reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Od poniedziałku bolą mnie jajniki. Wczoraj zrobiłam test owulacyjny (8dc), żeby wysikać ostatnie dwa paski, bo u mnie one i tak niewiele wnoszą - pozytywny bez cienia wątpliwości (nie robiłam wcześniej, a równie dobrze pozytywny mógł być już w 6/7dc jak w ostatnim cyklu). Pojechałam na monitoring, a tam 0 widocznych pęcherzyków i endo niecałe 5mm. Nie muszę Wam mówić jak mnie to zaskoczyło. Mam brać estrofem przez 5 dni (8-12dc, ale w sumie nie widzę w tym większego sensu) i przyjść na kolejną wizytę w piątek.

Jestem wiec od wczoraj zła i chyba zaczynam wchodzić w etap rezygnacji, bo czuję się już tym zwyczajnie zmęczona.
Kurcze no nie tak miało być. Może jednak coś ruszy i w piątek pozytywnie Cię zaskoczy - tego Ci życzę 🤞🏻❤️
A masz jakiś awaryjny plan?

reklama
No i po emocjach. Biało jak w gorach... ale do @ jeszcze trochę, także zapas się nie zmarnuje. Jak widać nordtesty i mama są do kituuu...
Premom za to wysłał mi coś o implantacji, że może wystąpić plamienie, chyba pierwszy raz coś takiego mam, ale też temperatury mam duzo wyższe niż w cyklach poprzednich.
Ja w tym cyklu już mam dość testów 😂😂😂 ale też mam poczucie takiego spokoju w głowie 🥰 i spokojnie skupiam się na innych rzeczach 🙂 też mam jeszcze trochę do okresu ale o dziwo im bliżej, tym więcej spokoju w głowie 🙂
Ostatnio byłam 2 razy na strechingu, od przyszłego tygodnia wracam na pole dance 🙂 myślę o sobie i lecimy z tematem!

No i po emocjach. Biało jak w gorach... ale do @ jeszcze trochę, także zapas się nie zmarnuje. Jak widać nordtesty i mama są do kituuu...
Premom za to wysłał mi coś o implantacji, że może wystąpić plamienie, chyba pierwszy raz coś takiego mam, ale też temperatury mam duzo wyższe niż w cyklach poprzednich.
Ja na facelle też widzę jakby coś tam majaczyło. Trzymam kciuki tak czy siak.

Ja na baby planach i easy zawsze mam testowe szare cienie. Mi został jednak na dzis nordtest a nie Mama i lecę po pinka i facelle, nie wytrzymam do dostawy. I ja sobie powtarzam, że to na 100% falszywka, bo one wychodziły mi wtedy gdy wyjsc nie powinny, ale nadzieja swoim zyciem żyje. Temperatura dziś u mnie 36.99
Ja się cały czas zastanawiam, czy może pink nie zawalił i facelle 🤔 no przecież to bez sensu.... Trzymam kciuki jednak za jakąś kreseczkę w piątek 🙂

Kiedy byłaś ostatnio na kontrolnej wizycie? Nie martwi Cię ta ilość pozytywnych testów bez ciąży?

Od poniedziałku bolą mnie jajniki. Wczoraj zrobiłam test owulacyjny (8dc), żeby wysikać ostatnie dwa paski, bo u mnie one i tak niewiele wnoszą - pozytywny bez cienia wątpliwości (nie robiłam wcześniej, a równie dobrze pozytywny mógł być już w 6/7dc jak w ostatnim cyklu). Pojechałam na monitoring, a tam 0 widocznych pęcherzyków i endo niecałe 5mm. Nie muszę Wam mówić jak mnie to zaskoczyło. Mam brać estrofem przez 5 dni (8-12dc, ale w sumie nie widzę w tym większego sensu) i przyjść na kolejną wizytę w piątek.

Jestem wiec od wczoraj zła i chyba zaczynam wchodzić w etap rezygnacji, bo czuję się już tym zwyczajnie zmęczona.
Może potrzebujesz odpocząć 🙂 Trzymam kciuki, żeby jednak coś ruszyło

Kiedy byłaś ostatnio na kontrolnej wizycie? Nie martwi Cię ta ilość pozytywnych testów bez ciąży?
Przed m-cem byłam, usg, badanie dopochwowe oraz cytologia super, teraz 4.12 mam usg piersi. Nie martwię się takimi testami (kawałek papierka w plastkku produkowany taśmowo), przeciez nie jestem wyjątkiem z falszywkami. Co prawda nordtesty i mama dały czadu w tym m-cu nasileniem kresek ale byly od tego samego sprzedawcy, więc z tej samej partii, co wskazuje, że tylko beta i progesteron prawdziwie potwierdzają ciążę+ usg.

reklama
Do góry