reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Niestety tylko paracetamol w tej chwili już, który na chwilę obniża poziom bólu, ale niestety nie przerywa go. Nawet w wannie z cieplą wodą nie mogę polezec 😞
Podobno Frimig jest bezpieczny dla kobiet w ciąży (tak mi powiedział lekarz na etapie starań). No ale to już grubszy lek, na receptę i ja bym się chyba bała mimo wszystko próbować

reklama
Podobno Frimig jest bezpieczny dla kobiet w ciąży (tak mi powiedział lekarz na etapie starań). No ale to już grubszy lek, na receptę i ja bym się chyba bała mimo wszystko próbować
Nie znalazłam do tej pory neurologa, który pozwoliłby mi go brać w ciąży niestety (a tak jestem traktowana od transferu do negatywnej bety). Wiem, że tacy są, ale żaden u którego byłam nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności

Ostatnio wpadł mi na tiktoku filmik z taka metoda na migrenę żeby pomoczyc nogi w mega gorącej wodzie i jednocześnie przykładać zimny kompres do karku 🤔

Próbowałaś kiedyś wykorzystać teorie Melzaca i Walla ? Oczywiście są różne przyczyny migrenowych bóli ale czasami dostarczanie sporej ilości innych bodźców dotykowych potrafi przyblokować drogę dla informacji o bólu 🤔

Teraz tak myślę.... Założenie, że ból jest pochodzenia naczyniowego 🤔 rozszerzamy naczynia dystalnie, być może też w celu lepszego dotlenienia organizmu i na końcu obkurczenie naczyń
Dziękuję, poproszę męża żeby o tym poczytał 🤍

Nie znalazłam do tej pory neurologa, który pozwoliłby mi go brać w ciąży niestety (a tak jestem traktowana od transferu do negatywnej bety). Wiem, że tacy są, ale żaden u którego byłam nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności
Może to i lepiej. Mi to mówił zwykły internista i wypisał nawet receptę, ale ja bałam się sprawdzać

Niestety tylko paracetamol w tej chwili już, który na chwilę obniża poziom bólu, ale niestety nie przerywa go. Nawet w wannie z cieplą wodą nie mogę polezec 😞
Mnie też męczą migreny, często z aurą, pomaga mi na to leżenie w ciemnym pomieszczeniu, w którym jest w miarę choodno. I przykładam bardzo zimny, wilgotny ręcznik do czoła i żeby przykrył oczy. Mam wrażenie że jak zakrywa oczy to dużo szybciej przychodzi ulga. No i wiadomo - jakieś tabletki.

Trzymam kciuki żeby przeszło, ból głowy i żołądka to dla mnie katorga 🥺

reklama
Do góry