reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nie jest lipa, jest dobrze :) dla mnie to wyniki, które uspokajają, ale nie koniecznie skakałabym pod sufit - ale to moje zdanie i moje myślenie. Z jakiegoś powodu ta morfologia jest niższa. I tak wiem, że to statystyka, że to próbka itp :)
U nas wprowadziliśmy wiele produktów jak brokuł, orzechy, kiełki, sałata rzymska, borówki, likopen pod każdą możliwą postacią - ketchup, przeciery, passaty, pomidory w ilości dużej, czarnuszka, przyprawy o charakterze przeciwzapalnym np kurkuma, oregano. Wyrzuciliśmy czerwone mięso z diety. Jak się przypomni to olej z czarnuszki i lniany. Dużo wody. Eliminacja papierosów, alkoholu do minimum(okazyjnie bardzo). W dużej mierze eliminacja cukru.
Kąpieli na szczęście nie brał gorących, ale zrezygnował z sauny, nie włącza podgrzewania fotela teraz i stara się nie nosić telefonu w kieszeni :)
Codziennie bierze suplementy. W naszym przypadku to supramen + witamina D+ magnez + potas co 2/3 dni.
Sam się lepiej czuję i myślę, że to nadrzędny skutek tego. Badań nie powtarzaliśmy.
u nas warzywa leżą totalnie, mój niemąż jest chlebo-czerwonomieso-żercą🙈 wodę zaczął teraz pić, bo przestał żłopać te redbulle, telefon nosi w saszetce na klatce, treningi 4x w miesiącu. Papierosy… now way… nie ma szans, alkohol okazyjnie. Cukier tylko w kawie. Ja zrobię przed 8.12( monitoring) badania tsh, ft3 ft4, antyTPO antyTG, aby już z wynikami pójść.
Dziękuję dziewczyny! ❤️❤️❤️

reklama
Awaryjny plan… Umówiłam na 13.12 wizytę w Katowickim bocianie. Może włącza jakąś stymulację jednego cyklu, a później próba ivf, ale jeśli jedyną propozycją będzie wykorzystanie komórki dawczyni, to na to, psychicznie, nie jestem gotowa. Więc awaryjnym planem jest zostawienie wszystkiego w cholerę i życie bez dzieci.
Trzymam kciuki, żeby plan awaryjny nie był potrzebny 🤞🏼🤞🏼
USG piersi obojętnie w jakim dniu cyklu? Czy ma to znaczenie? :)
Polecam w pierwszej fazie cyklu robić, gdy piersi nie są jeszcze takie pełne ;) Biopsję piersi robiłam przed samym okresem, gdzie miałam nabrzmiałe cycki i ciężko było się do środka dostać. Aczkolwiek lekarze nie pytali o dzień cyklu.
Edit: doczytałam, że jesteś już po badaniu :) super, że jest czysto.

Ostatnia edycja:
u nas warzywa leżą totalnie, mój niemąż jest chlebo-czerwonomieso-żercą🙈 wodę zaczął teraz pić, bo przestał żłopać te redbulle, telefon nosi w saszetce na klatce, treningi 4x w miesiącu. Papierosy… now way… nie ma szans, alkohol okazyjnie. Cukier tylko w kawie. Ja zrobię przed 8.12( monitoring) badania tsh, ft3 ft4, antyTPO antyTG, aby już z wynikami pójść.
Dziękuję dziewczyny! ❤️❤️❤️
EDIT * 4x w tygodniu

reklama
Do góry