reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Hej dziewczyny!
Wczoraj się czułam jak ta wasza 💩 z gifów 😂 cały dzień mi było słabo, niedobrze, do tego bolała mnie głową (zawsze przy 2 i 3 dniu okresu łeb mnie nawala jakby miał wybuchnac). Dziś już jest ok, za to jutro mija tydzień od wyrwania dolnej osemki a mnie dalej to miejsce boli i wydaje się być napuchniete. Boję się, że zrobił mi się suchodol zębowy 🫠 Jutro przejdę się do dentysty by zobaczyła co tam się dzieje. Mam do końca tygodnia urlop, więc skorzystam 😂 Może na miasto pojadę i od razy prezenty kupię.
Niemaz też ma jutro i pojutrze urlop więc korzystając z przedszkola i dziecka w placówce wyrwę go na przedurodzinowa randkę 😂 Bo w sobotę stuka mu 36 lat 🙈
Spokojnego dnia! I smacznej kawusi 😁
Ałaał... Oby wszystko było okej z tą raną po zębie 😩

Właśnie, też planuję już teraz kupować prezenty świąteczne. Z jednej strony poczekałabym na Black Friday, ale z drugiej wiem już z doświadczenia że w ten dzień wszystkie ceny są sztucznie ponaciągane i te promocje to wcale nie są promocje... A teraz chociażby Empik ma urodziny i ceny bardzo fajne.

reklama
To jeszcze jest szansa!

O nieee, a tak liczyłam na pozytywne otwarcie miesiąca 🥲

Kurcze, w tym nie jestem zbyt dobra 😅😅

Ale! Słuchajcie, wczoraj ścięłam włosy. Znaczy mąż mi ściął 😁😁 Poszło jakieś 10-12cm całkowicie zniszczonych włosów. Chcę zacząć je zapuszczać, macie może jakieś swoje pro-tipy? Mam już całą listę zakupów jeśli chodzi o wcierki/boostery itd, ale aą w ogóle jakieś suple które można brać w ewentualnej ciąży? Kiedyś brałam vitapil, ale on nie jest dla ciężarnych więc jak zobaczyłam 2 kreski to odstawiłam i już do niego nie wróciłam.

@Haynee86 Melduj się z wynikiem testu!
Kocham włosową pielęgnację!
Tak, przede wszystkim test na porowatość, a następnie szampon jeden delikatny i używany tylko na skore głowy, jedna odżywka emolientowa i co dodawanie do niej składników tak, żeby miała właściwości proteinowe (żółtko jajka), albo humektantowe (miód). Jeden szampon mocny z SLS używany raz na 2 tygodnie, żeby oczyścić skore głowy i nadbudowę z włosów. Suszenie włosów chłodnym powietrzem z suszarki.
Do tego peeling skory głowy raz w tygodniu i jakaś wcierka i włosy odrosną zdrowiutkie 🩷

Nie fryzjer, ale on "ogarnia" moje włosy a ja jego :D Nauczyliśmy się wszystkiego z programów typu "ostre cięcie" i youtube'a 😄

Właśnie robiłam dzisiaj ten test! Wyszły mi średniopory +. Ale nadal ni cholery nie wiem co to oznacza i jakie kosmetyki wybrać 🤣🤣 Chyba będę po prostu stosować metodę prób i błędów.

Mam na liście wcierkę z tej firmy. Ponoć działa cuda, już wiele świetnych opinii o niej czytałam. Zobaczymy czy na mnie też tak dobrze podziała 😃
Średnioporowate+ włosy to takie, które są zdrowe, normalne, ewentualnie lekko się puszą. Mogą się tez puszyć dlatego, ze chcą się kręcić i wtedy wychodzi tzw Hagrid na głowie jak je rozczeszesz po myciu 🙈
Wtedy wydobywasz skręt na mokro, odgniatasz i na sucho ich nie czeszesz 🙈

Brownie jak jeszcze była z nami na kreskach raczyła nas taką ilością tekstów o kupie i rozmaitych gifów, że stały się one pewnym symbolem comiesięcznych wątków :D
Poo Wtf GIF
Mistrzowski GIF 😂

Ałaał... Oby wszystko było okej z tą raną po zębie 😩

Właśnie, też planuję już teraz kupować prezenty świąteczne. Z jednej strony poczekałabym na Black Friday, ale z drugiej wiem już z doświadczenia że w ten dzień wszystkie ceny są sztucznie ponaciągane i te promocje to wcale nie są promocje... A teraz chociażby Empik ma urodziny i ceny bardzo fajne.
No właśnie niby black friday a ceny wyższe niż w październiku 🙈 Ja zawsze już kompletuje prezenty wrzesien-pazdziernik ale w tym roku końcówka roku jakąś taka dziwna, że hajsu na styk nam zostaje bo ciągle coś, a odłożonych nie chciałam ruszać, więc przekładam to kupowanie prezentów co chwila 😂 Kupię w tym miesiącu i będzie z glowy.

Kocham włosową pielęgnację!
Tak, przede wszystkim test na porowatość, a następnie szampon jeden delikatny i używany tylko na skore głowy, jedna odżywka emolientowa i co dodawanie do niej składników tak, żeby miała właściwości proteinowe (żółtko jajka), albo humektantowe (miód). Jeden szampon mocny z SLS używany raz na 2 tygodnie, żeby oczyścić skore głowy i nadbudowę z włosów. Suszenie włosów chłodnym powietrzem z suszarki.
Do tego peeling skory głowy raz w tygodniu i jakaś wcierka i włosy odrosną zdrowiutkie 🩷
Oooo to pokażę Ci moją listę, może mi podpowiesz czy na start to co wybrałam będzie okej ;) Jeśli chodzi o odżywkę i szampon to aktualnie używam z Kameleo z keratyną

Załączniki

• Produkty.png
    Produkty.png
    31,4 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Do góry