reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Jeszcze jedno pytanie do Pań Sów Mądrych Głów 🦉:
Ja mam grupę krwi 0rh-, mąż ma Arh-, wczoraj przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Doczytałam, że to jest przy konflikcie serologicznym. To niemożliwe, żeby z dwóch minusów zrobił się plus u dziecka.
To po prostu profilaktycznie dostałam? Ktoś coś wie w tym temacie? 🙈
ja jeszcze do tego nie doszłam, to nie wiem, ale czy macie oboje potwoerdzoną ważnymi badaniami tę grupę krwi?

ja jeszcze do tego nie doszłam, to nie wiem, ale czy macie oboje potwoerdzoną ważnymi badaniami tę grupę krwi?
Ja potwierdzałam w zeszłym tygodniu, mąż mówi, że pamięta z książeczki zdrowia. Myśle, że dobrze mówi, teściowa potwierdza.
Ale też mu powiem, żeby w najbliższym czasie jeszcze potwierdził.
Ja wcześniej tez o tym nie myślałam, żeby robić, moja mama tez mnie nie okłamała w tej kwestii i tez w starej książeczce sprawdziłam i mam - 🙈

Jeszcze jedno pytanie do Pań Sów Mądrych Głów 🦉:
Ja mam grupę krwi 0rh-, mąż ma Arh-, wczoraj przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Doczytałam, że to jest przy konflikcie serologicznym. To niemożliwe, żeby z dwóch minusów zrobił się plus u dziecka.
To po prostu profilaktycznie dostałam? Ktoś coś wie w tym temacie? 🙈
Jeśli Wy macie rh-, nie ma możliwości, żeby Wasze dziecko miało dodatnie rh, ale o ile wiem taka jest odgórna procedura - jeśli matka ma rh-, a nastąpiło poronienie, podaje się immunoglobulinę.

Ja potwierdzałam w zeszłym tygodniu, mąż mówi, że pamięta z książeczki zdrowia. Myśle, że dobrze mówi, teściowa potwierdza.
Ja wcześniej tez o tym nie myślałam, żeby robić, moja mama tez mnie nie okłamała w tej kwestii i tez w starej książeczce sprawdziłam i mam - 🙈
może takie informacje z książeczki nie są już ważne? My do ivf musieliśmy oboje zrobić badania na grupę krwi, pomimo tego, że oboje znamy swoją grupę. Może jeżeli para nie może przedstawić takiego badania, to na wszelki wypadek zastrzyk idzie w ruchu?

Ale to takie totalne gdybanie, podejrzenia. W sumie teraz to jestem ciekawa jaka jest prawidłowa odpowiedź na Twoje pytanie

Pamiętaj, ze żeby wynik był brany pod uwagę musisz mieć go dwukrotnie oznaczonego (dawcy krwi mogą mieć kartę dawcy i to również wystarcza).
Moi teściowie maja rh+ i byli przekonani, że i mój mąż takie ma, a jednak jest inaczej, wiec jeśli chcesz mieć pewność, należy to zbadać :)

może takie informacje z książeczki nie są już ważne? My do ivf musieliśmy oboje zrobić badania na grupę krwi, pomimo tego, że oboje znamy swoją grupę. Może jeżeli para nie może przedstawić takiego badania, to na wszelki wypadek zastrzyk idzie w ruchu?

Ale to takie totalne gdybanie, podejrzenia. W sumie teraz to jestem ciekawa jaka jest prawidłowa odpowiedź na Twoje pytanie
No ja miałam przy sobie ten wynik potwierdzony. Skserowali go prawdopodobnie do teczki i mi go oddali ☺️

reklama
Pamiętaj, ze żeby wynik był brany pod uwagę musisz mieć go dwukrotnie oznaczonego (dawcy krwi mogą mieć kartę dawcy i to również wystarcza).
Moi teściowie maja rh+ i byli przekonani, że i mój mąż takie ma, a jednak jest inaczej, wiec jeśli chcesz mieć pewność, należy to zbadać :)
Tak apropo, jeśli ja mam na wyniku z grupą krwi napis "potwierdzony" to on jest najważniejszy z najważniejszych?

Do góry