reklama
nikaplis
Fanka BB :)
tak jest, w środę USG Grażyny, czwartek badanie krwi na progesteron a piątek tarczyca. Ciekawa jestem jak to będzie, mam nadzieję że nie traumatyczne przeżycie moja manager myśli że chyba umieram bo co chwilę się na coś zrywamTak, właśnie taki brałam, przez kilka miesięcy, potem straciłam wene do tabletek, bo było ich dużo i z czegoś chciałam zrezygnować. Ale skoro mam brać to muszę coś zamówić ogarnąć. Dobrze pamiętam, że w tym tyg masz usg tarczycy i normalne?
Jak pik miałaś 1.5dnia temu a dzisiaj już lekarza widział ciałko żółte to chyba owulka od razu po piku? Mówił coś konkretniej kiedy mogła być?
Aksamitka28
Trzymam kciuki, żeby szybciutko ale strasznie się cieszę, że pojechałaś może jutro będzie "pyszniutkie" śniadankoZaczynam się bać kiedy mnie stąd w końcu wypuszczą bo już bym chciała wrócić do domku
anyżowa
Niee, nie powiedział mi dokładnego czasu owulki, zapytał kiedy miałam pozytywny test owu powiedziałam kiedy, i powiedział, że nie kłamią mnie testy. Tymbardziej nie mogę ogarnąć, że mam jakiś rodzaj pco , skoro cykle regularne, owulacje są potwierdzone, obraz usg normalny- nigdy nie przypuszczałam. Wg innych ginów amh spoko, a ten mówił że wysokietak jest, w środę USG Grażyny, czwartek badanie krwi na progesteron a piątek tarczyca. Ciekawa jestem jak to będzie, mam nadzieję że nie traumatyczne przeżycie moja manager myśli że chyba umieram bo co chwilę się na coś zrywam
Jak pik miałaś 1.5dnia temu a dzisiaj już lekarza widział ciałko żółte to chyba owulka od razu po piku? Mówił coś konkretniej kiedy mogła być?
Czytam szukam po wizycie opadły emocje i układam wszystko co mi powiedział, ale najważniejsze, że mam plan na najbliższe 3 4 miechy- to mnie trzyma przed walnięciem starań i odpoczynkiem chociaż na chwilę, mąż mi dzisiaj powiedział, że już ma dość,.że nic nie idzie jak ma iść. Powiedziałam mu, że też mam dość ale może jeszcze chwilę wytrzymamy. Dziś w drodze do lekarzy wspominaliśmy jak beztrosko i fajnie było w czasach, kiedy się" niestaraliśmy" w czasach, kiedy życie toczyło się swoim torem
Zachciało nam się a teraz ból i cierpienie- życie jest okrutne
Dong
Ale super kompleksowa wizyta! Chciałoby się, żeby więcej lekarzy miało takie podejście…Hej . Lekarz zrobił mi plan, dopatrzył się u mnie pco , bez charakterystycznego obrazu usg, między innymi na podstawie mixu moich podwyższonych androgenów. Nikt nigdy ani słowa na ten temat nie wspomniał, on jest pierwszy. Zwrócił uwagę na trzymanie IO w ryzach tak jak robię to dotychczas, oraz na rolę stresu, który bardzo podbija hormony, które są u mnie wysoko, a niby w normie, i obniżają te, które są z nisko. Stwierdził, że homeostaza hormonalna jest ważna a sam organizm nie jest " głupi". Mam zaleconą suplementacje proga po owulacji, bo mój naturalny prog dupy nie urywa- okolice 10 wzwyż i około.
Lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, odpowiedział na moje każde pytanie, ( wszystkie te o których pamiętałam)wizyta była kompleksowa spędziłam tam 1 h - wywiad, pobranie wymazów świeżych do drożności I usg .
Drożność w tym cyklu co nadejdzie jak się da, bo to mus żeby zrobić po 2 latach starań, 2- 3 stymulacji, nie powiedział czym plus ovitrelle plus progesteron dopochwowo cyclogest 400 mg. Taki plan na najbliższy czas. Włączenie od zaraz mio inozytolu dobrego.
Zaznaczył, że coś co działa u kogoś , niekoniecznie zadziała u mnie, i każdy przypadek bierze indywidualnie.
Zapytałam , co jeśli u mnie się to nie sprawdzi- powiedział , żebym nie myślała do przodu, jeśli to co teraz proponuję nie zda egzaminu, to dalej wspólnie omówimy dalsze kroki i może sprawdzimy powiązania immunologiczne, o które pytałam, ale kazał nie być mi w gorącej wodzie kąpanej i walczyć ze wszystkim "po kolei" bo nie mogę za dużo brać na głowę- mówił o wsparciu psychologicznym, jeśli jest mi ciężko, i zadbać o spokój bo kortyzol zawsze miałam pod górką.
Czujesz się spokojna z takim planem?
anyżowa
Koniecznie dawaj znać co u Ciebie. A w środę jaki masz dzień cyklu ?tak jest, w środę USG Grażyny, czwartek badanie krwi na progesteron a piątek tarczyca. Ciekawa jestem jak to będzie, mam nadzieję że nie traumatyczne przeżycie moja manager myśli że chyba umieram bo co chwilę się na coś zrywam
anyżowa
Tak , uważam, że moja ciekawość została zaspokojona, ilekroć wcześniej byłam u ginów czy endo, na większość pytań pozostawały odpowiedzi wymijające, tutaj nie, czuje dobrze wydany hajs. Jest parę pytań, o których zapomniałam, ale jest ok czuje, że on się zna na rzeczy, przemawiały przez niego o pierwsze dobre podejście, po drugie zaraził mnie pozytywną energią po trzecie merytorycznie był super, po czwarte było po nim poznać długoletnią praktykę i nieszablonowość w ocenie przypadku, skrupulatność- studiował długo moją "teczkę " badań, wziął podejście uwagę aspekt psychologiczny... wg mnie super osoba i mam nadzieję ️️ skuteczny lekarz.Ale super kompleksowa wizyta! Chciałoby się, żeby więcej lekarzy miało takie podejście…
Czujesz się spokojna z takim planem?
Hahaha, nieeeA nie mieszkacie w pobliżu jakiejś elektrowni jądrowej?
Możliwe, to tez mam w suplach, choć teraz dołączyłam complex b z aliness i wtedy zobaczyłam zmianęA to nie po Q10? Bo ja to winiłam
reklama
Mademoiselle_Nika
Moderator
Wszystko co napisałaś o wizycie brzmi obiecująco. Najbardziej spodobało mi sie, że do każdego przypadku podchodzi indywidualnie i żebyś nie tworzyła planu B na ten moment.Tak , uważam, że moja ciekawość została zaspokojona, ilekroć wcześniej byłam u ginów czy endo, na większość pytań pozostawały odpowiedzi wymijające, tutaj nie, czuje dobrze wydany hajs. Jest parę pytań, o których zapomniałam, ale jest ok czuje, że on się zna na rzeczy, przemawiały przez niego o pierwsze dobre podejście, po drugie zaraził mnie pozytywną energią po trzecie merytorycznie był super, po czwarte było po nim poznać długoletnią praktykę i nieszablonowość w ocenie przypadku, skrupulatność- studiował długo moją "teczkę " badań, wziął podejście uwagę aspekt psychologiczny... wg mnie super osoba i mam nadzieję ️️ skuteczny lekarz.
Trzymam kciuki!