reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

próbowałam ale nigdy nie zauważyłam chociaż chęci zrozumienia mojego położenia… bardziej skupiała się na poradach, o które nie prosiłam - żeby mąż się poszedł zbadać, a skoro badania dobre (akurat nie były dobre ale nie chcę by ona o tym wiedziała, bo nie widzę powodu by rodzinie mówić jaki jest konkretnie zdiagnozowany obecnie powód niepłodności, gdyż to nic do sprawy nie wnosi) to stwierdziła, że „mąż jest za stary i powinnam sobie znaleźć młodszego”🤡 no to mi się totalnie odechciewa z nią jakichkolwiek rozmów na ten temat
No po takim tekście to się nie dziwie. Fajnie a z daleka. Jednak czasem z rodzina to najlepiej tylko na zdjęciu się wyglada 🤦🏼

reklama
Niestety, mnie najbardziej boli to że mam Luxmed za który płacę i ginekolog do którego zwróciłam się z podejrzeniem że coś może być nie tak z owulacjami nie potrafił sprawdzić czy ją mam. Od kolejnego lekarza usłyszałam że w Luxmed nie zajmują się leczeniem niepłodności i nie dostałam nawet podstawowych badań hormonalnych. Dopiero jak trafiłam na swoją ginekolog prywatnie to w Luxmed wykłuciłam zestaw badań za które nie musiałam płacić bo były w pakiecie. Niestety część badań które teraz mam już płacić muszę. Za drożność też będę płacić bo już wolę zrobić prywatnie niż szukać lekarza, który mi wystawi skierowanie, opowiadać mu znowu całą historię i użerać się na NFZ czekać na terminy. Szkoda że takich badań nie dostaje się od kopa. I niestety uważam że jeśli invitro nie jest refundowane to chociaż te badania diagnostyczne żeby ustalić wszystko co się dzieje powinny być za friko to też by było duże odciążenie finansowe.
Tez uważałam ze państwo powinno wspierać i refundować badania w stronę niepłodności i pomocy takim parą. Może niebawem się coś ruszy w tym kierunku

Powrócę z martwych 😉

Jestem Karolina, od 2,5 roku staramy się z mężem o dziecko. Marzec 21’ ciąża biochemiczna. Listopad 23’ ciąża heterotopowa poroniona w 7tc.

To był mój pierwszy cykl na Clo - udany, ale niestety nie dotrzymany.

@Kitsune tryb pauzowania poproszę 😉
Może w grudniu rozpoczniemy drugi cykl na Clo 😉

reklama
Ja zawsze przy jakiś przeziębieniach itp. brałam Enterol. Ale teraz do metforminy dostałam od gin 2x1 Sanprobi Barrier.
Tak, Sanprobi Barier mnie ratował na początku drogi z metforminą.

@spekoppar_ Zależy też do czego czego jest ci potrzebny probiotyk bo np do antybiotyków mi mój internista zalecił brać tylko lakcid forte ze względu na dużą liczebnosc konkretnego szczepu. Był wyznania że po antybiotykoterapii probiotyki powinno się pić jeszcze przez min. miesiąc. I ja tu go się akurat bardzo słucham bo miałam już kiedyś przeboje z jelitami.

Do góry