reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

To nie mój ani pierwszy ani, jak sądzę, nie ostatni spadek motywacji i sił w tym temacie. Ten rok zwyczajnie mnie przeczołgał, a każdy miesiąc mocniej daje w kość. Ale spokojnie - dzień, może trzy, trochę popłaczę i pewnie wrócę na właściwe tory, a jak nie, to znowu zacznę żyć bez badań i rozkładania nóg u lekarza, i to też będzie ok.

Temperatury nie mierzę.

Lewy jajnik widoczny, a prawy widać tylko, gdy jest z niego owulacja. Więc (bardzo teoretycznie) jest możliwe, że lekarz jej nie zauważył, ale prawdopodobieństwo jest niewielkie, a i obecna grubość endo nic dobrego nie wnosi.
Jakbym umiała wrzucić gifa to wrzuciłabym takiego ściskającego Cię bardzo mocno! Bardzo rozumiem to co czujesz. Mam nadzieję że nowa motywacja i nadzieja pojawi się szybciutko :)

reklama
a jak poprawic morfo? Suple? I w takim razie zrobie w najbliższym czasie badania tarczycy, wyglada na to ze to bardziej problem po mojej str lezy…🤷‍♀️
jeżeli bardzo chcecie coś robić, to można brać jakieś suple, ale naprawdę bez jakiegoś stawania na głowie, jakaś mieszanka w stylu fertilman plus, bo serio jest super

hmm, szczerze mówiąc myślałam w pierwszej chwili że jest lipa. Uff ulżyło mi, w takim razie dieta suple i nie przegrzewanie… Ruch ma 4x w tygodniu….🙈 jakie suple polecacie?
Nie jest lipa, jest dobrze :) dla mnie to wyniki, które uspokajają, ale nie koniecznie skakałabym pod sufit - ale to moje zdanie i moje myślenie. Z jakiegoś powodu ta morfologia jest niższa. I tak wiem, że to statystyka, że to próbka itp :)
U nas wprowadziliśmy wiele produktów jak brokuł, orzechy, kiełki, sałata rzymska, borówki, likopen pod każdą możliwą postacią - ketchup, przeciery, passaty, pomidory w ilości dużej, czarnuszka, przyprawy o charakterze przeciwzapalnym np kurkuma, oregano. Wyrzuciliśmy czerwone mięso z diety. Jak się przypomni to olej z czarnuszki i lniany. Dużo wody. Eliminacja papierosów, alkoholu do minimum(okazyjnie bardzo). W dużej mierze eliminacja cukru.
Kąpieli na szczęście nie brał gorących, ale zrezygnował z sauny, nie włącza podgrzewania fotela teraz i stara się nie nosić telefonu w kieszeni :)
Codziennie bierze suplementy. W naszym przypadku to supramen + witamina D+ magnez + potas co 2/3 dni.
Sam się lepiej czuję i myślę, że to nadrzędny skutek tego. Badań nie powtarzaliśmy.

Jestem po USG piersi. Zdrowe, bez zmian :)
Breast Cancer Love GIF by Mighty Oak

reklama
Od poniedziałku bolą mnie jajniki. Wczoraj zrobiłam test owulacyjny (8dc), żeby wysikać ostatnie dwa paski, bo u mnie one i tak niewiele wnoszą - pozytywny bez cienia wątpliwości (nie robiłam wcześniej, a równie dobrze pozytywny mógł być już w 6/7dc jak w ostatnim cyklu). Pojechałam na monitoring, a tam 0 widocznych pęcherzyków i endo niecałe 5mm. Nie muszę Wam mówić jak mnie to zaskoczyło. Mam brać estrofem przez 5 dni (8-12dc, ale w sumie nie widzę w tym większego sensu) i przyjść na kolejną wizytę w piątek.

Jestem wiec od wczoraj zła i chyba zaczynam wchodzić w etap rezygnacji, bo czuję się już tym zwyczajnie zmęczona.

Cykle mam 28dni+/-2 dni.
Robiłam USG w tym cyklu i jeszcze przed USG gin mi mówiła, że jak cykl miałabym 26dni to pęcherzyk może będzie, przy cyklu >=28dni raczej jeszcze nie będzie.
Na USG pęcherzyk 12mm i endo 6mm, więc niewiele grubsze od Ciebie.
Gin mi powiedziała, że poza monitoringiem USG najlepiej zrobić estradiol tuż przed spodziewanym owu i pownienin być >100, żeby potwierdzić prawidłowość owulacji. Jak długie masz cykle? Poza tym, że test LH mógł być trefny to pecherzyka na USG mogło jeszcze nie być w 8dc.

Do góry