reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny które wróciły na kreski
Strasznie mi przykro 😥 nawet nie wiem co napisać 💔

Jesteście silne babki, teraz już musi się udać, trzymam za was kciuki (za wszystkie staraczki)

reklama
Widzę,że listopad ładnie się zaczyna z ilością stron,kiedyś pamietam miałyśmy challenge 1000 stron w miesiącu

Rozumiem że mamy wyzwanie na listopad 🫣

Ja dzisiaj śpię na siedząco/stojąco, jestem wdzięczna ze dotarłam do łóżka już, bo oko mi dwa razy poleciało w pracy 😂

I pytanie do was,korzystam z dwóch kalendarzyków (ten z kwiatkiem i flo) i mam 2 dniowa rozbieżność między nimi w wyznaczeniu potencjalnego dnia owulacji. Flo pokazuje 26.10, a kwiatek pokazuje 28.10 😅
Zgłupiałam totalnie,testów nie robię, to jednak nie dla mnie. W sobotę czułam kłucie w podbrzuszu,dość silne co zazwyczaj zwiastowało owulacje,ale sama już nie wiem,śluz ja mam przez cały okres płodny dość obfity
Z którego kalendarza korzystacie i czy pokazuje wam faktyczny dzień owu?

Plus od wczoraj czuje z lewej strony bardzo delikatne skurcze, kilka razy dziennie
Z początku myślałam ze jelita 🤣
Wiem ze to niemożliwe,ale wmawiam sobie ze coś się dzieje,choć z tylu głowy jestem wręcz przekonana ze zobaczę znowu 1 kreskę

Widzę,że listopad ładnie się zaczyna z ilością stron,kiedyś pamietam miałyśmy challenge 1000 stron w miesiącu

Rozumiem że mamy wyzwanie na listopad 🫣

Ja dzisiaj śpię na siedząco/stojąco, jestem wdzięczna ze dotarłam do łóżka już, bo oko mi dwa razy poleciało w pracy 😂

I pytanie do was,korzystam z dwóch kalendarzyków (ten z kwiatkiem i flo) i mam 2 dniowa rozbieżność między nimi w wyznaczeniu potencjalnego dnia owulacji. Flo pokazuje 26.10, a kwiatek pokazuje 28.10 😅
Zgłupiałam totalnie,testów nie robię, to jednak nie dla mnie. W sobotę czułam kłucie w podbrzuszu,dość silne co zazwyczaj zwiastowało owulacje,ale sama już nie wiem,śluz ja mam przez cały okres płodny dość obfity
Z którego kalendarza korzystacie i czy pokazuje wam faktyczny dzień owu?

Plus od wczoraj czuje z lewej strony bardzo delikatne skurcze, kilka razy dziennie
Z początku myślałam ze jelita 🤣
Wiem ze to niemożliwe,ale wmawiam sobie ze coś się dzieje,choć z tylu głowy jestem wręcz przekonana ze zobaczę znowu 1 kreskę
Te aplikacje pokazują sugerowana date owulacji/okresu tak pi razy drzwi, bazując na poprzednich cyklach, natomiast to wg mnie najmniej wiarygodne źródło i nigdy się tym nie sugerowałam 🙃 mi np flo wyznaczyło owulacje na 19 dzień cyklu, bo ostatnio miewałam tak późno. A tu cyk - owulacja się pojawiła w 14dc. Jeśli nie lubisz testów to może mierzenie temperatury?

O matko miałam do nadrobienia jakieś 40 stron jak nie więcej. Cały dzień czytałam w międzyczasie i dopiero skończyłam 😂😂

Dziewczyny wracające na kreski - tule mocno 🤗🤗🤗 Przykro mi bardzo ale trzymam mocno kciuki, by kolejne testowanie wygoniło was całkowicie na ciężarówki ❤️

Jeśli chodzi o imieniny i urodziny - obchodzimy tylko urodziny, chociaż moja datę imienin pamiętam do dziś bo moja babcia zawsze mi przynosiła drobnostkę- ona obchodziła imieniny 😂 A jako, że imię mam niezbyt popularne to mam imieniny dwa razy do roku.

