reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja na szczęście robię zakupy w piątek by nie zostawić sobie wszystkiego na sobotę. Za raz siadam do planu posiłków i muszę też wymyślić na niedzielę coś dobrego - koleżanki przyjeżdża do mnie i ma do przemierzenia w jedną stronę 80km. W sumie to już się nie mogę doczekać na spotkanie bo już nie widziałyśmy się nie całe 2 lata 🙈 kurde kiedyś narzekaliśmy że mieszkamy od siebie 20km, a teraz nie dość że odległość duża, to dzieci mocno ograniczają nam spotkania.
Lubię takie spotkania po latach 😊 kiedyś z przyjaciółką nie widziałyśmy się 4 lata. I jak w końcu doszło do spotkania, to siedziałyśmy do północy, żeby nadrobić ten stracony czas 😁

Magnez to podstawa podstaw! Magnez obowiązkowo. Wrzucam moją rozpiskę. Od pierwszej saszetki fertistim do drugiej mija 12 godzin. Magnez pół godziny przed snem, 200mg/dzień, chyba, ze miałam jakiś stresujący dzień, to wtedy 300-400mg. Na razie chce wykończyć mój, a potem kupię ten cudowny z yango, tam chyba są 3 tabletki/dzień 😎
W drugiej fazie cyklu codziennie surowa marchewka, żeby produkować progesteron (mam nadmiar estrogenów).
No i jeszcze włączę migdały i orzechy włoskie tak jak mi poleciły wcześniej dziewczyny 💓
Ja to chyba żyłam pod kamieniem bo tylko kwas foliowy biorę 🤦🏼

Lubię takie spotkania po latach 😊 kiedyś z przyjaciółką nie widziałyśmy się 4 lata. I jak w końcu doszło do spotkania, to siedziałyśmy do północy, żeby nadrobić ten stracony czas 😁
Tu będzie schadzka w dzień m, dodatkowo ma maleństwo na pokładzie więc ile będzie trwać nasze spotkanie będzie zależne od małego człowieka. Może uda mi się zapatrzeć i wysilam w końcu te się kreski 😂

Myslalam, że tylko ja jestem tak nieogarnięta, bo dopiero dzisiaj się zorientowalam, że w sobotę pocałuje klamkę Lidla 🤣
Ja sobie przypomniałam siedząc na kiblu jak listę zakupów układałam. Wczoraj takie mniejsze zrobiłam, bo w sobotę miałam iść bez dziecka albo chłop by poszedł. No i musiałam zweryfikować plany na jutro

reklama
Ja na szczęście robię zakupy w piątek by nie zostawić sobie wszystkiego na sobotę. Za raz siadam do planu posiłków i muszę też wymyślić na niedzielę coś dobrego - koleżanki przyjeżdża do mnie i ma do przemierzenia w jedną stronę 80km. W sumie to już się nie mogę doczekać na spotkanie bo już nie widziałyśmy się nie całe 2 lata 🙈 kurde kiedyś narzekaliśmy że mieszkamy od siebie 20km, a teraz nie dość że odległość duża, to dzieci mocno ograniczają nam spotkania.
Ze mnie mama się śmiała, że jechałam ponad 400 km w jedną stronę żeby się napić piwa bezalkoholowego z kumpelami.

Do góry