reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Wszystkie badania z krwi zrobi w normalnym labie. Ja nawet kariotypy poza kliniką ogarniałam ;)
Przypomnisz gdzie robiłaś kariotypy? Bo chyba miałaś szybko wyniki? Powoli dojrzewam do zrobienia ich w następnym miesiącu i zastanawiałam się czy kombinować czy po prostu z testdna. I robiłaś tez Ty/mąż HLA-C?

Przypomnisz gdzie robiłaś kariotypy? Bo chyba miałaś szybko wyniki? Powoli dojrzewam do zrobienia ich w następnym miesiącu i zastanawiałam się czy kombinować czy po prostu z testdna. I robiłaś tez Ty/mąż HLA-C?
Kariotypy robiliśmy w szpitalu powiatowym. Cena była niska, bo około 350zł, a czas oczekiwania jakieś 10 dni (chyba w praniu wyszło 11).
HLA-C nie robiliśmy, ale myślę o tym intensywnie.

USG robiłam w poprzednim cyklu. Gin powiedział w ogóle, że wszystko ok, ale ogólnie mało powiedział. Wyciągnęłam dokumentację medyczną z wizyty, a tam było właśnie cienkie endo i bez pecherzyka. To mi dało do myślenia i zaczęłam zgłebiać bardziej. Poszłam do hematologa, ale wszystkie badania w normie. W tym cyklu dopiero progesteron zrobiłam, na początku następnego cyklu zrobię resztę hormonów. To położna mi powiedziała, że z takim cienkim endo to ja raczej nie mam owulki, bo "to nie jest endometrium do owulacji"🤷‍♀️
Pamiętam, że chyba już ktoś kiedyś pytał, ale nie mogę znaleźć: Co polecacie na poprawę endo?
Tak jak @Bolilol napisała - nawet przy cienkim endo możliwa jest owulacja, to nie jest coś wykluczającego.

Kariotypy robiliśmy w szpitalu powiatowym. Cena była niska, bo około 350zł, a czas oczekiwania jakieś 10 dni (chyba w praniu wyszło 11).
HLA-C nie robiliśmy, ale myślę o tym intensywnie.
Ooo dziękuje. Obczaje czy u nas w przyszpitalnych diagnostykach robią takie badania i porównam ceny :)

A czy któraś Was w okresie starań była może u immunologa?
Mój ginekolog ostatnio wspomniał mi, że moje ciąże biochemiczne i brak efektów przez te 1,5 roku mogą mieć podłoże immunologiczne. Właśnie patrzę i w enel-medzie zwolnił się akurat termin więc wskoczyłam. Już próbuje wszystkiego co mogę, może akurat się czegoś dowiem. Na razie chodziłam tylko do ginekologa i endokrynologa ( bo Hashimoto i niedoczynność)
Ja jestem pod opieką immunologa (dr Paśnik z Łodzi). Jak masz możliwość, to idź, może zleci Ci jakieś badania pod tym kątem np. immunofenotyp, kir, cytokiny, cross-match, allo-mlr, ana2 lub ana3.

reklama
Do góry