reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

W cyklu w którym cycki już od owu mnie nakurwiały srogo (w normalnym cyklu tylko trochę bolą w pms) i w ogóle wszystko mnie bolało i cierpiałam mocno to się okazało właśnie, że jestem w ciąży także ten 🤞🤞🤞
To ja Cie i się nie pociesze, bo to chyba łącznie mój 9 cykl co tak "cierpię ". I " pozalilam" się nawet na to mojemu lekarzowi poz, a on za każdym razem "aha, moze jest pani w ciazy", a ja ze nie a on tylko aha xd

reklama
A jeszcze w ramach dygresji i ludziach i o staraniach. Kiedyś mówię do młodszej sporo koleżanki, co jej się udało mieć szybko 2 dzieci, że chciałabym bardzo mieć duża rodzinę, tak z 5-6 dzieci, a ta do mnie "to trzeba było sobie zrobić, a nie tylko zazdrościć innym ". No tak, jasne,jakbym mogła to bym sobie zrobiła.

U mnie raczej nic z tego nie będzie,piersi bolą „okresowo”,póki co jeszcze nie przyszedł, jutro zrobię test i po teście pewnie zawita @ (ma jeszcze czas do soboty)

Robiłam test 2 dni temu i niestety negatyw 😪
Jest mi mega przykro,bo ostatnio dość często widzę znajomych którzy nie wiedza jaka sytuacja u nas jest i ciagle mówią „teraz czas na was” bo wszyscy „dzieciaci”
Jestem ta jedna ciotka która bawi się cały rok w świetego Mikołaja 🫣

wiecie, mi bardzo dobrze znany i polecany ginekolog - immunolog powiedział, że moja beta 8 to nie była ciążą, bo ciąża jest od bety 50. Bo przecież gdyby się tak każda mała beta liczyła jako ciąża to jakie kobiety miałyby "liczniki" poronień. Także tak.

Dziewczyny, które przechodzicie teraz poronienie, serce mi pęka i przytulam Was mocno.
@Żołna współczuję Ci z całego serca, ale zgadzam się w 100% z dziewczynami. Jedź na sor, zbadaj krew, zrób usg. Nie ryzykuj swoim zdrowiem. Masz dla kogo żyć. Masz jeszcze tyle do zrobienia. To, że czujesz się teraz totalnie parszywie jest zrozumiałe i tylko czas pomoże Ci nauczyć się żyć z tą stratą 😢

To pójdziemy na sierpniówki 🙂 żeby całe wakacje sapać i narzekać jak gorąco 😂 oszczędzimy na ubraniach ciążowych 😂😂😂
Bardzo bym chciała albo na wrześniówki jeszcze bardziej. Niestety to był nasz ostatni zarodek. Koniec starań. Sikam jeszcze jutro dla porządku, a w pon beta też dla formalności.

reklama
Mnie najgorzej w staraniach męczy ten ostatni tydzień cyklu. Cycki bolą, tu jakiś skurcz, tu ciągnięcie, śluz taki lub inny, jakieś plamienie minimalne, itd. i te ciągłe rozkminy czy to ciąża czy PMS 🤦‍♀️ Oszaleć można! Jak już okres przychodzi to przynosi taki pewien rodzaj ulgi a nie płaczu w moim przypadku i od razu moja głowa ma się lepiej. I to się nie da tak po prostu "spróbuj o tym nie myśleć" 🤷‍♀️ Właśnie jestem na tym etapie i już mnie trafia. Niech będzie a końcu 🩸 albo ⏸️, bo w tym zawieszeniu to mi już odbija zupełnie 😤
To ja mam znowu na odwrót - ciągnie mi się do owulacji. Czekam na tą owu jak biedny na jałmużnę, testuję po 3x dziennie, żeby w końcu ujrzeć te 2tluste kreski, planuję sex ile razy, w jakie dni 😂 pierdolca można dostać. Po owu to ja odpoczywam, bo już nic poza czekaniem zrobić nie mogę 😁 Oczywiście, że się ciągnie ale to pikuś w porównaniu z fazą przedowulacyjną.

Do góry