reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jeśli Wy macie rh-, nie ma możliwości, żeby Wasze dziecko miało dodatnie rh, ale o ile wiem taka jest odgórna procedura - jeśli matka ma rh-, a nastąpiło poronienie, podaje się immunoglobulinę.
jest tak jak mówisz, znalazłam coś takiego:

Załączniki

• b4a3ce6d-0d48-4e2e-b824-2f25fa3de154.jpeg
    b4a3ce6d-0d48-4e2e-b824-2f25fa3de154.jpeg
    65,3 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Pamiętaj, ze żeby wynik był brany pod uwagę musisz mieć go dwukrotnie oznaczonego (dawcy krwi mogą mieć kartę dawcy i to również wystarcza).
Moi teściowie maja rh+ i byli przekonani, że i mój mąż takie ma, a jednak jest inaczej, wiec jeśli chcesz mieć pewność, należy to zbadać :)

Dzięki!
Ja miałam krew raz pobieraną w śla, ale do dwóch probówek, tak mnie pielęgniarka poinformowała, żeby był wynik w 100% miarodajny, to musi mi tego więcej pobrać. Najpierw miałam w tym samym dniu wyniki, na którym było: niepotwierdzony, a dwa dni później miałam: potwierdzony

Kupowałyście testy może one step? Na Amazonie mają dobrą cenę i opinie Zobacz załącznik 1581393

Też się nad nimi zastanawiam. Ktoś coś wie na ich temat?
Ja je mam od zeszłego cyklu i są na tyle dobre, że (jak to kici kocia napisała) nie pokazują chujocieni 😆
Dobra ! Było smutno ale realnie coś ruszyło 🤔, 15 testów czeka na mnie w paczkomacie 🙂 niby mówią, że po biochemie łatwiej zajść 🤔 po pierwszym poronieniu 4mc później byłam w ciąży.... Także do roboty 🤷
Ja zaraz po biochemię zaszłam w donoszoną ciążę ☺️
Jeszcze jedno pytanie do Pań Sów Mądrych Głów 🦉:
Ja mam grupę krwi 0rh-, mąż ma Arh-, wczoraj przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Doczytałam, że to jest przy konflikcie serologicznym. To niemożliwe, żeby z dwóch minusów zrobił się plus u dziecka.
To po prostu profilaktycznie dostałam? Ktoś coś wie w tym temacie? 🙈
Ja czytałam, że dają bo ojciec jest zawsze domniemany 🙈

Ej, powiem Wam, że jestem z Was dumna :D Napierdalamy strony jak za starych dobrych czasów 🤣🤣🤣
Working Comedy Central GIF by Drunk History
Ruch jak na targu😁
Nie nadążam z nadrabianiem, a miałam dzisiaj wolne😁
Boję się tu jutro wieczorem zaglądać jak w pracy będzie jak zwykle busy i nie będę miała jak wchodzić na forum😂🤣🤣
Coś mi pachnie rekordem stron ten miesiąc na kreskach😃

Ruch jak na targu😁
Nie nadążam z nadrabianiem, a miałam dzisiaj wolne😁
Boję się tu jutro wieczorem zaglądać jak w pracy będzie jak zwykle busy i nie będę miała jak wchodzić na forum😂🤣🤣
Coś mi pachnie rekordem stron ten miesiąc na kreskach😃
Nawet mi nie mów... Ja jeszcze jutro jestem w domu, ale w sobotę mam zmianę 12 godzin... Nie wiem jak ogarnę przeczytanie wszystkiego 🤣🤣🤣

Jeszcze jedno pytanie do Pań Sów Mądrych Głów 🦉:
Ja mam grupę krwi 0rh-, mąż ma Arh-, wczoraj przed wyjściem dostałam zastrzyk z immunoglobuliny. Doczytałam, że to jest przy konflikcie serologicznym. To niemożliwe, żeby z dwóch minusów zrobił się plus u dziecka.
To po prostu profilaktycznie dostałam? Ktoś coś wie w tym temacie? 🙈
Immunoglobina może być też potrzebna przy konflikcie na grupach głównych ale to chyba w relacji matka-dziecko. U mnie tak było, pomimo że ja nigdy nie mialam żadnych przeciwciał to Młoda je miala i musiała w inku leżeć 3 dni.

reklama
Do góry