reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Kiedyś z szefem w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka się śmialiśmy, że zrobimy kurs "zielonego wałka" i kurs "niebieskiego wałka" 😂 jak masz grubą podstawę to fajnie sobie skoczyć na taki szybki kursik, spotkać ludzi po fachu i omówić przypadki ale nigdy jako podstawę do pracy 🙂

Czy nie ma specjalistów 🤷 za chwilę będzie więcej uroginekologii niż dziecięcej 😂 bo zrobiła się bardzo modna 🙈 a z dziećmi wiadomo ...trzeba lubić dzieci 😂 i całą neurologię właściwie (przepukliny, mózgowe porażenia dzieciece itd. ). My mamy to szczęście, że w miejscu gdzie mieszkamy jest taka magiczna czarna dziura fizjo dziecięcej i przyjemnie się ją wypełnia 🙂 weszliśmy we współpracę ze szkołą rodzenia i prowadzimy zajęcia dla grup (uwielbiam to 🙈🥰). Przyszłościowo planuje wprowadzić zajęcia sensoryczne dla maluszków ale z nastawieniem na kawkę dla mamy, bo u nas nie ma nic takiego, żeby kobieta przy wczesnym macierzyństwie mogła jeszcze trochę pomyśleć o sobie. Może fitness z maluszkami. W małych kameralnych grupach. Strasznie chciałabym odczarować ten paskudny świat, gdzie mając małe dziecko jesteś odizolowany od świata 🙈
Też myślałam o czymś takim, w sensie ja bardziej o kawiarni w której byłaby taka mini sala zabaw i kącik czytania dzieciom. Dzieciaki są zajęte sobą z opiekunką, a mama z przyjaciółką może poplotkować, wypić kawę i zjeść dobre ciasto domowej roboty :)

Siemka😄 krótki ale za to jaki treściwy😅 update ode mnie - we wtorek 5 grudnia zabieram swoją pierwszą śnieżynkę do domku 🥰 sam covid nie jest przeszkodą, o ile nie ma gorączki - dyskwalifikuje temperatura powyżej 37,5. Jak nie ma temperatury to można działać 😄

Siemka😄 krótki ale za to jaki treściwy😅 update ode mnie - we wtorek 5 grudnia zabieram swoją pierwszą śnieżynkę do domku 🥰 sam covid nie jest przeszkodą, o ile nie ma gorączki - dyskwalifikuje temperatura powyżej 37,5. Jak nie ma temperatury to można działać 😄
Super! Będziemy trzymać kciuki! :) dobrze że covid nie przekreślił planów :)

No i to są informacje !!!! 🥰🥰🥰😍😍😍😍 No to trzymamy kciuki, aż zsinieją !!! 🥰

Dziewczyny, przyszedł mi wynik badań dna. Zrobiłam je dla samej siebie z ciekawości. Lata temu moja mam miała poronienia i tak na tej podstawie mnie tknęło żeby sobie zrobić z ciekawości. Nie bardzo wiem jak to interpretować, myślicie że te mutacje mogą mieć jakiś wpływ na samo zajście w ciążę i jej zagnieżdżenie?
Jeśli mogę zapytać jaka jest cena tego badania? Można pójść z marszu czy trzeba w określonym dniu cyklu?

Super!!! 😍😍 Czekam na Twoje dwie grubachne krechy ;) (Będę Was tam na kreskach podglądać, a co)

@Bolilol jak się czujesz?

Też myślałam o czymś takim, w sensie ja bardziej o kawiarni w której byłaby taka mini sala zabaw i kącik czytania dzieciom. Dzieciaki są zajęte sobą z opiekunką, a mama z przyjaciółką może poplotkować, wypić kawę i zjeść dobre ciasto domowej roboty :)
U nas nie ma żadnej kawiarni 😂 takiej, żeby usiąść, wypić kawę i jeszcze było miło 🙈. Jest dużo potencjału w mojej wiosce 😂 zapraszam i z kawiarnia i ze sklepem 🥰

reklama
A zwłaszcza, że do 5 grudnia jeszcze troszkę czasu jest! Trzymam kciuki za małego Kejcika ❤️

Do góry