reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jedyne dla mnie wytłumaczenie jak sobie myśle to ze miałam w październiku bardzo późno owulacje, koło 19-20 dnia. To nie był jeszcze cykl stymulowany. Zaskoczyło. Po 9 dniach dostałam miesiączki ale może ten pęcherzyk nie dotarł do macicy, okres był, negatywny test a on się zagnieździł zaraz po okresie albo w trakcie? To możliwe? No i potem 10dc , HSG, a tam nic nie widać. A może po prostu był a nie było widać, wiecie to sprzęt w szpitalu.
może twój okres był słynnym plamieniem implantacyjnym dlatego test wczęściej był negatywny.
W macicy nic nie było widać bo było za wcześnie.
Ale zastanawia mnie dlaczego ani lekarze w szpitalu ani twoja lekarka podczas usg w nowym cyklu nie zauważyli zmian np w endometrium.

reklama
może twój okres był słynnym plamieniem implantacyjnym dlatego test wczęściej był negatywny.
Ale zastanawia mnie dlaczego ani lekarze w szpitalu ani twoja lekarka podczas usg w nowym cyklu nie zauważyli zmian np w endometrium.
Często nawet zasinienie szyjki widać, więc aż ciężko uwierzyć, że przeoczyli tyle rzeczy. 🫣

bo zdaje się ze to nie jest do końca prawidłowo rozwijająca się ciąża. Byłam na usg wczoraj i nie było widać człowieczka ani serca, tylko lekka poświata w środku a beta ponad 6 tys 🤷‍♀️ chyba ze to 4 tydzień ciąży… nie wiem

Kurcze laski teraz tak myślę... Pewnie będę musiała brać heparynę tak jak w poprzedniej ciąży, a lekarza umówiłam dopiero na koniec przyszłego tygodnia. Myślicie, że powinnam ją brać od momentu pozytywa? Już od razu? Tak się boję, żeby znowu coś nie poszło nie tak... :/ I nie wiem czy wcześniej lecieć do innego lekarza czy każdy mnie wyśmieje.

Kurcze laski teraz tak myślę... Pewnie będę musiała brać heparynę tak jak w poprzedniej ciąży, a lekarza umówiłam dopiero na koniec przyszłego tygodnia. Myślicie, że powinnam ją brać od momentu pozytywa? Już od razu? Tak się boję, żeby znowu coś nie poszło nie tak... :/ I nie wiem czy wcześniej lecieć do innego lekarza czy każdy mnie wyśmieje.
Ja ma takie zalecenia, pozytywny test mam dzwonić i odrazu dostaje receptę.

reklama
Kuźwa poruszona waszymi pozytywami i chodząc od wczoraj co chwilę do łazienki sprawdzając czy nie przyszła @ zrobiłam właśnie test i kuźwa wariuje bo widzę na nim cień a w życiu tych testów nie robiłam 😲 cień pojawił się przed czasem po nie całych 3min. No ale jak patrzę na zdjęcie to ja nic nie widzę. Zwariuje

Załączniki

• 16999749736965049176806543034379.jpg
    16999749736965049176806543034379.jpg
    277,2 KB · Wyświetleń: 157
Do góry