Dobrze kojarzę, że masz podejrzenie pcos? Bo jeśli tak, to w tej chorobie testy owu nie są miarodajne.
@anyżowe_love co wymyślił lekarz?
Hej . Lekarz zrobił mi plan, dopatrzył się u mnie pco , bez charakterystycznego obrazu usg, między innymi na podstawie mixu moich podwyższonych androgenów. Nikt nigdy ani słowa na ten temat nie wspomniał, on jest pierwszy. Zwrócił uwagę na trzymanie IO w ryzach tak jak robię to dotychczas, oraz na rolę stresu, który bardzo podbija hormony, które są u mnie wysoko, a niby w normie, i obniżają te, które są z nisko. Stwierdził, że homeostaza hormonalna jest ważna a sam organizm nie jest " głupi". Mam zaleconą suplementacje proga po owulacji, bo mój naturalny prog dupy nie urywa- okolice 10 wzwyż i około.
Lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, odpowiedział na moje każde pytanie, ( wszystkie te o których pamiętałam)wizyta była kompleksowa spędziłam tam 1 h - wywiad, pobranie wymazów świeżych do drożności I usg .
Drożność w tym cyklu co nadejdzie jak się da, bo to mus żeby zrobić po 2 latach starań, 2- 3 stymulacji, nie powiedział czym plus ovitrelle plus progesteron dopochwowo cyclogest 400 mg. Taki plan na najbliższy czas. Włączenie od zaraz mio inozytolu dobrego.
Zaznaczył, że coś co działa u kogoś , niekoniecznie zadziała u mnie, i każdy przypadek bierze indywidualnie.
Zapytałam , co jeśli u mnie się to nie sprawdzi- powiedział , żebym nie myślała do przodu, jeśli to co teraz proponuję nie zda egzaminu, to dalej wspólnie omówimy dalsze kroki i może sprawdzimy powiązania immunologiczne, o które pytałam, ale kazał nie być mi w gorącej wodzie kąpanej i walczyć ze wszystkim "po kolei" bo nie mogę za dużo brać na głowę- mówił o wsparciu psychologicznym, jeśli jest mi ciężko, i zadbać o spokój bo kortyzol zawsze miałam pod górką.