reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

U mnie ból i plamienie pojawiły się dopiero około 7 tyg ciąży, wcześniej poza betą, którą nie przyrastała prawidłowo zero innych symptomów. Dla mnie dziwny byl brak bólu piersi, to mnie niepokoiło, brak mdłości no i w okolicy 6 tyg brak śladów ciąży w macicy.
Dziękuję za odpowiedź.

reklama
Mam schize że w ogóle nie ciemnieje kreska. Bete dopiero we wtorek zrobię i przyrost w czw.
Ale to pewnie moja głowa i przekonanie że się nie uda, bo dlaczego by miało.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..✊✊
Czemu nie zrobisz bety jutro? Może by Cię to uspokoiło? No chyba że nie masz możliwości

Czyli z tego co piszecie dopiero przy becie powyżej 1000 i braku pecherzyka w macicy można coś podejrzewać.

Muszę jakieś uspokajacze sobie zaserwować.
No ja akurat bete zbadałam po wizycie, na ktorej lekarz w usg nie widział śladów ciąży w macicy - była około 900 jak to dobrze pamiętam, następnie 3,4 dni pozniej około 1300 i nadal nic.

Mam schize że w ogóle nie ciemnieje kreska. Bete dopiero we wtorek zrobię i przyrost w czw.
Ale to pewnie moja głowa i przekonanie że się nie uda, bo dlaczego by miało.
Hej Kochana! Głowa do góry, pamiętaj że wybarwienie kreski nie świadczy o niczym - to tylko kawałek papieru. Mogłaś mieć mniej stężony mocz itp. Trzymam kciuki żeby beta pokazała we wtorek wysoki wynik!

Dziękuję. I współczuję że musiałaś to przechodzić.
Dziękuje🥺
Czyli z tego co piszecie dopiero przy becie powyżej 1000 i braku pecherzyka w macicy można coś podejrzewać.

Muszę jakieś uspokajacze sobie zaserwować.
U mnie wszystkie te objawy pojawiły się 6/7 tydzień ciąży.

Zrób bete i na spokojnie czekaj na wizytę u ginekologa.

Jeżeli pojawi się krwawienie żywa krwią, bol, mdłości z wymiotami, osłabienie, gorączka lub bol ramion taki tępy (może świadczyć o pęknięciu jajowodu i krwawienie do otrzewnej) zgłoś się na IP najbliższego szpitala.

Czemu się niepokoisz?

Faktem jest że wysokie kobiety lepiej się prezentują w płaskim obuwiu od niskich, ale nie prawdą jest że nie pasują nam (też jestem niska). Ja wczoraj szalałam na szpilce i dziś chodzę jak pokraka 🙈 rzadko jestem "oddalona" i jak już się nadarzy okazja to wychodzę spoza swoje strefy komfortu by zabłysnąć. Dziś weszłam na stronę sali i okazało się że robili transmisje na żywo 😁 i jestem tam ja "laska" 😁😁😁
Ja wiem, czy lepiej 🤷 tenisówki spoko ale jakieś eleganckie buty do sukienki 🤔 stopa 41/42 wygląda jak kajak 😂 a już na 100% nie ma nic wspólnego z sexy 🙈 wiem co mówię, mam 180cm 🙈 dlatego na wejście szpile i tenisówki jak już ludzie nie ogarniają 😂😂😂

Uff dobrze po tych wszystkich historiach przeczytać jakieś „pozytywne” wspomnienia. Straszne to jest, współczuje Wam bardzo takich doświadczeń 😞 Obserwuję na fb fundacje rodzic po ludzku i jak tam czasem wrzucają historie kobiet to aż się wierzyć nie chce, co się może dziać w tych czasach w cywilizowanym świecie. Przez to wszystko marzy mi się poród domowy, jeśli kiedykolwiek uda się zajść i będzie zdrowa ciąża. Bardzo lubię oglądać filmiki kobiet z porodów domowych, hypnobirthing itp. Chciałabym kiedyś zostać doulą, jeśli samej uda mi się doświadczyć ciąży i porodu 🙂
Też lubię oglądać 🙈 tak sobie myślę, że swój też chętniej bym obejrzała 🤔 tak z drugiej strony 🤔 i nie mówię o nagraniu 😂 raczej o wyjściu z ciała na czas bólu 😂 chyba jak zajdę w ciążę zacznę ćwiczyć jakieś medytacje 🤔

Na dzień dzisiejszy używam może z 6 zapachów ale tak popatrzyłam na tą fotkę i zatęskniłam za Armani Mania😋

Wszystko mam i leży 😂 Maseczki, które w Pl nakupuję to już przeterminowane🤣

Kiedyś kochałam jeansy ale od kiedy zaszłam w 1wszą ciążę to jeansy tylko ładnie w szafie wyglądają 🙈 Chodzę albo w leginsach latem albo w dresach różnych, innych materiałowych spodniach a po domu to do dziś w ciążowych z h&m 🤣

Ja często kupuję takie buraki gotowe🙈

Tak-mi w Pl normalnie ginekolog dawał receptę na heparynę

Moja mama jak przyjechała po nią karetka, to jeszcze sama do niej weszła, wszystko było jeszcze ok. Gorzej się zrobiło w kolejnych dniach-myśleliśmy już, że z tego nie wyjdzie. A ojca nie poznałam jak go przyjechałam odwiedzić do szpitala. Pytałam się" tato to na pewno ty?" On mi tylko głową kiwał, że tak ale ja cały czas byłam niepewna i jak zobaczyłam tatuaż to wiedziałam, że to moj tata.Widzialam go kilka miesięcy wcześniej i po wylewie go nie poznałam 😒 Cud, że moi rodzice jakoś funkcjonują - Bogu dziękować tylko.

Współczuję, normalnie brak litości mają ci lekarze...

Trzeba odstawić

Boże jak czytam takie historie, to aż ciężko uwierzyć, że to się dzieje w cywilizowanym kraju🤦🏼‍♀️
Strasznie Ci współczuję tego przeżycia...

Ja nie mogę 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Serio brakuje słów

Ja jeśli nie poronię do tego czasu to wizyta dopiero 20grudnia-takze trochę tego czekania jest i jedynie co mogę na uspokojenie robić to testy i piję melisę 🙈
Ufff nie lada wyzwanie Was nadrobić 😁
Cud, że jeszcze od dzieci się nie zaraziłam-już 2tyg.chore.
Chyba porelaksuję się jeszcze rozwiązując sudoku😆
Staremu miałam nie mówić 🙄Chciałam mu powiedzieć dopiero jeśli po tygodniu testy by nadal ciemniały ale oczywiście nie wytrzymalam a ten uszczęśliwiony, że w końcu nie będzie musiał łykać supli na każdej przerwie w pracy 🤣
Tylko bez takiego gadania! Wszystko będzie dobrze! Trzeba mocno w to wierzyć!

reklama
Do góry