reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jak roniłam pierwszą ciążę, to leżałam na sali z babką w dokładnie takiej samej sytuacji ;) Babka po 40, szanowana adwokat, mówiła że wpadli, dowiedziała się o ciąży (już martwej) na badaniu kontrolnym. Także generalnie robiła wszystko, żeby nikt się o tym nie dowiedział i w duchu się cieszyła że tak się stało. Cały czas aż do zabiegu pracowała w szpitalnym łóżku 🙈🙈
W sumie nie wiadomo jak się zachować w takiej sytuacji 🙈

reklama
W sumie nie wiadomo jak się zachować w takiej sytuacji 🙈
No dziwne to było. Ja spłakana, zdenerwowana, a ona cały czas w papierach i telefonie. Zero jakiejkolwiek emocji. Ale każdy przechodzi to inaczej, a ona jak już byłyśmy po zabiegu to słyszałam że prosiła położną o leki uspokajające. Także chyba jednak jak już było po wszystkim to dopiero do niej dotarło co się stało.

@Kejcik sto lat, sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze ❤️

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(
Przykro mi z powodu wyniku kariotypu Twojego męża ;( Mimo wcześniejszych niepowodzeń, ogromnie trzymam kciuki, żeby ta ciąża była inna i mieściła się w tych 50% prawidłowych ciąż, które są możliwe przy translokacjach ❤️
Twoja beta jest ok i mieści się w normach dla 5/6 tc. - poza wadami zarodka, przyczyną wysokiej bety może być zwyczajnie - wczesna owulacja i implantacja, czy nawet ciąża bliźniacza.
Dobrze, że jutro idziesz do lekarza. Mam nadzieję, że Cię trochę uspokoi i pokieruje jakie badania wykonać w następnej kolejności, żebyś miała pewność, że wszystko jest dobrze 🤞❤️

Jak miło, że tyle osób je hobbystycznie. Ja zawsze wolałam na wytrwanie, chipsy od czekolady itp. w pracy nauczyli mnie jeść słodycze. Jak nie mam to nie jem, ale jak wiem, że coś jest to idę zjeść.

Ja na drugim roku studiów biegłam po tabletki 🙈 dobrze, że wtedy nie wpadłam bo pewnie marnowała bym życie z byłym partnerem 🤷 a zwyczajnie pękła gumka 🙈. Dobrze, że takie leki są. Z mężem natomiast cały czas rozmawiamy, że bez sensu się zabezpieczaliśmy 😂 jaka to by była oszczędność na gumkach przy początku związku 😂😂😂
U nas też takie rozmowy. Mozna było zużyć kasę na przyjemności 😁

Jak miło, że tyle osób je hobbystycznie. Ja zawsze wolałam na wytrwanie, chipsy od czekolady itp. w pracy nauczyli mnie jeść słodycze. Jak nie mam to nie jem, ale jak wiem, że coś jest to idę zjeść.
To prawda, trzymacie słodyczy w domu to zbrodnia. Ja kocham teraz w tym okresie korzenne ciastka i kupuje co jakiś czas bo znikają jakoś dziwnie szybko 🙈 i jeszcze w biedrze wyczaiłam zimowe smaki rurek z kremem, czekolada z pomarańcza. Nie mogę przestać o nich myśleć 😅

reklama
U nas też takie rozmowy. Mozna było zużyć kasę na przyjemności 😁
My w sumie szybko przestaliśmy się zabezpieczać, odkąd zaczęliśmy oboje pracować to zaczęliśmy uskuteczniać stosunek przerywany, bo wiedzieliśmy ze nawet jak wpadniemy to będzie ok ;) i niestety nie czuje się bogatsza przez te zaoszczędzone pieniądze na gumkach 😅

Do góry