reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Mój na szczęście nie chrapie, ale czasem tak sapie i już mnie wkurza 🤣 a że mam lekki sen, to zawsze śpię w stoperach :D

Mój po poronieniu trochę się skrócił - wcześniej miałam takie 33dniowe, a teraz bardziej 29-30 dni.

Dziewczyny, może któraś mądra głowa mi podpowie - dostałam właśnie wyniki PAI-1 i jest napisane tak: nie wykryto polimorficznego wariantu 4G wżadnym allelu genu PAI-1 ( 5G/5G). Czyli to znaczy jest wszystko ok? :D
Tak wszystko ok😊

Jeszcze nie 😥 coraz bardziej w krzyżu boli, ciągle biegam do toalety sprawdzam, ale na razie tylko boli i dreszcze mam 😥
Jak masz dreszcze to nie lepiej byłoby pojechać do szpitala? Ja pamiętam że pojechałam i tylko ze względu na te dreszcze mnie zbadali, bo inaczej wysłaliby do domu - serduszko jeszcze wtedy biło. Okazało się niestety, że zaczął się stan zapalny rozwijać więc od razu na oddział. Nie wiem czy powinnaś czekać

Jeszcze nie 😥 coraz bardziej w krzyżu boli, ciągle biegam do toalety sprawdzam, ale na razie tylko boli i dreszcze mam 😥
Dreszcze brzmią jakoś niepokojąco - u mnie poronienie było po równo 7 dniach od odstawienia progra. Najpierw od razu zaczęło się baaardzo delikatne plamienie, a tydzień później skurcze obudziły mnie w nocy, trwały dobę (z różną częstotliwością), po czym na toalecie poczułam, że coś pochwą wyskoczyło, skurcze się skończyły i jeszcze 2 tyg miałam plamienia. Upierdliwe to było :/

Póki jesteś jeszcze w miarę na chodzie, spakuj najpotrzebniejsze rzeczy do torby, majtki na zmianę, podpaski i pojedź do szpitala. Ja miałam dreszcze i okropny bol brzucha tuż po obudzeniu się po zabiegu. Dostałam coś przeciwbólowego dożylnie, chyba usnęłam na jakieś pół h i potem było już dobrze.
Ja tez pytalam w szpitalu 2 lekarzy, czy nie lepiej poczekać aż się samo zacznie. Odpowiedzieli, ze nie wiadomo jak długo ta moja ciaza jest już nieżywa i nie chca ryzykować jakimś zakażeniem.
Jak Cię wylyzeczkuja, to dostaniesz antybiotyk na max 10 dni, a po takim zakażeniu nie wiadomo ile byś dochodziła do siebie. A co za tym idzie, starania mogłyby być odłożone w czasie 🥺
Patrząc na to z perspektywy tych kilku dni, myśle, może to i dobrze, ze miałam ten zabieg.

reklama
Eh i wychodzi moja durna natura planowania 🥴 jeszcze ronić nie zaczęłam a już plan w głowie układam eh 😥
I bardzo dobrze ! Ja czekam na krwawienie, skacze 😂, zamawiam testy owulacyjne 💪
I tego "rozwalonego" cyklu chyba boje się najbardziej 🥴
Mój organizm sobie skrócił cykle, przyspieszył owulację i zafundował mi szybciutko zdrową ciążę 🙂 także nie ma reguły z tym rozjeżdżaniem cyklu

Do góry