reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja na szczęście robię zakupy w piątek by nie zostawić sobie wszystkiego na sobotę. Za raz siadam do planu posiłków i muszę też wymyślić na niedzielę coś dobrego - koleżanki przyjeżdża do mnie i ma do przemierzenia w jedną stronę 80km. W sumie to już się nie mogę doczekać na spotkanie bo już nie widziałyśmy się nie całe 2 lata 🙈 kurde kiedyś narzekaliśmy że mieszkamy od siebie 20km, a teraz nie dość że odległość duża, to dzieci mocno ograniczają nam spotkania.
Lubię takie spotkania po latach 😊 kiedyś z przyjaciółką nie widziałyśmy się 4 lata. I jak w końcu doszło do spotkania, to siedziałyśmy do północy, żeby nadrobić ten stracony czas 😁

Magnez to podstawa podstaw! Magnez obowiązkowo. Wrzucam moją rozpiskę. Od pierwszej saszetki fertistim do drugiej mija 12 godzin. Magnez pół godziny przed snem, 200mg/dzień, chyba, ze miałam jakiś stresujący dzień, to wtedy 300-400mg. Na razie chce wykończyć mój, a potem kupię ten cudowny z yango, tam chyba są 3 tabletki/dzień 😎
W drugiej fazie cyklu codziennie surowa marchewka, żeby produkować progesteron (mam nadmiar estrogenów).
No i jeszcze włączę migdały i orzechy włoskie tak jak mi poleciły wcześniej dziewczyny 💓
Ja to chyba żyłam pod kamieniem bo tylko kwas foliowy biorę 🤦🏼

Lubię takie spotkania po latach 😊 kiedyś z przyjaciółką nie widziałyśmy się 4 lata. I jak w końcu doszło do spotkania, to siedziałyśmy do północy, żeby nadrobić ten stracony czas 😁
Tu będzie schadzka w dzień m, dodatkowo ma maleństwo na pokładzie więc ile będzie trwać nasze spotkanie będzie zależne od małego człowieka. Może uda mi się zapatrzeć i wysilam w końcu te się kreski 😂

Myslalam, że tylko ja jestem tak nieogarnięta, bo dopiero dzisiaj się zorientowalam, że w sobotę pocałuje klamkę Lidla 🤣
Ja sobie przypomniałam siedząc na kiblu jak listę zakupów układałam. Wczoraj takie mniejsze zrobiłam, bo w sobotę miałam iść bez dziecka albo chłop by poszedł. No i musiałam zweryfikować plany na jutro

reklama
Ja na szczęście robię zakupy w piątek by nie zostawić sobie wszystkiego na sobotę. Za raz siadam do planu posiłków i muszę też wymyślić na niedzielę coś dobrego - koleżanki przyjeżdża do mnie i ma do przemierzenia w jedną stronę 80km. W sumie to już się nie mogę doczekać na spotkanie bo już nie widziałyśmy się nie całe 2 lata 🙈 kurde kiedyś narzekaliśmy że mieszkamy od siebie 20km, a teraz nie dość że odległość duża, to dzieci mocno ograniczają nam spotkania.
Ze mnie mama się śmiała, że jechałam ponad 400 km w jedną stronę żeby się napić piwa bezalkoholowego z kumpelami.

Do góry