reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

No ja wychodzę z założenia, że nie mając żadnych przeciwskazań i biorąc pod uwagę że można kupić bez recepty to aspiryna raczej mnie nie zabije ;) może przynajmniej skrzepów nie będę miała przy następnym okresie, dla mnie to już i tak będzie plus. Ale to tylko moje zdanie, nie zachęcam nie odradzam 🙈
Ja się boje brać sama bo po aspirynie mam krew z nosa. Z jednej strony może warto zaryzykować... to rozrzedza krew prawda?

reklama
Ja np nie mogę brać niczego co działa jak aspiryna bo mam takie krwotoki z nosa pp tym że laduje na sor 🙈 Jakiś rok temu zapomniałam się i przy przeziębieniu wzięłam aspirynę. Po 2h tamowania krwotoku zaczęło mi lecieć druga dziurka a mi być tak słabo, że niemaz zawiózł mnie na sor 😄 No i Pani mówiła, że jeśli to nie pierwszy raz to nie powinnam brać, bo widać moje naczynka w nosie mają tendencje do pękania i leje się z nich jak z kranu przy aspirynie

Hej dziewczyny, miłego poniedziałku!
Witam w klubie, mam dokładnie to samo poza sor :D

Ja po 12:00 muszę jechać uspać kotkę 😢 Serce mi się kraje.
U mnie też praktycznie po @. W tym cyklu zacznę mierzyć temperaturę wcześniej, a nie tylko pod koniec, bo tak robiłam zawsze żeby tylko wiedzieć kiedy przyjdzie @.
Ja acard miałam raz zalecony przez lekarza, bo miałam przemijający atak niedokrwienny, ale że karmiłam piersią to go ostatecznie nie brałam.
Z tym acc też ciekawa sprawa. Fajnie, że tyle dobrego można się z tego wątku dowiedzieć :)

Cześć wszystkim! Dziś słaby dzień pomijając że to poniedziałek, jutro testowanie także wcześniej się nie wyrywam od czwartku czuję bóle podbrzusza, mdłości już myślałam ,że jakaś grypsko się przypaleta ale na szczęście nie. Na nic nie liczę jutro jedynie na ciocie z Ameryki ale to dopiero w czwartek może nadjedzie 😂 Dobrego dnia 🤍🙋🏼‍♀️

A pozostając w temacie żarcia tabsów 😂
A61F9D0E-061E-424F-AF7E-6D8342F20C02.jpeg

Cześć wszystkim! Dziś słaby dzień pomijając że to poniedziałek, jutro testowanie także wcześniej się nie wyrywam od czwartku czuję bóle podbrzusza, mdłości już myślałam ,że jakaś grypsko się przypaleta ale na szczęście nie. Na nic nie liczę jutro jedynie na ciocie z Ameryki ale to dopiero w czwartek może nadjedzie 😂 Dobrego dnia 🤍🙋🏼‍♀️
A nie mierzysz temperatury? Może to wszystko wcale nie oznaczać cioci z Ameryki 😉

Kurde, też mam acard schowany gdzieś w czeluściach mojej domowej apteki. Kiedyś mi lekarz zapisał ze względu na delikatną arytmię, ale nie brałam bo bałam się skutków ubocznych. A można to brać "tak sobie"? W poprzedniej ciąży brałam heparynę, może to by jakoś pomogło w zagnieżdżeniu? 🧐🤔
Leki to nigdy nie jest tak sobie ale przy arytmii, zwłaszcza jeśli przepisał Ci lekarz to chyba bym jednak wzięła 🙂

Tylko ile wcześniej? W internetach piszą na jednej stronie, żeby nie odstawiać, a na drugiej, żeby odstawić 10 dni wcześniej. Kto ma rację?
Tak słyszałam, że na 10 dni przed, wtedy w zależności od wyniku lekarz dobierze ci jaką dawkę suplementować.

reklama
Do góry