reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Nie wiem bo z tego co się orientowałam to to co mi ginekologa napisała żeby zrobić w badaniu spermy to koszt 1000 zł (pewnie badanie rozszerzone).
Na stronie kliniki, w której będzie robił mój narzeczony jest napisane, że najlepiej zrobić seminogram, a reszty nie robić na własną rękę, tylko gdy lekarz uzna to za konieczne, dlatego my zdecydowaliśmy się tylko na seminogram na początek.

Nie wiem bo z tego co się orientowałam to to co mi ginekologa napisała żeby zrobić w badaniu spermy to koszt 1000 zł (pewnie badanie rozszerzone).
To prawdopodobnie masz w tym cały seminogram, fragmentację, hba a i może test MAR ( mój mąż właśnie za taki pakiet płacił coś koło 1000zl).

Ja na drugim roku studiów biegłam po tabletki 🙈 dobrze, że wtedy nie wpadłam bo pewnie marnowała bym życie z byłym partnerem 🤷 a zwyczajnie pękła gumka 🙈. Dobrze, że takie leki są. Z mężem natomiast cały czas rozmawiamy, że bez sensu się zabezpieczaliśmy 😂 jaka to by była oszczędność na gumkach przy początku związku 😂😂😂
Yep Yes GIF by Rosanna Pansino

Przykre strasznie, chociaż ja np. trafiłam na dziewczynę, która się cieszyła z poronienia bo to była wpadka i w ogóle mega szczęście ją spotkało 🙈 no szanuje emocje każdego ale było mi jakoś dziwnie
Jak roniłam pierwszą ciążę, to leżałam na sali z babką w dokładnie takiej samej sytuacji ;) Babka po 40, szanowana adwokat, mówiła że wpadli, dowiedziała się o ciąży (już martwej) na badaniu kontrolnym. Także generalnie robiła wszystko, żeby nikt się o tym nie dowiedział i w duchu się cieszyła że tak się stało. Cały czas aż do zabiegu pracowała w szpitalnym łóżku 🙈🙈

Kurde, jestem 20 dni po zabiegu, jeżeli wszystko wróciło do normy, to powinno już być po owulacji.
I wiecie co Wam powiem? Tak mi mokro, śluz mnie dosłownie zalewa, taki przezroczysty, płodny 😂 chyba beta spadła już do 0 🙈 Aż się chce siknąć na owulaka, którego nie mam, żeby sprawdzić tą owulkę, ale chyba się powstrzymam i będę grzecznie czekać na okres 🙈
Nie sikam na owulaki, ale to dziwne nie wiedzieć od ponad roku kiedy mam owulację i oczekiwać na okres/2 kreski 🙈
Zaczynam nadrabiać 😏

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(

Dziewczyny, jestem załamana :( odebraliśmy dzisiaj wyniki kariotypu pary, mój jest prawidłowy, ale męża nie. Ma zrównoważona translokacje wzajemna. Czyli już wiem, co bylo powodem poronien i pewnie z tą ciaza będzie tak samo :(((( zbadałam też będę i mam aż 10793, a proga tylko 22,88. Jestem w 35dc. Wydaje mi sie, ze ta beta jest jakaś wysoka jak na tak wczesny etap. I tak boję sie, ze zarodek ma wady, bo prawdopodobieństwo jest bardzo duże :(( jutro idę do lekarza, ale jestem załamana:(
W sensie jutro idziesz na pierwsza wizytę do gine tak? Nie znam sie na betach, ale nie wydaje sie aż tak koszmarnie wysoka. Spokojnie… jak sie czujesz?

reklama
Do góry