reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nie jest lipa, jest dobrze :) dla mnie to wyniki, które uspokajają, ale nie koniecznie skakałabym pod sufit - ale to moje zdanie i moje myślenie. Z jakiegoś powodu ta morfologia jest niższa. I tak wiem, że to statystyka, że to próbka itp :)
U nas wprowadziliśmy wiele produktów jak brokuł, orzechy, kiełki, sałata rzymska, borówki, likopen pod każdą możliwą postacią - ketchup, przeciery, passaty, pomidory w ilości dużej, czarnuszka, przyprawy o charakterze przeciwzapalnym np kurkuma, oregano. Wyrzuciliśmy czerwone mięso z diety. Jak się przypomni to olej z czarnuszki i lniany. Dużo wody. Eliminacja papierosów, alkoholu do minimum(okazyjnie bardzo). W dużej mierze eliminacja cukru.
Kąpieli na szczęście nie brał gorących, ale zrezygnował z sauny, nie włącza podgrzewania fotela teraz i stara się nie nosić telefonu w kieszeni :)
Codziennie bierze suplementy. W naszym przypadku to supramen + witamina D+ magnez + potas co 2/3 dni.
Sam się lepiej czuję i myślę, że to nadrzędny skutek tego. Badań nie powtarzaliśmy.
u nas warzywa leżą totalnie, mój niemąż jest chlebo-czerwonomieso-żercą🙈 wodę zaczął teraz pić, bo przestał żłopać te redbulle, telefon nosi w saszetce na klatce, treningi 4x w miesiącu. Papierosy… now way… nie ma szans, alkohol okazyjnie. Cukier tylko w kawie. Ja zrobię przed 8.12( monitoring) badania tsh, ft3 ft4, antyTPO antyTG, aby już z wynikami pójść.
Dziękuję dziewczyny! ❤️❤️❤️

reklama
Awaryjny plan… Umówiłam na 13.12 wizytę w Katowickim bocianie. Może włącza jakąś stymulację jednego cyklu, a później próba ivf, ale jeśli jedyną propozycją będzie wykorzystanie komórki dawczyni, to na to, psychicznie, nie jestem gotowa. Więc awaryjnym planem jest zostawienie wszystkiego w cholerę i życie bez dzieci.
Trzymam kciuki, żeby plan awaryjny nie był potrzebny 🤞🏼🤞🏼
USG piersi obojętnie w jakim dniu cyklu? Czy ma to znaczenie? :)
Polecam w pierwszej fazie cyklu robić, gdy piersi nie są jeszcze takie pełne ;) Biopsję piersi robiłam przed samym okresem, gdzie miałam nabrzmiałe cycki i ciężko było się do środka dostać. Aczkolwiek lekarze nie pytali o dzień cyklu.
Edit: doczytałam, że jesteś już po badaniu :) super, że jest czysto.

Ostatnia edycja:
u nas warzywa leżą totalnie, mój niemąż jest chlebo-czerwonomieso-żercą🙈 wodę zaczął teraz pić, bo przestał żłopać te redbulle, telefon nosi w saszetce na klatce, treningi 4x w miesiącu. Papierosy… now way… nie ma szans, alkohol okazyjnie. Cukier tylko w kawie. Ja zrobię przed 8.12( monitoring) badania tsh, ft3 ft4, antyTPO antyTG, aby już z wynikami pójść.
Dziękuję dziewczyny! ❤️❤️❤️
EDIT * 4x w tygodniu

reklama
Do góry