reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja się chyba załamie dostałam antybiotyk Cipronex na zapalenie pęcherza na 10 dni czyli do 12 listopada, a 16 mam umówioną drożność, czyli nie zdążę przed drożnością odczekać 7 żeby zrobić posiew moczu i upewnić się że nic już nie ma. 😭 powiedzcie ile ważne są wyniki wymazów MUCHa robionych przed drożnością? Załamana jestem tak strasznie liczyłam na to badanie w tym miesiącu. A jak jeszcze okaże się że wymazy będę miała powtarzać to ja nie wiem :(
Przedzwon najlepiej do lekarza który Ci robi drożność i zapytaj co wymagają i na ile max przed może być zrobione :)

Nie wiem o co mogłoby chodzić 🤷
Jedyne co mi przychodzi do głowy to jak szybko bym się zregenerowała?
Chyba że o TSH mu chodzi bo niestety wyszła mi niedoczynność i ją zbijam. Coś sugerował, że tym razem zabierzemy się porządnie do przygotowania do ciąży. Tylko serio nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić 😅 no dobra mam nadwagę (po rzuceniu fajek w ramach "przygotowań"), próbowałam ją zrzucić to rozwaliłam kolano 😅 no seria nieszczęśliwych przypadków 🥴
Ja poroniłam samoistnie w 7 tygodniu ciąży 🙂 lekarz sugerował zaczekać do pierwszej miesiączki po poronieniu i działać 🙂 bardzo mi to pomogło na głowę 🥰

Dlatego ja odpisuje na każdy post osobno😉

Też mialam po tyłek, ale już nie chcą tak odrosnąć. Dorastają do pewnego momentu i dupa. A wszyscy mówią, że włosy na ręką odrosną. Tak dziewczyny pisały o odżywkach itp. i może i ja bym coś zrobiła dla nich.
Ja nie używam dosłownie nic poza szamponem 🙈 Włosy mogłam myć raz w tygodniu, bo niemal mi się nie przetłuszczaly ale po dzieciach muszę już 2x w tyg. umyć 😂 Ja miałam farbowane włosy, to się lubiły z wszelkimi kosmetykami ale te naturalne absolutnie nie...

Co do starań po poronieniu to tu w Nl pozwalają się starać od razu. Ja zawsze szybko dostawałam okres, regularnie - jakby nigdy nic ale to dobrze, bo wiem, że wiele dziewczyn po poronieniach ma rozwalone cykle...

Ostatnia edycja:
Ja nie używam dosłownie nic poza szamponem 🙈 Włosy mogłam być raz w tygodniu, bo niemal mi się nie przetłuszczaly ale po dzieciach muszę już 2x w tyg. umyć 😂 Ja miałam farbowane włosy, to się lubiły z wszelkimi kosmetykami ale te naturalne absolutnie nie...

Co do starań po poronieniu to tu w Nl pozwalają się starać od razu. Ja zawsze szybko dostawałam okres, regularnie - jakby nigdy nic ale to dobrze, bo wiem, że wiele dziewczyn po poronieniach ma rozwalone cykle...
I tego "rozwalonego" cyklu chyba boje się najbardziej 🥴

reklama
Szkoda że nie wiedziałam wcześniej 😥 miałam tendencje zwalniającą (150%->72%), ale się naczytałam że to normalne bo beta przecież zwalnia 😭 a i prog miałam dość spory (60 jakoś w 5tc). Myślisz że gdybym brała dodatkowo progesteron to bym uratowała to dziecko? 🥺

Nie.

Sory, ale nie da się czytać tych bzdur.

Do góry