Mnie wciąż trzyma 💩💩 myślałam że to od antybiotyku na wyrwana osemke ale chyba jednak jelitową bo antybiotyku od wtorku nie biorę a leje się dołem wciąż. Tyle dobrego, że góra się nie leje 😂
Nie wiem jak ja ogarnę imprezę urodzinową dla niemeza na sobotę. Oby przeszło I jutro już nie trzymało to cholerstwo!
I nie mogę doczekać się wizyty u endo-gina w poniedziałek. Pewnie będzie za wcześnie, by cyknąć od razu monitoring bo to będzie 8dc ale przynajmniej zleci mi badania.

Nazamawialam po waszych polecajkach suplementów i witamin, jutro powinny być. Fertisim dla siebie i mojego też wzięłam, może pomoże 😂
A teraz życzę wam dobrej nocy i lecę dziergac królika z bajki Bluey bo mam specjalne zamówienie a jestem z nim w
⚫️ ( Y )😂

Ojej, bardzo mi przykro 😭 Jak się trzymasz? 🫣🫂
Dziękuję. Wbrew pozorom bardzo dobrze, ale to pewnie przez to że jeszcze nie krwawię. Progesteron odstawiłam dopiero po wizycie u gina, więc pewnie trochę to potrwa 😔 na razie nie umiem płakać, a przed wizytą nie mogłam opanować łez 🤷 strasznie to wszystko dziwne 😥

A ja mam jutro imieniny. Właściwie to nie obchodzą. W moich rodzinnych stron bardziej świętowało się urodziny. U mnie w domu właściwie nie było jakichś obchodów urodzinowych czy imieninowych.
Jak zaczynałam pracę w obecnym miejscu to były konkretne posiadowki przy jedzeniu i prezent dla solenizantka, ale jakoś się skończyło. Jakieś parcie na pracę wstąpiło w niektórych. Stara gwardia odchodzi, a młoda jakoś nie podchwyciła tematu.
Mój luby też w zasadzie nie obchodzi ani urodzin ani imienin. Chociaż ja staram się zawsze dać jakiś praktyczny prezent. Chociaż by skarpetki.

Dziewczyny swietujecie imieniny lub urodziny? A może to i to?
U nas kiedyś dzieci świętowały tylko urodziny, a dorośli tylko imieniny. Teraz się już zatarło i zostały tylko urodziny. O imieninach pamiętają tylko najbliżsi.

Nocne pytanie do Was - czy macie jakieś patenty na chrapanie? Mój chłop z wiekiem zaczyna piłować coraz głośniej… Zazwyczaj miał jeden bezpieczny bok na którym mu kazałam spać i była cisza, a teraz lipa, zepsuł się i chrapie w każdej możliwej pozycji 🙈
Ja się przyzwyczaiłam. Tylko czasem mam chęć go udusić poduszką. A to nie tylko chroapbie, jeszcze jakieś inne dziwne dzięki. Psy też chrapią. Bratowa używa stoperów, a co zabawne nawet w stoperach słyszy jak dziecko się w nocy budzi.

Dziękuję. Wbrew pozorom bardzo dobrze, ale to pewnie przez to że jeszcze nie krwawię. Progesteron odstawiłam dopiero po wizycie u gina, więc pewnie trochę to potrwa 😔 na razie nie umiem płakać, a przed wizytą nie mogłam opanować łez 🤷 strasznie to wszystko dziwne 😥
Ja przy spadku bety ryczałam, potem spokój i znowu jak przyszło krwawienie. Różnie ludzie reagują. Możesz płakać, możesz się złościć, każda emocja jest twoja.

reklama
Jeszcze jedno pytanie do Pań Sów Mądrych Głów 🦉:
Ja mam grupę krwi 0rh-, mąż ma Arh-, wczoraj przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Doczytałam, że to jest przy konflikcie serologicznym. To niemożliwe, żeby z dwóch minusów zrobił się plus u dziecka.
To po prostu profilaktycznie dostałam? Ktoś coś wie w tym temacie? 🙈
Może już ktoś odpisał ale tyle tych stron że jeszcze nie dotarłam 😅 ale...ja też mam grupę minusową (mąż plus) i lekarz powiedział mi że każdej kobiecie z minusową się daje zapobiegawczo. Nikt nie dochodzi jaka jest grupa partnera. Jeden z lekarzy to nawet "zażartował" że mąż może mieć inną a kochanek inną i co wtedy xD

Do góry