reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ale dobrze! Zamknijmy ten mega smutny temat. Bo w końcu tu czekamy na grubaśne krechy, a potem już tylko 9 nudnych miesięcy ;)

Tak na marginesie. Jakiś pomysł na fajny, ale szybki obiad? Dawno nie gotowałam, chciałabym jutro coś zrobić nowego ale też nie wydać fortuny i nie stać pół dnia przy garach :)
Kurczak w sosie z pomidorów, suszonych pomidorów i serka macarpone, chilli con carne, Warzywa na patelnię + sos czosnkowy.
A poza tym polecajka na przyszłość. Ja mam zawekowany rosół i jak nie mam pomysłu, to otwieram i robię zupę z czymkolwiek (np. pomidorowa, brokułowa, dyniowa, krem z warzyw).
Jezu dziewczyny co wy opowiadacie za historie :( śmianie się podczas łyżeczkowania? ;( straszne… poza tym w szpitalu klinicznym niby wyrażasz zgodę na obecność studentow, ale może warto byłoby zapytać pacjentkę w takiej sytuacji czy mogą być :( są chyba mniej traumatyczne historie na gin-pół, które można im pokazać… chociażby poród sn czy cc.. 😥
No tak, ale ten student potem też będzie miał poronienia, a nie tylko porody... Co do zgody pacjentki i ich zachowania to zupełnie odrębne tematy.

reklama
Kurczak w sosie z pomidorów, suszonych pomidorów i serka macarpone, chilli con carne, Warzywa na patelnię + sos czosnkowy.
A poza tym polecajka na przyszłość. Ja mam zawekowany rosół i jak nie mam pomysłu, to otwieram i robię zupę z czymkolwiek (np. pomidorowa, brokułowa, dyniowa, krem z warzyw).

No tak, ale ten student potem też będzie miał poronienia, a nie tylko porody... Co do zgody pacjentki i ich zachowania to zupełnie odrębne tematy.
Jeśli pójdzie na specjalizacje z gin-pol to się wszystkiego nauczy, a student to jest tak naprawdę podpora dla ściany 🙄 ja rozumiem że muszą różne rzeczy zobaczyć, ale kobieta, która jednocześnie cierpi psychicznie i fizycznie i czuje sie najgorzej w swoim życiu nie jest najlepszą pacjentką dla studentow ;( tak po ludzku myśle…ale z drugiej strony lekarz na oddziale musi jednocześnie obrobić swoich pacjentów, zrobić zabiegi i jeszcze prowadzić zajęcia i tak to wyglada później 😐

Cześć dziewczyny 🙂 Wracam tu do staraczek po kilku miesiącach bez starań dla odpoczynku głowy i organizmu. Nie wiem czy któraś dziewczyna mnie jeszcze pamięta 😅 Ten cykl mam bezowulacyjny więc będę dopingować w kolejnym cyklu idziemy na IUI. Zaczynam nowy rozdział 👍
Ja pamiętam🙂 szkoda że do Nas wracasz a nie jesteś na Mamusiach, ale życie🫤 szkoda że bezowulacyjny. Powodzenia z IUI✊✊😍

Bardzo doceniam bycie sobą i pochwalam trampki, po ostatnim weselu miałam odciski przez 12 dni , założyłam złote słupki na platformie, były mega wygodne, ale niestety nowe i nierozchodzone😅 niestety jestem niska i do mojej kreacji trampki nie pasowałyby🤷‍♀️😆
Faktem jest że wysokie kobiety lepiej się prezentują w płaskim obuwiu od niskich, ale nie prawdą jest że nie pasują nam (też jestem niska). Ja wczoraj szalałam na szpilce i dziś chodzę jak pokraka 🙈 rzadko jestem "oddalona" i jak już się nadarzy okazja to wychodzę spoza swoje strefy komfortu by zabłysnąć. Dziś weszłam na stronę sali i okazało się że robili transmisje na żywo 😁 i jestem tam ja "laska" 😁😁😁

Dziewczyny, które przeszły przykrą sytuację cp. Czy oprócz slabo przyrastającej bety miałyście jakieś inne objawy (bóle, plamienia, cokolwiek)?
Objawy zaobserwowane:
• Brunatne plamienie
• Plamienie żywa krwią
• Tępy bol na początku, następnie kłujący promieniujący na udo (bol był taki ze powodował utykanie)
• Mdłości
• Beta 1840 ( początkowe przyrosty 250%, 112%, 55%), progesteron 26 ng/ml i brak widocznego pęcherzyka w macicy.

Faktem jest że wysokie kobiety lepiej się prezentują w płaskim obuwiu od niskich, ale nie prawdą jest że nie pasują nam (też jestem niska). Ja wczoraj szalałam na szpilce i dziś chodzę jak pokraka 🙈 rzadko jestem "oddalona" i jak już się nadarzy okazja to wychodzę spoza swoje strefy komfortu by zabłysnąć. Dziś weszłam na stronę sali i okazało się że robili transmisje na żywo 😁 i jestem tam ja "laska" 😁😁😁
Ja nie powiedziałam, że trampki nie pasują niskim osobom, tylko, że mi do kreacji nie pasowały akurat 😁
Na codzień lubię chodzić w trampkach i do spódnicy też ubieram🙂
Nie mam problemu ze swoim wzrostem 1.62 ,.chociaż waga "lekko" się nie zgadza🤣

Ja nie powiedziałam, że trampki nie pasują niskim osobom, tylko, że mi do kreacji nie pasowały akurat 😁
Na codzień lubię chodzić w trampkach i do spódnicy też ubieram🙂
Nie mam problemu ze swoim wzrostem 1.62 ,.chociaż waga "lekko" się nie zgadza🤣
Ja jestem za niska, z moją wagą powinnam nieco podrosnąć 😅

Dziewczyny, które przeszły przykrą sytuację cp. Czy oprócz slabo przyrastającej bety miałyście jakieś inne objawy (bóle, plamienia, cokolwiek)?
Właściwie tylko krwawienie, wręcz krwotoki. Nic poza tym. Gdyby nie beta skacząca raz tak raz siak, ale jednak ciągle idąca do góry, to wierzyłabym lekarzom że to poronienie.

reklama
Do góry