reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Cześć dziewczyny ja to w tym cyklu wiem, że nic nie wiem 😵‍💫 w 9 dc śluz płodny, w 10 nic , 11, 12, 13- bardzo dużo jak na mnie, i nigdy nie miałam tyle dni z rzędu aż śluzu przed owulacją- testy ciemne, ale to jeszcze nie pik, chyba że go przegapiłam, temperatura pewnie nic mi nie powie, bo od wczoraj jestem na tabletkach...z powodu bólu zęba.
Jakaś zła passa, najpierw osłabienie w tamtym tygodniu, później z kolei mdłości przez niemal tydzień, teraz ząb, z którym trzeba zrobić porządek.

No nic będę robić testy, a jak już nic konkretnego nie wywnioskuję, to trudno, w niedzielę mam wizytę, to się zobaczy co i jak.

Anyżowe_love No to masz roler coster z tym samopoczuciem 🙈 nie zazdroszczę 🙈
U mnie owulaki zawsze w 1dzien ciemne. Jak rano zaczynają ciemnieć to wieczorem pozytyw a drugiego dnia już negatyw. Nigdy nie miałam dłużej niż 1dzień pozytywnych testów owu tak jak niektóre dziewczyny...
Dziewczyny a jak to jest z tym wybarwianiem testów ciążowych one&steo bo pamiętam, że któraś z Was pisała, że słabo się wybarwiają i się zastanawiam, czy 9dpo to aby nie za wcześnie na test 🤔

zgadzam się. Mnie jeszcze wkurza, że głowa w tym ostatnim tygodniu ciągle ma nadzieję. 12dpo i negatyw? "Może owulka się przeusnęła". Dla mnie ta nadzieja chyba jest najtrudniejsza. Bo ja po takim czasie serio nie powinnam jej mieć. A mam każdego miesiąca.
I jeszcze ja gdy widzę rozowy sluz, i przez dzień czy dwa brak okresu Rozsądek mówi to okres, a serce ciuchutko szepcze a jesli to implantacyjne? I 14 dni po jeszcze potrafię nasikać.

Anyżowe_love No to masz roler coster z tym samopoczuciem 🙈 nie zazdroszczę 🙈
U mnie owulaki zawsze w 1dzien ciemne. Jak rano zaczynają ciemnieć to wieczorem pozytyw a drugiego dnia już negatyw. Nigdy nie miałam dłużej niż 1dzień pozytywnych testów owu tak jak niektóre dziewczyny...
Dziewczyny a jak to jest z tym wybarwianiem testów ciążowych one&steo bo pamiętam, że któraś z Was pisała, że słabo się wybarwiają i się zastanawiam, czy 9dpo to aby nie za wcześnie na test 🤔
Tak, ja to pisałam. Zerknij sobie jak u mnie wyglądały owulaki OneStep w porównaniu z easy@home.
1000012637.jpg
1000012638.jpg

@Joaśka40 co do tego czy 9dpo to za wcześnie: musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań. Czy Twoje cykle są regularne, i czy masz dużo testów, których nie jest Ci szkoda. :D Jeśli to Twoje pierwsze owulaki i masz ich dużo, to zaczęłabym po okresie. Ogólnie każda z nas jest różna i niektóre w testach widzą, że już coś rośnie, a niektóre mają pik zupełnie niespodziewany. Może być to też kwestia testów jak widać np. u mnie.

Magnez to podstawa podstaw! Magnez obowiązkowo. Wrzucam moją rozpiskę. Od pierwszej saszetki fertistim do drugiej mija 12 godzin. Magnez pół godziny przed snem, 200mg/dzień, chyba, ze miałam jakiś stresujący dzień, to wtedy 300-400mg. Na razie chce wykończyć mój, a potem kupię ten cudowny z yango, tam chyba są 3 tabletki/dzień 😎
W drugiej fazie cyklu codziennie surowa marchewka, żeby produkować progesteron (mam nadmiar estrogenów).
No i jeszcze włączę migdały i orzechy włoskie tak jak mi poleciły wcześniej dziewczyny 💓
Nie wiedziałam, że marchewka jest na progesteron. Dobrze wiedzieć. Spróbuję też

reklama
Cześć dziewczyny
Ostatnią miesiączkę miałam 22.10 cykl był stymulowany lamette później zastrzykami na podtrzymanie pęcherzyków
Wyhodowałam ich 3 w 18 dni cyklu miały 19mm 14mm 12mm
W ten dzień dostałam zastrzyk na pęknięcie
Po dwóch tyg zrobiłam test wyszedł pozytywny superr
Lecz moje beta to jakaś masakra
31.10 109,14
2.11 166,34
Były to inne punkty
Wiec teraz w poniedziałek znalazłam najbliższy punkt by iść do niego dwa razy by sprawdzić
6.11 294,70
8.11 356,47
Miałyście coś podobnego ???
Zero bólów zero plamien
Przeszłam jednego biochema ale beta max 25 i spóźniona @ przyszła
Teraz nic
Ból piersi na maxa a tak nic
Przeszłam w lipcu poronienie chybione
Wiec ciąża pozamaciczna mi jeszcze została
Nie zdziwiłbym się

Do góry