reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

nie ma znaczenia, ale wygodniej przed owulacją - bo dużo kobiet z uwagi na progesteron po owulacji ma bardziej tkliwe piersi i już nawet USG może być nieprzyjemne
no ja robiłam ostatnio w sobotę i mi mówili, że lepiej przed owu nawet nie ze względu na tkliwość piersi, ale też na to, ze ciało zatrzymuje wodę i po prostu gorzej widać

reklama
Chyba nie ma, ja robiłam na początku ciąży i nikt nic nie mówił
@Mademoiselle_Nika tak jak Kitsune mówi to nie ma znaczenia, ale spotkałam się z rekomendacjami żeby robić to w pierwszej fazie cyklu, a nie w drugiej. Szczególnie jeśli masz tak że wraz ze wzrostem progesteronu w drugiej fazie cyklu masz większą wrażliwość piersi, co może skutkować nieprzyjemnym uczuciem kiedy lekarz będzie naciskał tą „rączką” od usg.

Edit: widzę że juz dziewczyny odpowiedziały :D chyba mam za wolny internet

no ja robiłam ostatnio w sobotę i mi mówili, że lepiej przed owu nawet nie ze względu na tkliwość piersi, ale też na to, ze ciało zatrzymuje wodę i po prostu gorzej widać
ciekawe :) my mieliśmy w październiku prelekcję w pracy o raku piersi i badaniu i mówili tylko o tej tkliwości - czyli nawet przy badaniu cycków można mieć inne informacje 😁

Najlepiej 5-10dc.

nie ma znaczenia, ale wygodniej przed owulacją - bo dużo kobiet z uwagi na progesteron po owulacji ma bardziej tkliwe piersi i już nawet USG może być nieprzyjemne

@Mademoiselle_Nika tak jak Kitsune mówi to nie ma znaczenia, ale spotkałam się z rekomendacjami żeby robić to w pierwszej fazie cyklu, a nie w drugiej. Szczególnie jeśli masz tak że wraz ze wzrostem progesteronu w drugiej fazie cyklu masz większą wrażliwość piersi, co może skutkować nieprzyjemnym uczuciem kiedy lekarz będzie naciskał tą „rączką” od usg.

Edit: widzę że juz dziewczyny odpowiedziały :D chyba mam za wolny internet

Tak myślałam, że lepiej w 1 fazie cyklu. Ale przecież ja już nie będę miała 1 fazy cyklu 😅 a właśnie jestem w fazie owulacji.
Wrażliwe mam tylko jak jestem w ciąży. Cóż umawiam się w takim razie czym prędzej :)

reklama
Awaryjny plan… Umówiłam na 13.12 wizytę w Katowickim bocianie. Może włącza jakąś stymulację jednego cyklu, a później próba ivf, ale jeśli jedyną propozycją będzie wykorzystanie komórki dawczyni, to na to, psychicznie, nie jestem gotowa. Więc awaryjnym planem jest zostawienie wszystkiego w cholerę i życie bez dzieci.
Kurczę, a skoro już próbujesz w Katowicach, to może spróbowałabyś u Marty Paligi w Angeliusie? Tylko tam terminy raczej odległe.

Do góry