reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
@Motylkowa! @Kitsune dziękuję, że pytacie - migrena tymczasowo odeszła, ale za mną ciężka noc, do 4 nie spałam, o 6 wstałam, jestem nieprzytomna 🫣

Ale wykorzystując fakt, że dziś w biurze, a biuro naprzeciwko labu, to zaszłam. Coś ruszyło, nie wiem jak to będzie dalej, ale razem z Bombelkiem dalej prosimy o kciuki 🥹
Najmocniej jak się da
I Hope Please GIF

Dobra ja już trochę zgłupiałam ... zrobiłam ten Mama, został mi na jutro ostatni. Pinki w realizacji. Jak Pink potwierdzi, będę lecieć na betę. No ona jest różowa.
Ten sam rano był negatywny. Przynajmniej czując się jak zwłoki, nie wypatrywałam w nim wiecej. Ten nordtest wiadomo, ale juz popoludniu a teraz jeszcze ten.
Ej no różowa jest. Może po prostu jesteś w ciąży 😁

Dziewczyny, wrzucam temat do dyskusji. Szlachetna Paczka, Bank Żywności SOS itp. Co o tym myślicie? Pomagacie w ten sposób? Ja generalnie wspieram przez cały rok fundację onkologiczną, oprócz tego raz na jakiś czas jakieś zrzutki na siepomaga. Chciałabym przed świętami pomóc komuś jeszcze, bo mnie na to stać i mam taką potrzebę serca.
Mam tylko dylemat z tym bankiem żywności np… w mojej rodzinnej wsi conajmniej kilka rodzin całe życie waliło w chuja😬 pracowali na czarno, mieli więcej hajsu niż uczciwie pracujący, a jednak się odpowiednio zakręcili i jeździli po te paczki żywnościowe… i ja mam teraz opory🫣 wiem, że ci prawdziwie potrzebujący rzadko wyciągają rękę po pomoc, a nie chce być frajerką i „sponsorować” cwaniactwa. Wiem też, że w szlachetnej paczce można pojechać do rodziny i ją poznać ale nie biorę pod uwagę takiej ewentualności w obecnych okolicznościach.
Jak z tego wybrnąć?😅
Szczerze, najlepszą opcją jest znaleźć potrzebujące rodziny i pomóc im bezpośrednio. Najlepszy wgląd na sytuację rodzinne ma kościół (o ile dobrze pamiętam ta opcja u Ciebie odpada) lub szkoła.

Dziewczyny, wrzucam temat do dyskusji. Szlachetna Paczka, Bank Żywności SOS itp. Co o tym myślicie? Pomagacie w ten sposób? Ja generalnie wspieram przez cały rok fundację onkologiczną, oprócz tego raz na jakiś czas jakieś zrzutki na siepomaga. Chciałabym przed świętami pomóc komuś jeszcze, bo mnie na to stać i mam taką potrzebę serca.
Mam tylko dylemat z tym bankiem żywności np… w mojej rodzinnej wsi conajmniej kilka rodzin całe życie waliło w chuja😬 pracowali na czarno, mieli więcej hajsu niż uczciwie pracujący, a jednak się odpowiednio zakręcili i jeździli po te paczki żywnościowe… i ja mam teraz opory🫣 wiem, że ci prawdziwie potrzebujący rzadko wyciągają rękę po pomoc, a nie chce być frajerką i „sponsorować” cwaniactwa. Wiem też, że w szlachetnej paczce można pojechać do rodziny i ją poznać ale nie biorę pod uwagę takiej ewentualności w obecnych okolicznościach.
Jak z tego wybrnąć?😅

Ja wspieram lokalne fundacje zwierzęce. Robiłam też domy tymczasowe. Wszystkie fundacje, które wspieram weryfikuję. Niestety szczególnie jeśli chodzi o pomaganie, dużo jest ludzi, którzy na tym żerują. Wychodzę z założenia, że wolę jednak dać na zwierzaki

reklama
@Motylkowa! @Kitsune dziękuję, że pytacie - migrena tymczasowo odeszła, ale za mną ciężka noc, do 4 nie spałam, o 6 wstałam, jestem nieprzytomna 🫣

Ale wykorzystując fakt, że dziś w biurze, a biuro naprzeciwko labu, to zaszłam. Coś ruszyło, nie wiem jak to będzie dalej, ale razem z Bombelkiem dalej prosimy o kciuki 🥹
Trzymam kciuki z całych sił 🤞🤞❤️

Do góry