reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Dziewczyny, a co myślicie o tym, że skoro i tak muszę czekać 3 miesiące, to może machnąć operację kolana teraz? (Ortopeda mówił że czas oczekiwania na operację to 8-10 tygodni). To akurat na starania byłabym już z nowiutkim kolanem 😅
To wczoraj Ci już lekarz powiedział, ze masz się wstrzymać 3 miesiące ze staraniami?

Dziewczyny, a co myślicie o tym, że skoro i tak muszę czekać 3 miesiące, to może machnąć operację kolana teraz? (Ortopeda mówił że czas oczekiwania na operację to 8-10 tygodni). To akurat na starania byłabym już z nowiutkim kolanem 😅
A to nadal mówią że trzeba czekać 3 miesiące? Ja poroniłam w 10 tygodniu, miałam łyżeczkowanie i po pierwszej miesiączce już mogliśmy działać

Nie mówiąc już w ogóle o tym, że nadal nawet nie plamię 😥
Po poronieniu cykl ma tyle samo dni czy może się zmienić?

Ja się chyba załamie dostałam antybiotyk Cipronex na zapalenie pęcherza na 10 dni czyli do 12 listopada, a 16 mam umówioną drożność, czyli nie zdążę przed drożnością odczekać 7 żeby zrobić posiew moczu i upewnić się że nic już nie ma. 😭 powiedzcie ile ważne są wyniki wymazów MUCHa robionych przed drożnością? Załamana jestem tak strasznie liczyłam na to badanie w tym miesiącu. A jak jeszcze okaże się że wymazy będę miała powtarzać to ja nie wiem :(

Ostatnia edycja:
A to nadal mówią że trzeba czekać 3 miesiące? Ja poroniłam w 10 tygodniu, miałam łyżeczkowanie i po pierwszej miesiączce już mogliśmy działać
No to teraz nic już nie wiem. 🤷 mi powiedział że mam czekać, żeby powtórki nie było 😥
A mój mąż to stwierdził, że nie wie czy da radę mnie tknąć po poronieniu przez pół roku to już w ogóle załamka 🥴

reklama
No to teraz nic już nie wiem. 🤷 mi powiedział że mam czekać, żeby powtórki nie było 😥
A mój mąż to stwierdził, że nie wie czy da radę mnie tknąć po poronieniu przez pół roku to już w ogóle załamka 🥴
Po pierwszym poronieniu jeden lekarz mi powiedział że 3msc minimum, potem drugi że pół roku minimum. Zaszłam bodajże w drugim cyklu po poronieniu w kolejną ciążę i do odstawienia heparyny były wszystko okej 🤷 Po tym poronieniu w szpitalu mi powiedzieli, że po pierwszej miesiączce kontrola i jak będzie okej to tylko ode mnie zależy czy chcemy się starać czy nie.

Do góry