reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

@Lily_of_the_valley
Ja brałam 6dni, ale późno mam owulację i stosunkowo krótkie cykle. Po 6 dniach robiona test i jak negatywny ostawiam i czekam na @. U mnie 3 dni i przychodziła, a jeśli by nie przyszła to miałam powtórzyć test i gdyby wyszedł pozytywny to miałam spowrotem włączyć duphaston.

reklama
Dziewczyny które były w ciąży mam pytanie z ciekawości. Miałyście jakieś objawy bardzo wczesnej ciąży ( których nie brałyście pod uwagę) słyszałam że są kobiety które od bardzo wczesnej ciąży mają jakieś dzięki temu wiedziały np że są w ciąży

Cycki bolały mnie od samej owulacji tak jak nigdy wcześniej i nie miałam typowych dla PMS napadów niepohamowanego głodu. Dziwnie się czułam nie mając ochoty na słodkie i najadając się "normalnymi" porcjami 🤣 Myślałam wtedy, że to trochę inny cykl, a to jednak ciąża była.

Aa nie przepraszam do 13dc brałam bo myślałam że mam wtedy owulacje a była dużo później bo w 18dc 🙈 Faktycznie do owulacji się bierze a ja myślałam że do 5dpo. Pomieszałam, przepraszam 😅 Żałuję że suplementacji w kalendarzyk nie wprowadzam bo moja pamięć ostatnio to jakaś czarna dziura

reklama
Olej z wiesiołka możecie przyjmować do początku cyklu do owulacji. Osobiście zauważyłam jego właściwości gdy zażywałam po 4-6 tabletek dziennie.
Pomówiła przestajemy przyjmować gdyż olej z wiesiołka ma działanie skurczowe więc może powodować skurcze macicy, czego przy implantacji i pierwszym trymestrze nie chcemy. Później zaczynamy przyjmować w 3 trymestrze aby przygotować się do porodu małego wiesiołka.
Uwaga na skutki uboczne 😅u mnie to pojawiające się podskórne wypryski na początku a później świetlista cera, wzmocnione i śliniące włosy.

Do góry