reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

U mnie ból i plamienie pojawiły się dopiero około 7 tyg ciąży, wcześniej poza betą, którą nie przyrastała prawidłowo zero innych symptomów. Dla mnie dziwny byl brak bólu piersi, to mnie niepokoiło, brak mdłości no i w okolicy 6 tyg brak śladów ciąży w macicy.
Dziękuję za odpowiedź.

reklama
Mam schize że w ogóle nie ciemnieje kreska. Bete dopiero we wtorek zrobię i przyrost w czw.
Ale to pewnie moja głowa i przekonanie że się nie uda, bo dlaczego by miało.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..✊✊
Czemu nie zrobisz bety jutro? Może by Cię to uspokoiło? No chyba że nie masz możliwości

Czyli z tego co piszecie dopiero przy becie powyżej 1000 i braku pecherzyka w macicy można coś podejrzewać.

Muszę jakieś uspokajacze sobie zaserwować.
No ja akurat bete zbadałam po wizycie, na ktorej lekarz w usg nie widział śladów ciąży w macicy - była około 900 jak to dobrze pamiętam, następnie 3,4 dni pozniej około 1300 i nadal nic.

Mam schize że w ogóle nie ciemnieje kreska. Bete dopiero we wtorek zrobię i przyrost w czw.
Ale to pewnie moja głowa i przekonanie że się nie uda, bo dlaczego by miało.
Hej Kochana! Głowa do góry, pamiętaj że wybarwienie kreski nie świadczy o niczym - to tylko kawałek papieru. Mogłaś mieć mniej stężony mocz itp. Trzymam kciuki żeby beta pokazała we wtorek wysoki wynik!

Dziękuję. I współczuję że musiałaś to przechodzić.
Dziękuje🥺
Czyli z tego co piszecie dopiero przy becie powyżej 1000 i braku pecherzyka w macicy można coś podejrzewać.

Muszę jakieś uspokajacze sobie zaserwować.
U mnie wszystkie te objawy pojawiły się 6/7 tydzień ciąży.

Zrób bete i na spokojnie czekaj na wizytę u ginekologa.

Jeżeli pojawi się krwawienie żywa krwią, bol, mdłości z wymiotami, osłabienie, gorączka lub bol ramion taki tępy (może świadczyć o pęknięciu jajowodu i krwawienie do otrzewnej) zgłoś się na IP najbliższego szpitala.

Czemu się niepokoisz?

Faktem jest że wysokie kobiety lepiej się prezentują w płaskim obuwiu od niskich, ale nie prawdą jest że nie pasują nam (też jestem niska). Ja wczoraj szalałam na szpilce i dziś chodzę jak pokraka 🙈 rzadko jestem "oddalona" i jak już się nadarzy okazja to wychodzę spoza swoje strefy komfortu by zabłysnąć. Dziś weszłam na stronę sali i okazało się że robili transmisje na żywo 😁 i jestem tam ja "laska" 😁😁😁
Ja wiem, czy lepiej 🤷 tenisówki spoko ale jakieś eleganckie buty do sukienki 🤔 stopa 41/42 wygląda jak kajak 😂 a już na 100% nie ma nic wspólnego z sexy 🙈 wiem co mówię, mam 180cm 🙈 dlatego na wejście szpile i tenisówki jak już ludzie nie ogarniają 😂😂😂

Uff dobrze po tych wszystkich historiach przeczytać jakieś „pozytywne” wspomnienia. Straszne to jest, współczuje Wam bardzo takich doświadczeń 😞 Obserwuję na fb fundacje rodzic po ludzku i jak tam czasem wrzucają historie kobiet to aż się wierzyć nie chce, co się może dziać w tych czasach w cywilizowanym świecie. Przez to wszystko marzy mi się poród domowy, jeśli kiedykolwiek uda się zajść i będzie zdrowa ciąża. Bardzo lubię oglądać filmiki kobiet z porodów domowych, hypnobirthing itp. Chciałabym kiedyś zostać doulą, jeśli samej uda mi się doświadczyć ciąży i porodu 🙂
Też lubię oglądać 🙈 tak sobie myślę, że swój też chętniej bym obejrzała 🤔 tak z drugiej strony 🤔 i nie mówię o nagraniu 😂 raczej o wyjściu z ciała na czas bólu 😂 chyba jak zajdę w ciążę zacznę ćwiczyć jakieś medytacje 🤔

Na dzień dzisiejszy używam może z 6 zapachów ale tak popatrzyłam na tą fotkę i zatęskniłam za Armani Mania😋

Wszystko mam i leży 😂 Maseczki, które w Pl nakupuję to już przeterminowane🤣

Kiedyś kochałam jeansy ale od kiedy zaszłam w 1wszą ciążę to jeansy tylko ładnie w szafie wyglądają 🙈 Chodzę albo w leginsach latem albo w dresach różnych, innych materiałowych spodniach a po domu to do dziś w ciążowych z h&m 🤣

Ja często kupuję takie buraki gotowe🙈

Tak-mi w Pl normalnie ginekolog dawał receptę na heparynę

Moja mama jak przyjechała po nią karetka, to jeszcze sama do niej weszła, wszystko było jeszcze ok. Gorzej się zrobiło w kolejnych dniach-myśleliśmy już, że z tego nie wyjdzie. A ojca nie poznałam jak go przyjechałam odwiedzić do szpitala. Pytałam się" tato to na pewno ty?" On mi tylko głową kiwał, że tak ale ja cały czas byłam niepewna i jak zobaczyłam tatuaż to wiedziałam, że to moj tata.Widzialam go kilka miesięcy wcześniej i po wylewie go nie poznałam 😒 Cud, że moi rodzice jakoś funkcjonują - Bogu dziękować tylko.

Współczuję, normalnie brak litości mają ci lekarze...

Trzeba odstawić

Boże jak czytam takie historie, to aż ciężko uwierzyć, że to się dzieje w cywilizowanym kraju🤦🏼‍♀️
Strasznie Ci współczuję tego przeżycia...

Ja nie mogę 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Serio brakuje słów

Ja jeśli nie poronię do tego czasu to wizyta dopiero 20grudnia-takze trochę tego czekania jest i jedynie co mogę na uspokojenie robić to testy i piję melisę 🙈
Ufff nie lada wyzwanie Was nadrobić 😁
Cud, że jeszcze od dzieci się nie zaraziłam-już 2tyg.chore.
Chyba porelaksuję się jeszcze rozwiązując sudoku😆
Staremu miałam nie mówić 🙄Chciałam mu powiedzieć dopiero jeśli po tygodniu testy by nadal ciemniały ale oczywiście nie wytrzymalam a ten uszczęśliwiony, że w końcu nie będzie musiał łykać supli na każdej przerwie w pracy 🤣
Tylko bez takiego gadania! Wszystko będzie dobrze! Trzeba mocno w to wierzyć!

reklama
Do góry