reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

To jaka jest najlepsza godzina na mierzenie temperatury? ☺️
Ja myśle ze jak nie ma innego wyjścia to nawet i o 4:30 będzie ok, o ile chodzi się spać na tyle wcześnie żeby to było faktycznie po paru godzinach nieprzerwanego snu:) ja mierze o 6:30, ale zdarzało mi się do pół godziny wcześniej lub później i wykres nadal bez wyskoków. Najlepiej spróbować i zobaczyć czy się to sprawdza czy nie

reklama
Raczej to nie ma sensu. Trzeba mierzyć o tej samej porze, nie za wcześnie i nie za późno. Ja dlatego przestałam mierzyć bo mijało się z celem i nic z wykresu nie wynikało.
To nie będę w takim razie inwestować w termometr nawet. Chodzę spać i wstaję w tak różnych godzinach, że szkoda kasy. Zostanę przy paskach

A jak to jest z tym mierzeniem? Wiem, że trzeba mierzyć zawsze przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie. Ale kiedy najlepiej? Ja wstaję różnie, bo różne mam godziny pracy więc jednego dnia wstaję o 4 a drugiego o 6:30. To jest w ogóle sens zaczynać?
No to może mierz choćby i o tej 4:30, a w dzień kiedy masz na rano to o 4. I zobaczysz jak będzie wyglądał wykres. Tylko w takim przypadku to już totalnie bym nie inwestowała w wypasiony termometr, skoro jest ryzyko ze pomiary i tak się rozjadą 🙈

To nie będę w takim razie inwestować w termometr nawet. Chodzę spać i wstaję w tak różnych godzinach, że szkoda kasy. Zostanę przy paskach
Możesz spróbować mierzyć 🙂
Ja też czasem pójdę spać o 23:00 a czasem o 1:00 i wstanę o 6:30 albo 7:00 i mierzę zwykłym elektronicznym bez dwóch miejsc po przecinku i też ładnie wszystko widać na wykresach 😉

Hej, hej. Ja staram siw Was czytać na bieżąco, ale ale czasem nie wychodI. Ja mam dzisiaj 18 dc. Wczoraj było ostatnie chyba zbliżenie w płodne. Wcześniej miałam parę dni mega bol i ciągnięcie piersi, bol jajników, ciągnięcie i mdłości. Myślę, że śluz się dopiero teraz pojawił. Paski owulacyjne mi nie wyszły. Nie wiem czy piku nie było, czy się nie wybarwilo czy jak. Testy zamowie sobie dopiero za ok 9 dni bo inaczej pewnie je zużyje, choć wiem, że to bez sensu xd. Ogólnie też czuje cały czas jajniki, ale to już może jakiś pms ;) a tak poza tym, nooo czekam do 18.11 ;)

Dzień dobry w poniedziałek!
To znowu ja :)
@Kitsune proszę o wpisanie mnie na listę rezerwowych, ławeczkę - zwał jak zwał. Mamy zielone światło od lekarza, ale ja nie czuję się jeszcze gotowa na działanie w tym miesiącu.

Wyjaśniając mój ghosting. Musiałam psychicznie odpocząć od starań, od forum. Eliminowałam wszystko co mi nie służyło. Byłam zmuszona zadbać o siebie.
Wszystkim z wrześniowego wątku dziękuję za życzenia - żywię wielka nadzieję, że wszystko się spełni.

Trzymam za was wszystkie kciuki! 💋

reklama
Hej dziewczyny, ja też was poczytuję od jakiegoś czasu. To mój 3 cs. W poprzednim biochem, wiec teraz zaczęłam używać testów owulacyjnych, bo nie wiedziałam jak będzie wyglądał cykl (wcześniej zawsze dość regularnie wszystko). Piszę, żeby się trochę pożalić. Od soboty (4.11-13 dc) okropny ból jajnika, wczoraj (5.11-14dc) ból mniejszy i zaczął się śluz jak białko jajka. Oba dni starania. Dziś mam 24h dyżur i podkusiło mnie żeby wziąć test owu, oczywiście wyszedł aż bordowy, śluzu coraz więcej 😭 jest mi w sumie przykro… nie da się całego życia zaplanować pod to (miałam mieć dyżur w piątek, ale byłam chora i się zamieniłam - w sumie to dzieki Bogu, bo bym umarła). W każdym razie mam już 2,5 latka (z 1 cs) w domu, który nie pomaga w staraniach oczywiście, bo jesteśmy zazwyczaj wykończeni 😂 mam 33 lata i poczułam że to czas na rodzeństwo 🥰 wszystko wskazuje że owu będzie dziś lub jutro, wiec testować będę 20.11(a zapewne w weekend przed, czyli 18-19🫣). Spokojnego poniedziałku dla wszystkich❤️

Do góry