reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Oczywiście. Pai lubi mieszać w zagnieżdżeniu i poronieniach. Ja mam heterozygotę i zaczęłam w ogóle zachodzić w ciążę na acardzie 75. Nie wiem jakie jest postępowanie w homozygotach ale przy staraniach chyba 75 i w ciąży 75 acard+ 0,4 heparyna/ neoparin lub 150 acard + 0,4 heparyna/neoparin
Ok, dobrze wiedzieć. Czyki wynik lepiej pokazać gin już teraz. Myślałam że to ma głównie wpływ na poronienia

reklama
Dawaj Ty do Warszawy i robimy spółkę 😂😂

Super ❤️ Nie ma zbyt wielu specjalistów w tym temacie. Trzymam kciuki żeby Ci się wszytko udało 🤞🤞🤞 Taaak, te tanie kursy to właściwie niewiadomo co jest ;)
Kiedyś z szefem w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka się śmialiśmy, że zrobimy kurs "zielonego wałka" i kurs "niebieskiego wałka" 😂 jak masz grubą podstawę to fajnie sobie skoczyć na taki szybki kursik, spotkać ludzi po fachu i omówić przypadki ale nigdy jako podstawę do pracy 🙂

Czy nie ma specjalistów 🤷 za chwilę będzie więcej uroginekologii niż dziecięcej 😂 bo zrobiła się bardzo modna 🙈 a z dziećmi wiadomo ...trzeba lubić dzieci 😂 i całą neurologię właściwie (przepukliny, mózgowe porażenia dzieciece itd. ). My mamy to szczęście, że w miejscu gdzie mieszkamy jest taka magiczna czarna dziura fizjo dziecięcej i przyjemnie się ją wypełnia 🙂 weszliśmy we współpracę ze szkołą rodzenia i prowadzimy zajęcia dla grup (uwielbiam to 🙈🥰). Przyszłościowo planuje wprowadzić zajęcia sensoryczne dla maluszków ale z nastawieniem na kawkę dla mamy, bo u nas nie ma nic takiego, żeby kobieta przy wczesnym macierzyństwie mogła jeszcze trochę pomyśleć o sobie. Może fitness z maluszkami. W małych kameralnych grupach. Strasznie chciałabym odczarować ten paskudny świat, gdzie mając małe dziecko jesteś odizolowany od świata 🙈

Fizjoterapia urogin - super pomysł :) trzymam kciuki żeby się udało zrobić pełny kurs. Tylko potem musiałabyś dawać zniżki dla pacjentek z babybooma :D
Ja żałuję, że nie jestem posiadaczką jakiejś fortuny, bo najchętniej bym pracowała za free 😂😂😂 W ogóle z mężem średnio się nadajemy do zarabiania 😂😂😂 dużo nas to pracy kosztuje, żeby wszystko normalnie wyceniać 🙈

Ok, dobrze wiedzieć. Czyki wynik lepiej pokazać gin już teraz. Myślałam że to ma głównie wpływ na poronienia
Pewnie, że warto pokazać 🙂 ale z mojego doświadczenia różnie lekarze na to patrzą. Jak nic Ci nie da do starań to bierz na własną rękę acard 75. Ja w ogóle przy tym wyniku porozmawiałbym z hematologiem, bo to kwestia problemów naczyniowych na przyszłość, ryzyko zakrzepic itd. dobrze ustalić jakiś plan i być może ten acard 75 na stałe 🙂

@Myszko spokojnej podróży! Jesteś bardzo silną babką!
@Bolilol jak się czujesz? Migreny odpuszczają? Ty jesteś na L4 czy pracujesz?
@LadyCaro bardzo się cieszę że to TEN cykl :) zrobiliście już wszystkie wymagane badania?
nie, krew robimy dopiero jak dostanę okres. Są ważne pół roku, więc im później tym lepiej.

Pewnie, że warto pokazać 🙂 ale z mojego doświadczenia różnie lekarze na to patrzą. Jak nic Ci nie da do starań to bierz na własną rękę acard 75. Ja w ogóle przy tym wyniku porozmawiałbym z hematologiem, bo to kwestia problemów naczyniowych na przyszłość, ryzyko zakrzepic itd. dobrze ustalić jakiś plan i być może ten acard 75 na stałe 🙂
Ok, dzięki wielkie za informacje ❤️ Zapiszę się do hematologa, wizyta nie zaszkodzi a może pomoże ruszyć do przodu.

reklama
Kiedyś z szefem w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka się śmialiśmy, że zrobimy kurs "zielonego wałka" i kurs "niebieskiego wałka" 😂 jak masz grubą podstawę to fajnie sobie skoczyć na taki szybki kursik, spotkać ludzi po fachu i omówić przypadki ale nigdy jako podstawę do pracy 🙂

Czy nie ma specjalistów 🤷 za chwilę będzie więcej uroginekologii niż dziecięcej 😂 bo zrobiła się bardzo modna 🙈 a z dziećmi wiadomo ...trzeba lubić dzieci 😂 i całą neurologię właściwie (przepukliny, mózgowe porażenia dzieciece itd. ). My mamy to szczęście, że w miejscu gdzie mieszkamy jest taka magiczna czarna dziura fizjo dziecięcej i przyjemnie się ją wypełnia 🙂 weszliśmy we współpracę ze szkołą rodzenia i prowadzimy zajęcia dla grup (uwielbiam to 🙈🥰). Przyszłościowo planuje wprowadzić zajęcia sensoryczne dla maluszków ale z nastawieniem na kawkę dla mamy, bo u nas nie ma nic takiego, żeby kobieta przy wczesnym macierzyństwie mogła jeszcze trochę pomyśleć o sobie. Może fitness z maluszkami. W małych kameralnych grupach. Strasznie chciałabym odczarować ten paskudny świat, gdzie mając małe dziecko jesteś odizolowany od świata 🙈
Zamawiam kawe jako pierwsza! ❤️

Do góry