reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

nie ma znaczenia, ale wygodniej przed owulacją - bo dużo kobiet z uwagi na progesteron po owulacji ma bardziej tkliwe piersi i już nawet USG może być nieprzyjemne
no ja robiłam ostatnio w sobotę i mi mówili, że lepiej przed owu nawet nie ze względu na tkliwość piersi, ale też na to, ze ciało zatrzymuje wodę i po prostu gorzej widać

reklama
Chyba nie ma, ja robiłam na początku ciąży i nikt nic nie mówił
@Mademoiselle_Nika tak jak Kitsune mówi to nie ma znaczenia, ale spotkałam się z rekomendacjami żeby robić to w pierwszej fazie cyklu, a nie w drugiej. Szczególnie jeśli masz tak że wraz ze wzrostem progesteronu w drugiej fazie cyklu masz większą wrażliwość piersi, co może skutkować nieprzyjemnym uczuciem kiedy lekarz będzie naciskał tą „rączką” od usg.

Edit: widzę że juz dziewczyny odpowiedziały :D chyba mam za wolny internet

no ja robiłam ostatnio w sobotę i mi mówili, że lepiej przed owu nawet nie ze względu na tkliwość piersi, ale też na to, ze ciało zatrzymuje wodę i po prostu gorzej widać
ciekawe :) my mieliśmy w październiku prelekcję w pracy o raku piersi i badaniu i mówili tylko o tej tkliwości - czyli nawet przy badaniu cycków można mieć inne informacje 😁

Najlepiej 5-10dc.

nie ma znaczenia, ale wygodniej przed owulacją - bo dużo kobiet z uwagi na progesteron po owulacji ma bardziej tkliwe piersi i już nawet USG może być nieprzyjemne

@Mademoiselle_Nika tak jak Kitsune mówi to nie ma znaczenia, ale spotkałam się z rekomendacjami żeby robić to w pierwszej fazie cyklu, a nie w drugiej. Szczególnie jeśli masz tak że wraz ze wzrostem progesteronu w drugiej fazie cyklu masz większą wrażliwość piersi, co może skutkować nieprzyjemnym uczuciem kiedy lekarz będzie naciskał tą „rączką” od usg.

Edit: widzę że juz dziewczyny odpowiedziały :D chyba mam za wolny internet

Tak myślałam, że lepiej w 1 fazie cyklu. Ale przecież ja już nie będę miała 1 fazy cyklu 😅 a właśnie jestem w fazie owulacji.
Wrażliwe mam tylko jak jestem w ciąży. Cóż umawiam się w takim razie czym prędzej :)

reklama
Awaryjny plan… Umówiłam na 13.12 wizytę w Katowickim bocianie. Może włącza jakąś stymulację jednego cyklu, a później próba ivf, ale jeśli jedyną propozycją będzie wykorzystanie komórki dawczyni, to na to, psychicznie, nie jestem gotowa. Więc awaryjnym planem jest zostawienie wszystkiego w cholerę i życie bez dzieci.
Kurczę, a skoro już próbujesz w Katowicach, to może spróbowałabyś u Marty Paligi w Angeliusie? Tylko tam terminy raczej odległe.

Do góry