reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Nie wiem bo z tego co się orientowałam to to co mi ginekologa napisała żeby zrobić w badaniu spermy to koszt 1000 zł (pewnie badanie rozszerzone).
Na stronie kliniki, w której będzie robił mój narzeczony jest napisane, że najlepiej zrobić seminogram, a reszty nie robić na własną rękę, tylko gdy lekarz uzna to za konieczne, dlatego my zdecydowaliśmy się tylko na seminogram na początek.

Nie wiem bo z tego co się orientowałam to to co mi ginekologa napisała żeby zrobić w badaniu spermy to koszt 1000 zł (pewnie badanie rozszerzone).
To prawdopodobnie masz w tym cały seminogram, fragmentację, hba a i może test MAR ( mój mąż właśnie za taki pakiet płacił coś koło 1000zl).

Ja na drugim roku studiów biegłam po tabletki 🙈 dobrze, że wtedy nie wpadłam bo pewnie marnowała bym życie z byłym partnerem 🤷 a zwyczajnie pękła gumka 🙈. Dobrze, że takie leki są. Z mężem natomiast cały czas rozmawiamy, że bez sensu się zabezpieczaliśmy 😂 jaka to by była oszczędność na gumkach przy początku związku 😂😂😂
Yep Yes GIF by Rosanna Pansino

Przykre strasznie, chociaż ja np. trafiłam na dziewczynę, która się cieszyła z poronienia bo to była wpadka i w ogóle mega szczęście ją spotkało 🙈 no szanuje emocje każdego ale było mi jakoś dziwnie
Jak roniłam pierwszą ciążę, to leżałam na sali z babką w dokładnie takiej samej sytuacji ;) Babka po 40, szanowana adwokat, mówiła że wpadli, dowiedziała się o ciąży (już martwej) na badaniu kontrolnym. Także generalnie robiła wszystko, żeby nikt się o tym nie dowiedział i w duchu się cieszyła że tak się stało. Cały czas aż do zabiegu pracowała w szpitalnym łóżku 🙈🙈

Kurde, jestem 20 dni po zabiegu, jeżeli wszystko wróciło do normy, to powinno już być po owulacji.
I wiecie co Wam powiem? Tak mi mokro, śluz mnie dosłownie zalewa, taki przezroczysty, płodny 😂 chyba beta spadła już do 0 🙈 Aż się chce siknąć na owulaka, którego nie mam, żeby sprawdzić tą owulkę, ale chyba się powstrzymam i będę grzecznie czekać na okres 🙈
Nie sikam na owulaki, ale to dziwne nie wiedzieć od ponad roku kiedy mam owulację i oczekiwać na okres/2 kreski 🙈
Zaczynam nadrabiać 😏

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(
W sensie jutro idziesz na pierwsza wizytę do gine tak? Nie znam sie na betach, ale nie wydaje sie aż tak koszmarnie wysoka. Spokojnie… jak sie czujesz?

reklama
Do góry