reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

W końcu nadrobiłam! Macie tempo 😂 u mnie też tylko urodziny się obchodziło, ale za to u męża też imieniny. My słabo obchodzimy cokolwiek, więc zostały
A czy któraś Was w okresie starań była może u immunologa?
Mój ginekolog ostatnio wspomniał mi, że moje ciąże biochemiczne i brak efektów przez te 1,5 roku mogą mieć podłoże immunologiczne. Właśnie patrzę i w enel-medzie zwolnił się akurat termin więc wskoczyłam. Już próbuje wszystkiego co mogę, może akurat się czegoś dowiem. Na razie chodziłam tylko do ginekologa i endokrynologa ( bo Hashimoto i niedoczynność)
Ja mam wizytę pod koniec listopada! Ciekawa jestem co powie. W sumie warto sprawdzać wszystkie opcje
Kariotypy robiliśmy w szpitalu powiatowym. Cena była niska, bo około 350zł, a czas oczekiwania jakieś 10 dni (chyba w praniu wyszło 11).
HLA-C nie robiliśmy, ale myślę o tym intensywnie.
Serio?? Ja robiłam w klinice nieplodosci i miesiąc już czekam na wyniki :/ jakbym wiedziała, że da się w labie, to pewnie już bym dawno miała. Eh :/

reklama
Z ciekawości weszłam na cennik mojej ostatniej ginekolog... Ceny ładnie poszły w górę.
Chyba jak chcę coś ruszyć w staraniach to trzeba poszukać kogoś bliżej i taniej.

Dobra, udało się, ale tylko dlatego, że niektóre poszły spać :p No to ja sobie teraz popiszę sama ze sobą 😜
W klinice poszło dobrze. Byłam na transferze z 2,5 latką 😂 Sam pan doktor ją po wszystkim na rękach nosił, żebym nie dźwigała. Chyba się już tam za bardzo zadomowiłam.
Zarodek się ładnie rozmroził, podali, kolejna fota usg do kolekcji zarodkowej.
Proga miałam 58, ale badanie robione krótko po Prolutexie, więc dr twierdził, że spoko.
A potem już było tylko gorzej, ale to opowieści z dzieckiem w epicentrum więc Wam daruję ;)
Teraz powinnam iść spać zanim kolejna dawka Accofilu mnie sponiewiera, ale delektuję się ciszą, gorzką czekoladą i gorącą herbatką. I pasjonującą lekturą rzecz jasna 😜
@Kitsune na siki wpisz mnie proszę na 9.11. Rok temu wysikałam 9.11 krechy jak tory kolejowe (6 dni po terminie miesiączki ). Niestety pocieszyłam się tylko 8 tygodni. Może teraz będzie lepiej?

Z ciekawości weszłam na cennik mojej ostatniej ginekolog... Ceny ładnie poszły w górę.
Chyba jak chcę coś ruszyć w staraniach to trzeba poszukać kogoś bliżej i taniej.
Żebyś tylko nie trafiła z deszczu pod rynnę. Niestety często ceny idą za doświadczeniem i sprzętem jakim lekarz dysponuje. Ja bazuje bardziej na opiniach ludzi i doświadczeniu. Teraz udało mi się że lekarz który mnie zainteresował przyjmuje 30km ode mnie, a jeśli się nie sprawdzi to muszę szukać kolejne 30km dalej 🤷🏻‍♀️ gdy patrzyłam na cenę, to zostałam zwyczajnie zlana przez doktorkę 😬

Dobra, udało się, ale tylko dlatego, że niektóre poszły spać :p No to ja sobie teraz popiszę sama ze sobą 😜
W klinice poszło dobrze. Byłam na transferze z 2,5 latką 😂 Sam pan doktor ją po wszystkim na rękach nosił, żebym nie dźwigała. Chyba się już tam za bardzo zadomowiłam.
Proga miałam 58, ale badanie robione krótko po Prolutexie, więc dr twierdził, że spoko.
A potem już było tylko gorzej, ale to opowieści z dzieckiem w epicentrum więc Wam daruję ;)
Teraz powinnam iść spać zanim kolejna dawka Accofilu mnie sponiewiera, ale delektuję się ciszą, gorzką czekoladą i gorącą herbatką. I pasjonującą lekturą rzecz jasna 😜
@Kitsune na siki wpisz mnie proszę na 9.11. Rok temu wysikałam 9.11 krechy jak tory kolejowe (6 dni po terminie miesiączki ). Niestety pocieszyłam się tylko 8 tygodni. Może teraz będzie lepiej?
No ja już bym Cię na kreskach widzieć nie chciała, idź na mamusie i nie wracaj.

A jaka lektura ?

Oby tym razem rozpoczęło się jak wtedy, ale zakończyło szczęśliwie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

reklama
To teraz niech się zarodek ładnie zagnieżdża 🤞✊🤞✊🤞✊🤞✊ Dawaj Kropek!! 💚

Do góry