w ciąże, donosić ją i urodzić dziecko. A ja tego nie potrafię.
Może dzięki takim sytuacjom poronienia przestaną być tematem tabu ☹️
Ja zawsze mówię głośno 🤷 mam dość tego, że kobiety muszą się bać i wstydzić 😤 komentarzy typu " pewnie o siebie nie dbałaś" itd. jak ktoś chce ze mną dyskutować to proszę bardzo 🤷. Może przez zawód medyczny, może przez to ile w życiu widziałam...ale na pewne rzeczy sobie nie pozwolę 🙈 Kobieta powinna móc powiedzieć normalnie (o ile ma taką potrzebę) "poroniłam" i ma prawo oczekiwać szacunku, zrozumienia i wsparcia tak samo jak przy stracie bliskiej osoby 😔 Powinnyśmy móc powiedzieć "nie chcę o tym rozmawiać" ale nie udawać z przyklejonym uśmiechem, że jest super.
Trzymajcie się cieplutko dziewczyny. Słońce jeszcze zaświeci 🥰

reklama
Haha mamy ten sam wzrost i wagę 🙈 ja się super teraz czuję, gdy byłam lżejsza brakowało mi siły 😬 no i dostakowo byłam pozbawiona jakikolwiek kształtów, teraz nie ma szału, ale jest lepiej 😉
Ja mam 168cm i ważę 50 kg. I tak jak piszesz, brakuje mi sił często. Schudłam tak po ciąży i to chyba wina mojej tarczycy 😐 a dodam, że pracuje przy jedzeniu i ciągle coś podjadam 🙈

Cześć wszystkim! Przeczucie mnie nie zawiodło z resztą można było się tego spodziewać. 😊
Witam się z wami białym testem i lecę do pracy oczekując 🩸 dobrego dnia 🙋🏼‍♀️

Załączniki

• 5b0d286e-5f7a-46db-ac5d-080bd4c07ba7.jpeg
    5b0d286e-5f7a-46db-ac5d-080bd4c07ba7.jpeg
    20,4 KB · Wyświetleń: 120
No bo tyle do przeczytania, że pisać nie ma czasu 😂
U mnie w miarę ok. Chyba po tym transferze, w porównaniu z 3 poprzednimi, czuję się najgorzej. Ale też nasączenie lekami sięgnęło już zenitu.
Dumna jestem z siebie, bo w końcu po 3 miesiącach zamówiłam kuriera, żeby mężowi podszybie do mercedesa wysłać 😂
Jak jestem u mamy, to jak córka zaśnie to leżę obok niej, chwilę poczytam w telefonie i idę spać. W Łodzi mogę iść do drugiego pokoju i sobie poczytać czy coś obejrzeć, a to mi bardzo pomaga na głowę, a tu nie ma jak. No ale w sumie to nie wiem, po co to piszę :D Idę spać, zanim kolejna dawka Accofilu mnie sieknie.
Może po to by poczuć ulgę 🙂 odpoczywaj ile możesz o rób coś dla siebie na ile możesz. Lekki potrafią namieszać w naszym organizmie. Podziwiam, bo mi wystarczyło duphaston bym czyuła się do D 🙈
Ja mam 168cm i ważę 50 kg. I tak jak piszesz, brakuje mi sił często. Schudłam tak po ciąży i to chyba wina mojej tarczycy 😐 a dodam, że pracuje przy jedzeniu i ciągle coś podjadam 🙈
Oj tak... Ja nigdy jedzenia sobie nie żałowałam 😉 wgl przy tej niskiej wadze, to mawet musiałam dużo jeść by się nie osunąć z braku siły 😬 jak chodziliśmy zbierać ziemniaki, to musiałam mieć przy sobie plecak z jedzeniem 🙈

Hej dziewczyny! Dzieki wam za motywacje zdjęciami posiłków 🙂 też muszę się wziąć za siebie pod tym względem! Jestem szczupła, ale mam wysoki cholesterol- dokładnie jak moja mama i mój dziadek.. Mój mąż ma zdecydowanie więcej silnej woli niż ja 🫣

reklama
Do góry