reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nocne pytanie do Was - czy macie jakieś patenty na chrapanie? Mój chłop z wiekiem zaczyna piłować coraz głośniej… Zazwyczaj miał jeden bezpieczny bok na którym mu kazałam spać i była cisza, a teraz lipa, zepsuł się i chrapie w każdej możliwej pozycji 🙈
Mam ten sam problem, choć jeszcze lewy bok pomaga, natomiast u męża jest jeszcze bezdech i jak czasem mnie wkurzy to się zastanawiam czy go wybudzać by wziął oddech czy może...😅 na szczęście zawsze wybudzam 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Nocne pytanie do Was - czy macie jakieś patenty na chrapanie? Mój chłop z wiekiem zaczyna piłować coraz głośniej… Zazwyczaj miał jeden bezpieczny bok na którym mu kazałam spać i była cisza, a teraz lipa, zepsuł się i chrapie w każdej możliwej pozycji 🙈
Ja jak slyszę, że mój chrapie, to po prostu go głaszczę, czasem trące, przewróci się na bok i już nie chrapie 🙈

Hehe. Tak właśnie jest. Imieniny kojarzą się ze starością 🙈

Dziewczyny, od czego się zaczyna poronienie? Bardzo słabo się czuję i się zastanawiam czy to jest już to 😥 a jeszcze muszę młodego zaprowadzić do ośrodka zdobywania wiedzy 🤦 W samochód nie wsiądę bo już mnie poty zalewają i nogi drżą 😥
U mnie dość podobnej, za pierwszym razem skurcze plus niesamowity ból brzucha, trwało to do południa, a później mogłam już normalnie funkcjonować. Za drugim zaczęło się od brunatnych plamień, kolejnego dnia już były różowawe, a dwa dni później niesamowity ból krzyżowy i tez do południa było tragiczne samopoczucie, a później już tak jak na @.

Dziękuję. Wbrew pozorom bardzo dobrze, ale to pewnie przez to że jeszcze nie krwawię. Progesteron odstawiłam dopiero po wizycie u gina, więc pewnie trochę to potrwa 😔 na razie nie umiem płakać, a przed wizytą nie mogłam opanować łez 🤷 strasznie to wszystko dziwne 😥
Wiem, z własnego doświadczenia, że żadne słowa tu nie pomogą - przytulam 💔😓

Hehe. Tak właśnie jest. Imieniny kojarzą się ze starością 🙈

Dziewczyny, od czego się zaczyna poronienie? Bardzo słabo się czuję i się zastanawiam czy to jest już to 😥 a jeszcze muszę młodego zaprowadzić do ośrodka zdobywania wiedzy 🤦 W samochód nie wsiądę bo już mnie poty zalewają i nogi drżą 😥
Krwawienie było intensywniejsze niż normalnie trwało 5 dni, ale przez te dni faktycznie krwawiłam, a w pierwszy dzień było sporo skrzepów.

Dziewczyny 16 mam mieć drożność, czekam na wyniki wymazów, a dziś w nocy złapałam zapalenie pęcherza i zaczęłam brać furagine . Myślicie że będę mogła mieć zrobiona tą drożność czy trzeba będzie powtórzyć wymazy albo odwołać ? Do 16 myślę że już będę po lekach i powinno mnie puścić

Do 16 jest jeszcze trochę czasu. Spróbuj się przeleczyć, zrobić później badania moczu na potwierdzenie, że już po infekcji, ale tak czy siak myślę, że najlepiej skonsultować to już teraz z ginekologiem, bo do drożności nie można mieć żadnej infekcji. Pomyśl o tym w ten sposób, że możesz mieć zapalenie cewki moczowej i bakterie gromadzą się przy ujściu. Nie zdołasz wyleczyć infekcji na własną rękę, objawów możesz już nie odczuwać, a jednak bakterie nadal tam będą. Lekarz w trakcie drożności podotyka, przeniesie bakterie na cewnik i wprowadzi go do dróg rodnych - masz wtedy dużo większy problem. Nawet lekarz rodzinny powinien Ci wypisać receptę. Ja ze swojej strony polecam Monural - po jednej dawce wszystko cofnęło się jak ręką odjął + do tego zakwaszanie moczu witaminą C i żuravitem forte.

reklama
Do góry