reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Musisz nam odświeżyć 🙂
Ależ proszę xD i czasem patrzę na to i mówię jest dobrze. A np ostatnio jak ćwiczyłąm to musiałam zamienić legginsy na dres, bo czułam się jak gruba kula i nie mogłam na siebie patrzeć. Ale to było przed okresem, moze dlatego. Ja chyba serio mam jakiś zaburzony obraz siebie w głowie...
1699300924515.png

I wiecie co mnie wku*wia? Już nawet paznokcie mi się poprawiać zaczęły i włosy wzmocniły i bach koniec ciąży. Nóż kur...
Wróci i będzie sadzić kopy pod żebra 😘 potrzebuje jeszcze trochę podyndać nogami na chmurce 🙂
Kiedyś widziałam fajny motyw w jednym filmie jak dzieci siedziały w jakiejś szkole i tam wychodziły przez drzwi i rodziły się na ziemi. Pokazali motyw chłopca, który panicznie bał się urodzić i wtedy jakiś gość pokazał mu jego mamę 🙂 Wtedy byłam gdzieś między poronieniem i ciążą....oglądałam z łzami w oczach 🙈 Może te nasze aniołki jeszcze nie są gotowe 🤔 No lepiej, żeby ten mój był...bo ja zamierzam w listopadzie być w ciąży ! No dobra...najpóźniej w grudniu 🙈 bo mogę się nie wyrobić

Ależ proszę xD i czasem patrzę na to i mówię jest dobrze. A np ostatnio jak ćwiczyłąm to musiałam zamienić legginsy na dres, bo czułam się jak gruba kula i nie mogłam na siebie patrzeć. Ale to było przed okresem, moze dlatego. Ja chyba serio mam jakiś zaburzony obraz siebie w głowie...
Zobacz załącznik 1582596
Ulala! Ja na tym zdjęciu widzę dwa kaloryfery! :D

Dobra a tak w temacie L4. Czy jak już "to" się stanie mogę prosić od lekarza pierwszego kontaktu o zwolnienie bo nie wiem źle się czuje? Nie chciałabym brać od gina bo plotki się rozejdą lotem błyskawicy 😥
Lekarz może Ci wystawić np. Na wypalenie zawodowe. Symulowanie teraz grypy to żaden problem moim zdaniem.
Natomiast z tego co kojarzę to pracodawca nie ma wglądu do kodu choroby.
Byłam teraz zajrzeć do kopii mojego zwolnienia po poronieniu (ale ja byłam w szpitalu) i nie wiem jakim cudem nie mam tam żadnego kodu 😱

Zobacz załącznik 1582596
I'm sexy and i know it. 🥰 Cudeńko 🥰 i masz piersi 🙈 ja nie posiadam 😂
Przed okresem zawsze się czuję jak taki Kubuś Puchatek 🤦

co za laska. Tak na serio: co Ci daje znajomosc z nią? Może lepiej się odciąć, ograniczyć kontakty do niezbędnego minimum, najlepiej do zera?
To jest bardziej koleżanka mojego chłopa i przyjaciółka mojego przyjaciela, czasem z nią do nas przychodził. Zaprosiliśmy ich ze względu na urodziny, bo dawno się nie widział z jej narzeczonym, a się dość lubią. Ja się z nią ostatnio widziałam w sierpniu i po głupich tekstach, stwierdziłam, że nie będę z nią utrzymywać większych relacji, bo to nie ma sensu. No i miałam rację.

Dobra a tak w temacie L4. Czy jak już "to" się stanie mogę prosić od lekarza pierwszego kontaktu o zwolnienie bo nie wiem źle się czuje? Nie chciałabym brać od gina bo plotki się rozejdą lotem błyskawicy 😥
Idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i mówisz jak jest 🙂 Gwarantuję Ci, że jak masz normalnego lekarza to sam Ci zaproponuje jednostkę. Np. przeciążenie kręgosłupa itp. Opcji jest cała masa i spokojnie to 3-4 tygodni możesz być w domu 🙂

reklama
Do góry