reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Tak naprawdę to tylko Wy mnie wspierałyscie w tym wszystkim więc bardzo Wam dziękuję ❤️ mąż musiał być z dziećmi więc w sumie wszystko przeżyłam fizycznie sama 😔 i nie czuje się ani silna ani dzielna. Były momenty że chciałam poprostu uciekać. Zresztą wprost lekarzowi powiedziałam że gdyby decyzja była tylko moja to bym w życiu nie przyszła 🤦 eh. Z psychologiem rozmawiałam dwa razy w szpitalu i nawet sama zauważyłam że unikam tematu i krążę wokół 🤦
Znam to aż za dobrze ;) Też wszystkie nieudane ciąże przechodziłam sama bo mąż musiał być z dziećmi. Strasznie mnie to bolało, ale wiem że nie było innego wyjścia

reklama
Znam to aż za dobrze ;) Też wszystkie nieudane ciąże przechodziłam sama bo mąż musiał być z dziećmi. Strasznie mnie to bolało, ale wiem że nie było innego wyjścia
Jak znalazłaś w sobie siłę by się starać po stracie? Ja niby chce, ale mnie paraliżuje na samą myśl. Nie wiem jak na to spojrzeć

Ogromne kciuki, żeby pomimo wszystkich tych przeciwności było wszystko dobrze <3
Ja bym nie wytrzymała i jeśli tylko beta rośnie to poszłabym jeszcze w tym tygodniu skontrolować USG 🤔
Tez bym poszła u mnie beta była 6 tys i było już widoczne serce niestety w jajniku, nie w macicy.
Po stymulacji, krwawieniu i zabiegach medycznych, i takiej becie poszłabym się zbadać już jutro no i progesteron warto byłoby sprawdzic.

Wiecie, same suplementy nie sprawią ze ktoś nagle w ciąże zajdzie magicznie, jeśli jest w czymś innym problem. A osoba która problemu z zajściem nie będzie miała, to i tak zajdzie w ciąże bez niego. Z tego co kojarzę mamy cztery przypadki osób które zaszły w ciąże i akurat brały ten magnez.
AScarlett - której udało się w cyklu IUI
Brownie - ktora miała laparo, antybiotyk i drożność zaraz przed zajściem
Żołna - Ty zaczęłaś brać dzień przed owu w 3 cyklu starań, a poprzednie ciąże miałaś z 1cyklu. Szczerze wątpię żeby ten magnez miał u Ciebie jakikolwiek wpływ, ale lekarzem nie jestem i to tylko moje przeczucia.
No i teraz Kitsune :)
I proszę nie zrozumcie mnie źle, tonący brzytwy się chwyta i sama biorę go od dwóch miesięcy, ale jakimś cudem magicznie w ciąże nie zaszłam dzięki niemu :)
Oczywiście, że to zależy od przyczyny problemu 🙂 ale nie da się ukryć, że porządny magnez obniża czynność skurczową macicy, co może być pomocne jeśli jest problem z zagnieżdżeniem 🙂 z dobrą dawką magnezu macica jest bardziej hmmm....zrelaksowana 🙂 Warto spróbować 🙂 ja prawie całą ciążę byłam na końskich dawkach magnezu 🤷 przez to, że macica się stawiała. I znam wiele takich przypadków.

I tak sobie myśle ze mam objawy . Bola mie cycki, mam uderzenia gorąca. Ale myślałam ze to efekt stymulacji.
Kochana, jak tak wszystko już przeczytałam, to myślę, że jednak wskazany jest umiarkowany entuzjazm. No bo to kosmiczna historia jest 🤷🏼‍♀️. I to rtg. Niech to diabli. Ja oczywiście trzymam kciuki za cud ❤️ Trzymam z całych sił ✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻🍀 I wtedy wszystkie będziemy się cieszyć jak głupie 😁
A objawy niestety w tych nieudanych ciążach też są :(
No współczuję Ci, bo masz teraz niezłą rozkminę 🤯 Trzymaj się!!!!

reklama
Do góry