reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Olej z wiesiołka możecie przyjmować do początku cyklu do owulacji. Osobiście zauważyłam jego właściwości gdy zażywałam po 4-6 tabletek dziennie.
Pomówiła przestajemy przyjmować gdyż olej z wiesiołka ma działanie skurczowe więc może powodować skurcze macicy, czego przy implantacji i pierwszym trymestrze nie chcemy. Później zaczynamy przyjmować w 3 trymestrze aby przygotować się do porodu małego wiesiołka.
Uwaga na skutki uboczne 😅u mnie to pojawiające się podskórne wypryski na początku a później świetlista cera, wzmocnione i śliniące włosy.

Ja brałam 3 tabletki a wcześniej nie suplementowalam nic w ogóle dlatego może mój organizm przeżywa szok że coś dodatkowo dostaje 😂

reklama
4 dni po zapłodnieniu? Wtf? Czy on kojarzy, że beta wytwarzana jest dopiero po implantacji, do której dochodzi najwcześniej 6 dpo (a zazwyczaj 8-10 dpo)?
Jeśli zaczynasz brać proga tuż po owulacji (mój lekarz twierdzi, że min 2/3dpo) to wg mojej wiedzy, powinnaś go przyjmować 8-10 dni, wówczas zrobić test i jeśli będzie negatywny - odstawić leki, a jeśli pozytywny - przyjmować je dalej.
No właśnie miałam takie super wrażenia co do tego lekarza. Patrzył na wyniki badań jak nikt inny, wysłał mnie do szpitala, miał super opinie i ogólnie wszystko na plus.
Do czas aż się owulacja nie przesunęła 😛 i wczoraj przeżyłam szok. Specjalnie dopytałam czy aby na pewno, bo wiem, że faza lutealna to u mnie ok 13 dni.
Zakładając, że dziś jest 2dpo, to skończyłabym brać proga 7dpo. I co wtedy 🙄
Teraz tylko kminię czy w ogóle go nie brać w tym cyklu, czy po prostu zgodnie z moimi obserwacjami od 7dpo do 12dpo.

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem jest. Pytanie kiedy masz owulację :) bo na dwa dni bym nie kupowała. A w następnym miesiącu przecież nie będzie Ci potrzebny :)
Właśnie nie mam pojęcia! 🤪 To mój pierwszy cykl po odstawieniu anty po zabiegu, owulaki zaczynają już ciemnieć co mnie zaskakuje, bo mam PCOS i cykle 40 dni się często zdarzały. A teraz 9dc i już coś się pojawia w aplikacji. No nic, jesli spotka mnie szczęście że nie będzie mi potrzebny to oddam przyjaciółce która też się stara 😊 olej z wiesiołka to omega-6, suplementujecie osobno omega-3 i 9? Czy wcale?

Właśnie nie mam pojęcia! 🤪 To mój pierwszy cykl po odstawieniu anty po zabiegu, owulaki zaczynają już ciemnieć co mnie zaskakuje, bo mam PCOS i cykle 40 dni się często zdarzały. A teraz 9dc i już coś się pojawia w aplikacji. No nic, jesli spotka mnie szczęście że nie będzie mi potrzebny to oddam przyjaciółce która też się stara 😊 olej z wiesiołka to omega-6, suplementujecie osobno omega-3 i 9? Czy wcale?
Kwasy DHA w tym są omegi biorę w pueri uno. Czasami zdążą mi się wypić olej lniany i olej z czarnuszki, co odnotowuje głośno i z wielką euforią :)

Kupiłam 2opakowania magnezu dzieciorobnego. Zapłaciłam 37.12 zł, bo okazało się, że mam w aplikacji allegro kupon na -10zł ważny do jutra :) czyli kolejne 15 zł zaoszczędzone na beta hcg. Pierwsze 15 zł zaoszczędziłam robiąc pakiet badań w alabie i uzyskując cash back na left shops 😅
Zbieraj grosik do grosika, zostań królem Janosika 💰

Za każdym razem jak nie przejadę na pomarańczowym to sobie powtarzam, że zaoszczędziłam 1.5tys. na mandacie... 🤷‍♀️

reklama
Niestety bardzo dobrze Cię rozumiem :( ja 10 dni po poronieniu dowiedziałam sie, że dziewczyna, która ledwo zaczęła u nas pracę, dostała umowę na czas nieokreślony poszła na l4, bo jest w ciąży. Przytulam :(
To ciężkie emocje.

Ostatnio mam dużo takich emocji i mam wrażenie ze mąż mnie nie rozumie albo to ja jego nie rozumiem bo mnie psują cały dzień czadem tydzień takie wieści a on mówi ze jak to tak rozdrapuje to podkreślam jego porażkę

Do góry